Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hrabrost Zelenskog je kao hrabrost Hitlera i Staljina, šta ga briga koliko će da pogine ljudi.

Takvo svesno guranje svojih ljudi u pogibelj nije viđeno u svetu od kraja WW2
Ta izjava bi imala smisla kada bi Informer govorio istinu i kada bi Ukrajinci krenuli osvajati Rusiju pa nemilice hrabro ginuli.
Zamisli kukavicu, nije se predao drugi dan ruske agresije.
Pa zar niste vi Srbi, onako generalno, junački, hrabar i slobodoljubiv narod koji ne savija kičmu?
Dakle, sve ono što zamjerate Zelenskom i Ukrajincima.

Nisu moje želje, ako si zaboravio ja ne podržavam rusku agresiju, ja samo želim da rat što pre stane je svaki dodatni dan rata kanali sve dublje, ne samo Ukrajince i Ruse nego i sve nas a to me, sasvim sebično, priznajem, prilično pogađa

1) Da entuzijazam za borbu im pada i to nema veze sa istraživanjima jer niko neće postaviti ključno pitanje - Koliko vas je spremno da pogine u odbrani zemlje.
Evo da ti pomognem da ne misliš da nešto zameram Ukrajincima. I mi deklarativno ne damo Kosovo, šta god to značilo, i na svakom istraživanju bi bilo 90% nas koji "ne da" Kosovo. Međutim sasvim je drugo pitanje koliko nas bi bilo spremno da ide da se bije za Kosovo a dodatno je pitanje s kim da se bije:
- samo Albanci
- ponovo NATO
Nešto mi se čini da bi broj onih koji su spremni da ponovo ratuju za Kosovo bio drastično manji od onih koji ga "ne daju"

2) Ne kažem da je sve što se šalje od oružja škart ali nije to baš tako jednostavno, evo ti oružje, ubrzana obuka od par dana i udri. S druge strane Evropa je poslala šta je mogla i GOTOVO, nema više šta posebno da pošalje jer i za sebe nema dovoljno. Količina naoružanja koja je uništena u samo tri meseca rata je ZAPANJUJUĆA i to se ne može tek tako nadoknaditi i poslati. Ukrajina će uskoro ući u ozbiljan problem sa nedostatkom naoružanja

3) Što se zadržavanje teritorije tiče ovo što su osvojili zadržaće bez bilo kakvog problema i bilo kakvih unutrašnjih otpora. S druge strane Ukrajina najmanje pet godina (da sutra sve stane) neće imati dovoljno snage za neku ofanzivu i pokušaj da vojno povrati izgubljene teritorije.

4) Ne kažem ja da će se Ukrajinci predati, eto ni mi se nismo predali po pitanju Kosova pa neće ni oni po pitanju Donbasa i Krima (i Hersona i Zaporožja i daj bože da ne bude i Odese) i u tom smislu imaju moju podršku, ako im nešto znači mada sumnjam da će im pomoći
Dobili su što su tražili, pa neka uživaju.

"Ratna dejstva su verovatno mogla biti izbegnuta da je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog bilo moguće navesti da obeća da njegova zemlja neće ući u NATO ili da omogući visok stepen autonomije dvema enklavama na istoku", ocenio je Abe.

Ovo je izjava bivseg premijera Japana Sindjo Abea. Verovatno da je jos premijer ne bi ovo izjavio ali je upoznat sa tim da su Ukrajinci izbegavali dogovor. To je ona klimava prica o suverenitetu kada maltretiras manjine u svojoj zemlji.
Inace ovi nacionalisti u Ukrajini su 24karatni nasi Seseljevci. Ne vidim ama bas nikakvu razliku ,onaj bi da vadi oci kasikama a ovi bi da pokolju sve Ruse.

Prilozi

• IMG_20220529_205752_255.jpg
    IMG_20220529_205752_255.jpg
    81,9 KB · Pregleda: 17
Pa, jeste. A tek vojnici koji su "militanti"... :cool:

35
Pa da, zamisli vojnika koji nije militant, to je onaj u uniformi ali bez puške.
35 km artiljerijom po brodovima, svejedno dosta besmisleno.

Nego, Schrodingerov tenk: to je ruski tenk u Ukrajini. Istovremeno je čitav i izbušen protuoklopnim, a posada je istovremeno i živa i netaknuta ali i mrtva i spržnena.
Schrodingerov tenk, zanijivi su ti Rusi

Veliki igra svoju igru s budalama. Nema tu hrabrosti, prije korumpiranosti.
Da, nepodnošljiva ti je pomisao da postoje ljudi koje ne možeš kupiti.
Da je Zelenskij korumpiran, zbrisao bi kao Janukovič i uživao u bazenima sa 9 tona morske vode.

Nije ni u Afganistanu. Taman toliko dok sve ne propadne.
A Rus u Afganistanu, to se nije desilo? Zašto je uvijek samo Amer u Afganistanu?

Hersonska oblast ima samo milion stanovnika, Zaporozju fali glavni grad. Svi regioni su slicne velicine. Ocigledno je da to nije dovoljno da bi se proglasila pobeda:

Стремоусов: становници Одесе и Николајева чекају ослобођење од националиста​

https://kherson.life/kherson/stremo...laeva-zhdut-osvobozhdeniya-ot-natsionalistov/

sto ce tesko da se desi

Hersonska je po površini veća i od Donjecke i od Luganske i od Zaporoške i drže je celu.

В штабе ВСУ занимались черной магией – РИА Новости

В штабе одного из подразделений вооруженных сил Украины (ВСУ) найдены признаки занятия черной магией. Об этом сообщает РИА Новости.

Речь идет о воинской части минометчиков А4472, которая дислоцировалась в селе Трехизбенка в Луганской области. На стене помещения была изображена сатанинская печать.

«Это магический сигил (символ), состоящий из многих пересекающихся линий. Что он означает, трудно сказать наверняка. В нем можно увидеть и перевернутый знак анархии, и часть знака «СС» - руну «зиг» - она четко видна в крайнем левом секторе круга - и написанную по-немецки букву иврита «зайн», означающую меч или оружие», — прокомментировала находку культуролог Екатерина Дайс.

Она пояснила, что это «магическая печать темных сил», сочетающая в себе идеи анархии, фашистскую символику и культа оружия. По словам эксперта, печать нарисована «уникурсурально» - без отрыва руки. Это, как отметила Дайс, также указывает на ее оккультный характер.

Культуролог обратила внимание на слово Zein под печатью. Она рассказала, что на библейском иврите Зайн означает «меч», а глагол «лезаен» — «вооружать». Дайс допустила, что авторы заклинания, возможно, «проводили ритуалы по укреплению оружия или «просили» послать им больше оружия».

Da je Zelenskij korumpiran, zbrisao bi kao Janukovič i uživao u bazenima sa 9 tona morske vode.

A Rus u Afganistanu, to se nije desilo? Zašto je uvijek samo Amer u Afganistanu?
Zelenski prvo mora odigrati ulogu do kraja za koju je dobio milijune. Polako, nema kod Amera gratis.
Da, SSSR je bio u Afganistanu, pa su onda Ameri da ih oslabe stvorili mudžahedine koji su im kasnije odbili poslušnost.

Sta mislis da su Rusi podrzavali Talibane ili iracku gerilu ovako ko NATO/EU u Ukr.?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back