Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila je pod zaštitom UN kad ste je napali. Cela Hrvatska je nastala na terorizmu i zločinima. To smo završili, sad se vrati na temu.
Loše ju je UN štitio. Nađi si boljeg zaštitnika sljedeći put.
Borit će do posljednjeg Ukrajinca.

A onda će tužan, sa suzom oku

pogledat Kijev, mahnuti rukom

i kazati;

Nakon svega, sutra je novi dan

Prohujalo s vihom, Scarlet O'jelenski
Ma bravo, pa ti si pravi erudita, nema kaj ne znaš. Oće to u penziji, pab kviz i te fore.

И Грци су се поколонили Сатани , као у оној песми "Донбасс за нами "нема више оне Грчке , бар делић што је била 1999 године .

Понизили су се и продали Немцима за евро , можемо слободно да кажемо да смо од њих примили правиславље , али да га они више не бране . чак што више бори се против њега .продали су душу .
Pa duguju nemcima i EU milijarde ili im ode pola teritorije
Eu im refinasirala nevidjene dugove u zamenu za poslušnost , sećate u kakvoj su ekonomskoj krizi bili kad je došao duga za naplatu !
N e kaže se za džabe " Dužan kao Grčka"

Poslednja izmena:
Nerealne su tvoje želje.
Entuzijazam im pada, šapnuli ti Rusi? Imaš istraživanje od prije 10 dana: 85% ukrajinaca ne želi teritorijem platiti mir. Zvuči kao nedostatak entuzijazma? Nemam baš dojam da im šalju škart, M777 sigurno nije škart, Harpooni također, a tek trebaju stići višecijevni dometa najmanje 100 km, zbog čega se Lažrov i digao na zadnje noge. Da, Rusija osvaja teritorij, ali jedno je osvojiti, a drugo zadržati. Misliš da je dovoljno puštati ruski TV program? Nije.
Da skratim: Ukrajinci ne neće nikada predati. Sigurno ih ne možeš kupiti kao raspale Čečene s jednom džamijom. Porošenka si možda i mogao, ali Zelenskog - nema šanse.

Nisu moje želje, ako si zaboravio ja ne podržavam rusku agresiju, ja samo želim da rat što pre stane je svaki dodatni dan rata kanali sve dublje, ne samo Ukrajince i Ruse nego i sve nas a to me, sasvim sebično, priznajem, prilično pogađa

1) Da entuzijazam za borbu im pada i to nema veze sa istraživanjima jer niko neće postaviti ključno pitanje - Koliko vas je spremno da pogine u odbrani zemlje.
Evo da ti pomognem da ne misliš da nešto zameram Ukrajincima. I mi deklarativno ne damo Kosovo, šta god to značilo, i na svakom istraživanju bi bilo 90% nas koji "ne da" Kosovo. Međutim sasvim je drugo pitanje koliko nas bi bilo spremno da ide da se bije za Kosovo a dodatno je pitanje s kim da se bije:
- samo Albanci
- ponovo NATO
Nešto mi se čini da bi broj onih koji su spremni da ponovo ratuju za Kosovo bio drastično manji od onih koji ga "ne daju"

2) Ne kažem da je sve što se šalje od oružja škart ali nije to baš tako jednostavno, evo ti oružje, ubrzana obuka od par dana i udri. S druge strane Evropa je poslala šta je mogla i GOTOVO, nema više šta posebno da pošalje jer i za sebe nema dovoljno. Količina naoružanja koja je uništena u samo tri meseca rata je ZAPANJUJUĆA i to se ne može tek tako nadoknaditi i poslati. Ukrajina će uskoro ući u ozbiljan problem sa nedostatkom naoružanja

3) Što se zadržavanje teritorije tiče ovo što su osvojili zadržaće bez bilo kakvog problema i bilo kakvih unutrašnjih otpora. S druge strane Ukrajina najmanje pet godina (da sutra sve stane) neće imati dovoljno snage za neku ofanzivu i pokušaj da vojno povrati izgubljene teritorije.

4) Ne kažem ja da će se Ukrajinci predati, eto ni mi se nismo predali po pitanju Kosova pa neće ni oni po pitanju Donbasa i Krima (i Hersona i Zaporožja i daj bože da ne bude i Odese) i u tom smislu imaju moju podršku, ako im nešto znači mada sumnjam da će im pomoći

Предстојећи Међународни економски форум у Санкт у (СПИЕФ) сасвим сликовито је Западу показао да се заварава мислећи да су они цео свет.

У условима украјинске кризе и најоштријих санкција икад које је 35 земаља Запада увело Русији, присуство економском форуму у Петербургу средином јуна већ је потврдило више од 90 држава.

Већ тај податак сам довољно говори какво је већинско расположење у свету, какав је њихов став о санкцијама, али и о томе у ком правцу се креће свет.

Тим пре што се само месец дана по отпочињању руске специјалне војне операције у Украјини позиву за учешће на СПИЕФ-у одазвало 69 држава, међу којима су и Сједињене Америчке Државе, Велика Британија, Немачка, Француска, Јапан, Кина, Индија, Србија. У међувремену их се пријавило још више од 20. За сада.

1) Četiri regiona koja si pomenuo su u 10 najvećih u Ukrajini i po površini i po broju stanovnika, znači samo po sebi to uopšte nije malo
Hersonska oblast ima samo milion stanovnika, Zaporozju fali glavni grad. Svi regioni su slicne velicine. Ocigledno je da to nije dovoljno da bi se proglasila pobeda:

Стремоусов: становници Одесе и Николајева чекају ослобођење од националиста​

https://kherson.life/kherson/stremo...laeva-zhdut-osvobozhdeniya-ot-natsionalistov/

sto ce tesko da se desi

jednostavno ne postoji bolji narod od Amerikanaca

Hersonska oblast ima samo milion stanovnika, Zaporozju fali glavni grad. Svi regioni su slicne velicine. Ocigledno je da to nije dovoljno da bi se proglasila pobeda:

https://kherson.life/kherson/stremo...laeva-zhdut-osvobozhdeniya-ot-natsionalistov/

sto ce tesko da se desi

tesko ce se Odesa odbraniti od Rusa. Daleko od Istoka daleko od Kijeva u gradu prorusko rasplozenje a pred morem ruska flota.

Odesa prosto nema nikakve sanse.

sto ce tesko da se desi
"Oslobođenje od nacionalista"
Taj ruski narativ je potpuno retardiran, zamisli, postoje nacionalisti kojima je stalo do svoje države!
Ponovo, neoprostiv grijeh.

Руски освајачи су распоредили десетак јединица војне опреме на острву Змијини, а тамо се сада виде два руска брода.
Релевантне сателитске снимке објавио је ОСИНТ блогер Тим Ерхарт на Твитеру, јавља дописник Укринформа.

https://www.ukrinform.net/rubric-ato/3494850-russian-military-equipment-spotted-on-snake-island.html
„Велика руска баржа са дизалицом и десантним бродом виђена је на Снејк острву у Украјини. Додатна возила су видљива, тренутно их има укупно 14. Та баржа је много путовала на острво протеклих недеља“, написао је Ерхарт.
Према подацима портпарола Оперативне команде Југ Владислава Назарова, Руси покушавају да организују операције дизања и спасавања у близини острва Снејк како би подигли оштећени патролни чамац класе Раптор и одвукли га на привремено окупирани Крим.

Ne znam da li pratiš, ali Rusija ja je ta koja je napala Ukrajinu (ne obrnuto), Rusija je okupator, a Ukrajinac se bori za svoju državu (ne obrnuto).
Ima li išta smislenije nego uzeti pušku i boriti se za svoju kuću, svoj grad, svoju državu?
Neodgovoreno vođenje države, pa naravno, nedostatak kukavičluka teško možeš oprostiti Zelenskom.

Hrabrost Zelenskog je kao hrabrost Hitlera i Staljina, šta ga briga koliko će da pogine ljudi.

Takvo svesno guranje svojih ljudi u pogibelj nije viđeno u svetu od kraja WW2

Руски освајачи су распоредили десетак јединица војне опреме на острву Змијини, а тамо се сада виде два руска брода.
Релевантне сателитске снимке објавио је ОСИНТ блогер Тим Ерхарт на Твитеру, јавља дописник Укринформа.

https://www.ukrinform.net/rubric-ato/3494850-russian-military-equipment-spotted-on-snake-island.html
Čisto da se ne pitaš zbog čega su Harpooni došli u Ukrajinu. Pričekaj malo da postanu operativni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back