комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
8. 6. 22. Артиљерци Украјинске 35.посебне бригаде маринаца на јужном правцу шаљу ватрени "поздрав" руским окупаторима:

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ukrajina hrani Evropu, moraju nešto da urade.Stvar je zapravo vremena kad će SAD krenuti u akciju, i to ne radi Ukrajine, briga njih za Ukrajinu, nego radi očuvanja svoje pozicije sile, ako pozicija sile bude ugrožena SAD će odgovoriti, u to uopće ne treba sumnjati, i što više Rusija čačka mečku to će prije SAD odgovoriti, neka nitko ne bude u zabludi oko toga, imperija će uzvratiti udarac![]()

Ukrajina hrani Evropu, moraju nešto da urade.
Да, али на путу ка Србији. Зашто тај исти авион нису блокирали на путу до Турске?Тачније блокирали су прелет руског авиона.Наши авиони могу без проблема да лете.То што ми доживљавамо да је неко блокирао Србију је дјелимично тачно јер ако су око нас НАТО државе онда морамо бити свјесни последица такве геостратешке позиције или да упутимо дипломатску ноту коме треба да се допусти прелет авиона.А то није учињено, ни пре ни после забране.Као и обично Алек је развукао мозак већини становника Србије и отишао брже боље на пут "отвореног Балкана" у Охрид.А то је практично пројекат САД и НАТО пакта.Знаш ли шта ја мислим?Ја мислим не да није уложена нота већ је другим каналима тражено да се то уради и на тај перфидан начин Србија извуче из доста незгодне ситуације.
У суштини ја сам очекивао овакав сценарио.Србија је у поприлично незгодној позицији јер Руси на Балкану немају апсолутно ништа у смислу војних ресурса.Балкан је за њих доста маргиналан, то се показало на примјеру Црне Горе гдје су имали зицер државу па је геостратешки изгубили, ајде што су је изгубили већ је та иста држава отишла у неку другу крајност, постала члан НАТО пакта.Али то су сада неке друге теме да не давим, укратко Русија је имала доста геостратешких брљотина на Балкану, од повлачења својих снага ничим изазвана из БИХ, са КиМ и слично до тихог лобирања да Црна Гора постане независна и нова оаза руских тајкуна, међутим није све ишло по плану.Сада је тешко вратити се, неко је о томе морао раније размишљати.

A jel a kako to da nema ulja i brašna i dalje u Njemackoj.Ma Ukrajina ne hrani nikoga u Europi, obična novinarska patka, i te novinare bi trebalo početi pozivati na odgovornost zbog širenja lažnih vijesti...
| Brent | 122.18 | 1.61 | 1.34% |
Očigledno je tvoje znanje o geopolitici 21. veka jedna velika nula.Stvar je zapravo vremena kad će SAD krenuti u akciju, i to ne radi Ukrajine, briga njih za Ukrajinu, nego radi očuvanja svoje pozicije sile, ako pozicija sile bude ugrožena SAD će odgovoriti, u to uopće ne treba sumnjati, i što više Rusija čačka mečku to će prije SAD odgovoriti, neka nitko ne bude u zabludi oko toga, imperija će uzvratiti udarac![]()
Mnogo toga se ne zna. Ali s obzirom na korupmpiranost i neznanje u ruskoj vojsci, ko zna koliko procenata tog arsenala je realno upotrebljivo.Од како су изашли из свих споразума САД и Русија, гдје су једни друге контролисали, врло мало се зна о нуклеарним главама осим што су у међувремену Руси развили технологију хиперсоничне ракете као одговор на те разне штит варијанте по Европи јер је заиста ова технологија за сада неухватљива за било који познат ПВО плус може да носи нуклеарну главу што је проблем више за НАТО пакт.
Očigledno je tvoje znanje o geopolitici 21. veka jedna velika nula.
Amerika je sebi napravila ogroman problem u Ukrajini, dramatično je pogoršala svoju poziciju na Pacifiku, jer Kina je po nju najveća pretnja i svako sa imalo mozga u Vašingtonu gleda na trenutno stanje kao katastrofu. Oni su u Ukrajini napravili sranje vozeći na autopilotu iz 80tih i 90tih, potiskivanje Rusije i ekspanzija NATOa, a trenutno su im izazovi potpuno drugačiji.
Gurnuli su Evropu u duboka g0vna, oslabili svoju poziciju u Africi, Aziji i J.Americi, ojačali Kinu guranjem Rusije u savez sa njima, izgubili Bliski Istok...
Problemi se gomilaju a srednje i male države im sve masovnije otkazuju poslušnost, uz svo zlo koje je Nulandova donela Ukrajini uvalila je i SAD u ozbiljne probleme.

Sta se desava iza kulisa ne znamo, verujem da se tamo i preti i dogovara, mozda ce mladji forumasi nekada doznati kako je to bilo.Ja čak mislim da bi Moskva bila dosta, zaprijetiti preventivnim nuklearnim udarima na Moskvu, dići borbenu spremnost nuklearnih snaga na najvišu razinu, pa da vidimo koliko je Putko ozbiljan, ako on može prijetiti drugima onda se može malo zaprijetiti i njemu
To bi čak mogao biti jedan od scenarija pokušaja obuzdavanja ruskog fašizma, čak možda niti nećemo morati dugo čekati na takav scenarij...
Imaju, imaju i drugi...
Али Турска граничи са Русијом, барем морским путем.Ко ће блокирати осим Турске?А и зашто би када Турска није увела санкције Русији нити има ко да јој прети да уведе јер је очигледно Турска пребитна држава за уцјене таквог типа а ми мали и небитни.Да, али на путу ка Србији. Зашто тај исти авион нису блокирали на путу до Турске?
Како не видиш? Блокирали су долазак руског дипломате у неутралну Србију која није члан ни ЕУ ни НАТО, а нису га блокирали у НАТО држави Турској?
Једини ко је овде блокиран јесте Србија. Ово је директно уплитање у нашу спољну политику.
А ако је по договору, утолико страшније!
П.С. Зашто је Србија у незгодној ситуацији? Па, ми, као неутрална држава, имамо више простора од, рецимо, Мађарске да истерујемо своје интересе, зашто то не радимо? Чак и да је наш интерес улазак у ЕУ (а по преЦеднику и све мањем проценту живља Србије - јесте), да ли је то разлог да Србија изиграва отирач?
Обашка што све већи проценат Срба (ту убрајам и себе) сматра да је ЕУ (Запад) погрешан избор, а у овој светској кризи, и будућем светском поретку, и погубан по Србију.
Sta se desava iza kulisa ne znamo, verujem da se tamo i preti i dogovara, mozda ce mladji forumasi nekada doznati kako je to bilo.

Тачније блокирали су прелет руског авиона.Наши авиони могу без проблема да лете.То што ми доживљавамо да је неко блокирао Србију је дјелимично тачно јер ако су око нас НАТО државе онда морамо бити свјесни последица такве геостратешке позиције или да упутимо дипломатску ноту коме треба да се допусти прелет авиона.А то није учињено, ни пре ни после забране.Као и обично Алек је развукао мозак већини становника Србије и отишао брже боље на пут "отвореног Балкана" у Охрид.А то је практично пројекат САД и НАТО пакта.Знаш ли шта ја мислим?Ја мислим не да није уложена нота већ је другим каналима тражено да се то уради и на тај перфидан начин Србија извуче из доста незгодне ситуације.
У суштини ја сам очекивао овакав сценарио.Србија је у поприлично незгодној позицији јер Руси на Балкану немају апсолутно ништа у смислу војних ресурса.Балкан је за њих доста маргиналан, то се показало на примјеру Црне Горе гдје су имали зицер државу па је геостратешки изгубили, ајде што су је изгубили већ је та иста држава отишла у неку другу крајност, постала члан НАТО пакта.Али то су сада неке друге теме да не давим, укратко Русија је имала доста геостратешких брљотина на Балкану, од повлачења својих снага ничим изазвана из БИХ, са КиМ и слично до тихог лобирања да Црна Гора постане независна и нова оаза руских тајкуна, међутим није све ишло по плану.Сада је тешко вратити се, неко је о томе морао раније размишљати.
Misliš da NATO nije napao Ukrajinu, pobio i zapalio ljude i oteo državu od legalne vlasti, ne bi ni nacisti iz Ukrjine granatirali civile.Da ih putin nije napao 2014, ta deca bi bila ziva.