Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znaci ukropi beze iz severodonjecka i grad je pred samim padom :bravo:

Иначе, нацисти се скривају у хемијској фабрици Азот у индусзријској зони Северодоњецка.

Звучи познато.

Биће ускоро скидања и сликања тетоважа.
mariupulj 2.0 :bravo:

BREAKING NEWS The Ministry of Defense of the Russian Federation stated that the battles for the liberation of Svyatogorsk and the surrounding areas are nearing completion.
FUk5wEsWQAg8Psg

Neko upita šta je to rusko kanaljenje Srbije,

Evo, to je to, namerno, tendenciozno, nepotrebno uvlačenje Srbije u blato i pravljenje idiotskih poređenja sa Rusijom.

Kad su nam trebali ćutali su ka pi.zde najgore, glasali ZA SANKCIJE, posmatrali kako nas bombarduju, uleteli na aerodrom u Prištini da se ponadamo pa pobegli brže bolje. E sad kada su zagofnali sad im nekako jako stalo da smo pored njih, mnogo ih tangira šta nam Brisel radi.
Misliš da bi nam lupali sankcije da je Putin tada bio na vlasti? Tada niko nije očekivao pomoć od pijanog Jeljcina.

1) Ne ti znaš gde je Belorusija i koliko podržavaju Lukašenka, nastavi da maštaš i živiš u iluzijama, nemam nikakav problem. Nemoj da se iznenadiš samo razvojem događaja

2) Izvini što nam se učinilo da su Rusi sa teritorije Belorusije a preko Černobilja krenuli na Kijev i držali ga mesec dana u poluokruženju. Nismo znali da je izlet u pitanju, samo još nije objašnjeno čemu je služio kada su na ovom pravcu bile daleko najveće ruske žrtve u ljudstvu i tehnici. To ti sebi objasni, ne moraš nama.

3) Kakva glupost, Belorusija nema šta da se meša u rat u Ukrajini a sa njene teritorije je izvršena invazija. Da u pravu si, ništa se mešali nisu, mesec dana pre invazije intenzivni manevri i vojna vežba sa Rusima. Sve je bilo isplanirano da ulete zajedno ali... hebiga niko nije mogao da garantuje da se neće okrenuti protiv Lukašenka čim krene intervencija. Toliko o velikom poverenju koje uživa Lukašenko i 80% glasova na izborima.
Zbog tog nemešanja su i fasovali isti paket sankcija kao i Rusija.

I dalje nemam problem da me nazivaju natofilom svi koji ne trpe bilo kakvu krituku prema Putinu i Rusiji kao što boli ćoše što me nazivaju putinofilom ovi drugi kojima se ne sviđa kada se za ovaj haos imenuju direktni krivci i na drugoj strani, ukrajinsko-natovskoj.
Eto trebas mi ti da mi objasnis gde je Belorusija. Mene ni ne zanima Belorusija toliko, ali kad vidim natofile poput tebe koji verglaju o nekakvim 'diktatorima, pokradenim izborima' koji se prave slepi i ne vide da Ameri izazivaju haos u celom svetu,da je Nato na celu sa Amerikom postao pretnja po mir u svetu, normalno d acu odgovoriti. Jos ako takvi tipovi precute agresiju na RS, SRJ i ubijanje naseg naroda, okupaciju dela Srbije, sta drugo da ti napisem nego da si natofil sa dna kace.
I sad ti meni kazes da zivim u iluzijama, a ti momce ne znas da li si posao ili dosao. Bukvalno ne vidis, ili ne zelis da vidis moguce da je i to, ono sto i slep covek vidi. Ali to je tvoj problem.

Dobro i sta sa Kijevom? Logicno je da ce vezati sto vise ukrajinskih trupa oko Kijeva da rasterete druge pravce. Ali ti pises da su napali Kijev iako ni to nije tacno, aludirajuci da su zeleli da uzmu Kijev sa par desetina hiljad vojnika. Ne moras biti ni general ni preterao pametan da bi znao da je uzimanje visemiilonsko grada kao sto je Kijev sa tolikim trupama nemoguca misija. Dakle, lupetas kao Maksim po diviziji.

Zasto bi se Belorusija mesala u Ukrajini? Samo zato sto si ti iskonstruisao neku pricicu u svojojn glavi pa ti se ne belorusko mesanje ne uklapa u tu pricicu. I nije izvrsena invazija vec se sprovodi Specijalna operacija. I sta imma veze sto su ruske trupe usle i iz pravca Belorusije? Jok trebale su da udju iz Poljske pa da vezu sto vise ukrajinskih tupa oko Kijeva. Jesi ti sluzio vojsku kad pises ovakve stvari?
Sto se rusko-beloruskih vojnih vezbi tice, nema to veze sa Ukrajinom. Ako si zaboravio da te podsetim, tu je najvise letela strategijska avijacija sa nuklearkama. To sigurno nije zbog Ukrajine vec zbog nekih drugih, znas i sam kojih.
I sta kazes,sve bilo ispanirano da Rusi i Belorusi ulete zajedno u Ukrajinu a onda se desilo nesto....samo nikako da kazes sta :D Ajde dete ne laprdaj, Belorusija tj. njena vojska od veceg je znacaja dok je u Belorusiji nego da su u Ukrajini, iz prostog razloga jer u ratu ovakvog inteziteta nikad ne znas sta moze da se izrodi, e zato beloruska vojska nije u Ukrajini. A Poljaci i kompanija neka nagadjaju da li su Rusi izasli Luikasenku u susret kada je rekao da zeli nazad beloruske nukelarne bojeve glave :)
Suma sumarum sve ti se svodi na nagadjanje i pretpsotavke. Video da Rusi i Belorusi vezbaju i zakljucio da se sprmaju da zajedno ulete u Ukrajinu :D E dete dete.

Pa ni ku*va nema problem da je tako zovu, jbg obraz kao djon. I ti isto, nemas problem da te nazivaju natofilom zato sto znas da ne grese puno jel da. Isto tako i ti, toboze kritikujs Putina a raspisao se o SSSR-u i Cehoslovackoj, o izborima u Belorusiji, kao da si ti brojao glasove pa eto znas. Prava ona sormazevska prica. Udri i pljuj po Rusiji i Belorusiji, ali Amere ne spominji. A to sto ti isti ti Belorusi i Rusi nisu naneli nikakvo zlo, dok ti Ameri u ovom momentu drze po okupacijom deo teritorije, to nista jel da.

Jbg sta cu, ne volim Nato pa samim tim ni ljude koji su na toj vezi. Sta cu, ratovali smo protiv njih, podrzavali su teroriste i ne ide mi u glavu da postoje ljudi poput tebekoji mogu da budu pro-nato nastrojeni. Sto se ne preselis u Albaniju, tamo je zabranjeno kritikovati Ameriku, pa plju po Rusiji i Belorusiji do mile volje. Ja cu ti platiti kartu u jednom smeru.

Šta ti je histerija
Ala gutate sve sto vam se servira. Nije ni cudo sto vas HDZ manje-vise hebe u mozak 3 decenije. Ovakav snimak moze snimiti bilo ko od nas. Ali eto kad je nekom ispran mozak tu ne pomaze nista. Da se radi o ukrajinskim nacistima koji grantiraju Donbas godinama, ili usrasama ne bi me cudilo nista, pa cak i d apobiju decu....poi tome su poznati i jedni i drugi.

Citam neke stvari i komentare (ne odje nego na drugim mjestim ali i odje). Nikako ne mogu da vjerujem da se ljudi raduju, ushiceno, tudjoj SMRTI I NESRECI?

Vecina ljudi su QOWNA.
Имаш ли инфо колико су пута данас загинули Путин и Шојгу; како напредује пуч у Москви и ели му љубавница родила дјете.? О раковима ћемо сутра. :lol:

Koliko se sjećam stajalo je na 9snovu snimaka ruskih baza i aerodroma oko 120 aviona i 150 helikoptera. Kasnije je vjerojatno uslijed gubitaka bilo nadopuna kao da tenkovima.
Ipak moj post stoji da su Rusi izgubili blizu pola te prvobitne zračne flote samo na osnovu vizualnih dokaza, a to može u stvarnosti biti samo više.
Uzmi da u mirnodopskom vremenu 30-50% aparata je izvan službe zbog kvarova, u ratno vrijeme to je samo više, a znamo da Rusi nisu majstori održavanja.
E pa lose te je secanje 'stajalo'. Mislis sto si video neke satelitsk snimke da je to to. Kao sto rekoh, takve stvari niti mozes d znas niti ce ti neko reci, a to sto si ti video i citao, to okacis macku o rep eto toliko je relevantno.

Руски војник седи следећи у комбију који украјински војници користе за превоз муниције у Северодоњецку.
FUkkj-ZVIAMrHAR

Ovo ukrajinac, kako ruski kad nema oznaka nit ima registracija nit ima ZOV :rtfm::rtfm::rtfm:
Ukrajinac a Georgijevska lenta ti izbi oci? Ajd kod ocnog dok jos ima vremena..

Stvarno, pa cek zar vec nije otisla u ambis? Ja tako citao u zapadnoj stampi jos pocetkom SO. Rublja odavno propala, kazu Rusi dzabe dele milijarde rublji ali niko ne zeli da uzme :D

E pa lose te je secanje 'stajalo'. Mislis sto si video neke satelitsk snimke da je to to. Kao sto rekoh, takve stvari niti mozes d znas niti ce ti neko reci, a to sto si ti video i citao, to okacis macku o rep eto toliko je relevantno.
Pa nisam ja gledao satelitske snimke, nego neki koji su stručni od mene tako nešto. :D
Svesti su zapadne službe javno komunicirale u vezi Rusa i njihovih namjera se brzo pokazalo kao 98% točno.
Dok su oni javljali da Rusi posustaju u prvih dva tjedna rata, vi ste se sprdali s time kao propagandom, lažima, da bi se uskoro sve pokazali kao istinito.

Rusi su u ovom ratu izgubili obraz i vjerodostojnost.

Da bi se razumijelo ljude općenito nephodno je čitati Dostojevskog. Bezvremenska je njegova pronicljivost. Nema boljeg poznavoca i najmračnijih kutaka ljudske duše od njega.
Današnji svijet zrcali se u njegovim Bjesovima.

"Svaki član društva kontrolira i prijavljuje ostale. Svatko pripada svakome i sve pripada svima. Svi su robovi i jednaki su u svom ropstvu.
Potpuna poslušnost, potpuna bezličnost"

Pa nisam ja gledao satelitske snimke, nego neki koji su stručni od mene tako nešto. :D
Svesti su zapadne službe javno komunicirale u vezi Rusa i njihovih namjera se brzo pokazalo kao 98% točno.
Dok su oni javljali da Rusi posustaju u prvih dva tjedna rata, vi ste se sprdali s time kao propagandom, lažima, da bi se uskoro sve pokazali kao istinito.

Rusi su u ovom ratu izgubili obraz i vjerodostojnost.
Verovato se radi o istim strucnjacima koji su pre mesec-mesec i po govorili da Rusija ima municije za jos 7 dana rata. :D Nemoj se glupirati rekoh ti. VKS nisu pijaca pa da odvajas bilo sta, vec sta im treba da izvrse zadatke oni to i angazuju po potrebi. Sve ostalo su naklapanja.

Pa cekaj, ako su su se zapadne informacije pokazale kao tacne, sta bi sa onom pricom: Kijev pada narednih 24h, pa 48h, pa za par dana itd? Ja sam se nacitao svega i svacega, i vecinom se radi o zvanicnim izjavama Pentagona ili americkih poltiicara a ne nekih tabloida. Nista uboli nisu.
Sto se obrza tice, mislim da je ta rec za ceo tvoj narod strana (cast izuzecima). Znas i sa zbog cega.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back