Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusija ograničava isporuke neona, argona, helijuma i drugih inertnih gasova na strana tržišta
Uredbom Vlade Rusije ograničava se izvoz inertnih gasova do kraja ove godine.
Lista uključuje sve inertne gasove, koji uključuju neon, argon, helijum i brojne druge
Ovi gasovi se koriste za proizvodnju poluprovodnika, od kojih se prave mikročipovi. Mikročipovi su potrebni za elektroniku u mnogim vrstama proizvoda: za proizvodnju gadžeta, automobila, navigacionih sistema itd.
30% svetske potrošnje neona obezbeđuje Rusija.(mislim da je fabrika u Mariupolju pokrivala preko 25% svetskih potreba, pa bi to ukupno bilo preko polovine svetske proizvodnje Neona) Sada će njegov izvoz biti dostupan samo odlukom ruske Vlade
Ovo može da bude veoma osetljivo za zemlje koje su uvele sankcije protiv Rusije i njihovih mikroelektronskih fabrika.

Odluka zapravo znači da će Rusija isporučivati inertne gasove u inostranstvo samo u zamenu za kontraisporuku potrebnih mikroelektronskih proizvoda Rusiji.

Brutalno, zaista brutalno

Ovo je mera koja je prava sankcija, ciljana, precizna i vrlo brutalana.

Da je pameti Rusi su trebali samo ovu meru da uvedu + placanje gasa u rubljama i rat im ne bi trebao uopste.

Ne verujem da iko može i da prognozira šta ova mera znači za ionako unakaženo tržište čipova

To sve što pominješ mi smo imali novo pre 30 godina isve je trajalo po 10-15 godina u proseku. Danas veš mašina nova ne može da mi sastavi 3 godine a da se ne raspadne. Poslednju sam kupio sa 5 godina i raspada se upravo jer joj ističe garancija. Dakle ti lupetaš gluposti i nebuloze.

Danas je hrana toliko skupa da moramo kredit da uzimamo kako nebi crkli od gladi. (Dozvoljeni minus)
Danas je hrana jeftinija nego je ikad bila. A veš mašine, koje ja kupujem traju ne samo koliko im je garancijski rok (poslednja koju sam kupio 10 godina garancije) nego najmanje još toliko vremena. Ako ste sve imali pre 30 godina, onda niste puno napredovali.Ali pošto pišeš po forumu, izgleda da ste ipak se modernizirali.

Jos koji mesec ovako i Zelenski moze da ocekuje drzavni udar i atentat. Narod ce ga ubiti na ulici kao kera jer je zbog njega standard gradjana pao preko 70% , pola privrede ne radi, pola drzave razruseno, dnevno 1000+ ljudi im gine na frontovima itd.
Ranije sam izneo podatke da su dnevni gubici ukrajine preko 7000 ljudi dnevno, vojske i civila. Puna i zvanicna brojka ce biti objavljena nakon zavrsetka specijalne operacije.

Ali стаљинизам је више геостратегија СССР-а, него нека идеологија као што би било да је победио троцкизам и успоставио Вечиту Светску Бољшевичку Револуцију. На крају је победила Вечита Америчка Револуција - види шта кажу сами американци за то.

Даље, ти немаш више структуре либерализма, социјализма и фашизма као пре 100.г.

Свугде је данас, нека мешавина либерализма са социјализмом и либерализма са фашизмом. Има мешавине социјализма и фашизма, али то је више реткост и егзотика. Све је то настали неки бућкуриш идеологија без изворних структура модерне, које су метафизички демониране 1970-тих, а фашизам 1945.г.. Ми смо данас увелико у постмодерни и постнихилизму, све може да се залепи, споји, помеша и све може да се душтвеним антиинжењерингом деконструише, деиндустријализује, депласира, деполитизује...само да није традиционално, да нема вере, да нема вертикале, само да нема метафизике, онтологије...

Још један рватски метафизичар... :kafa:
Obitelj je najveća prepreka novom poretku i već se desetljećima radi na njenom rastakanju.

Одесса заслужује ослобођење , мислим да ће ми најсрећнији дан бити када се ослободи Одесса .

То ће бити велики и свечани дан , ту ће видети санга руске нације и снага славенског духа .

Pre 30 godina si za jednu veš mašinu ili televizor trebao raditi više meseci. Danas je to peti dio jedne plate. Kompjuter ili mobilni nije mogao svako da priušti sebi. Jedan mobilni je bio cena jednog automobila. Danas ti je mobilni desti dio jedne plate. Nekada su bile osnovne namirnice poput mesa, mleka, hleba, značajnije skuplje, te nisi mogao kupiti ni jednu od tih namirnica za jedan sat rada. Danas radiš nekoliko minuta za te namirnice. Da ne pričam o automobilima, kućama, gorivu....za sve se moralo raditi i štediti puno duže vrmena.
Ko te to laže?
Pre 30 godina si radio par meseci da kupiš solidan auto srednje klase, danas ti za to treba nekoliko godina.

Danas sam otplatio poslednju ratu kredita. Nadam se da ces brzo i ti da se iscupas iz tog zla

Čestitam!

Jbga, sam sam birao, niko me nije tukao da uđem u priču...

Hoćeš da jedeš.jpg

:lol:

Očajnički potezi koje je radio Hitler, danas ih radi Zelenski.
Unatoč neizbježnom porazu ne pristaje ni na kakve pregovore. Priprema fantomsku kontraofenzivu u ljeto, mobilizira Volkssturm i uzda se u Wunderwaffen koje će promijeniti tijek rata. No, Hitler bio luđak, a ovaj je heroj po msm.
Rezultat će na koncu biti katastrofalan za Ukrajinu. Vjerojatnost da bi mogao visjeti kao Mussolini, velika je, ako ga zapadni "partneri" ne evakuiraju na vrijeme, ili ne dobije "srčani udar u snu". To je danas skorz normalno uslijed klimatskih promijena.
Pazi i ratna propaganda je ista kao u vreme hitlera tako da je i sudbina zapečaćena.

Rusija ograničava isporuke neona, argona, helijuma i drugih inertnih gasova na strana tržišta
Lista uključuje sve inertne gasove, koji uključuju neon, argon, helijum i brojne druge
Ovi gasovi se koriste za proizvodnju poluprovodnika, od kojih se prave mikročipovi. Mikročipovi su potrebni za elektroniku u mnogim vrstama proizvoda: za proizvodnju gadžeta, automobila, navigacionih sistema itd.
30% svetske potrošnje neona obezbeđuje Rusija.(mislim da je fabrika u Mariupolju pokrivala preko 25% svetskih potreba, pa bi to ukupno bilo preko polovine svetske proizvodnje Neona) Sada će njegov izvoz biti dostupan samo odlukom ruske Vlade
Ovo može da bude veoma osetljivo za zemlje koje su uvele sankcije protiv Rusije i njihovih mikroelektronskih fabrika.

Odluka zapravo znači da će Rusija isporučivati inertne gasove u inostranstvo samo u zamenu za kontraisporuku potrebnih mikroelektronskih proizvoda Rusiji.
Potpuno je idiotski od strane Rusije da kupuje mikroelemente i cipove iz inostranstva. Pa oni su razvili jos 80 tih danasnje procesore koji se koriste danas svuda

Одесса заслужује ослобођење , мислим да ће ми најсрећнији дан бити када се ослободи Одесса .
То ће бити велики и свечани дан , ту ће видети санга руске нације и снага славенског духа .
Svi bi bili srecni da to vidimo ali niposto da se razara grad ili Nikolajev ili bilo koji drugi. Prema tome tesko izvodljivo. Mozda da se napravi neki zaobilazni koridor do Pridnjestrovlja i onda ceka na predaju od strane lokalnih komandanata.

I grad sravnjen sa zemljom, pobijenih desetke tisuća ljudi, ali nema veze, izgradit će Rusi još ljepši i još stariji, samo kad maknu leševe s ulica :kafa:

Мени ово звучи веома занимљиво из разлога успорења суманутог прогресивизма и мита о прогресу.

Једна дужа стагнација сулудог прогреса, можда би опоравила човечанство.

Могуће је да нека светска суперкласа која се бави светским пословима ипак нешто промишља.

Brutalno, zaista brutalno

Ovo je mera koja je prava sankcija, ciljana, precizna i vrlo brutalana.

Da je pameti Rusi su trebali samo ovu meru da uvedu + placanje gasa u rubljama i rat im ne bi trebao uopste.

Ne verujem da iko može i da prognozira šta ova mera znači za ionako unakaženo tržište čipova
Imajuci u vidu sirenje Nato pakta i politiku zapadnih vlada, mislis da bi sve bilo mirisno cvece i ljubicice. Dosli bi im na granice i stavili u mat poziciju.

I grad sravnjen sa zemljom, pobijenih desetke tisuća ljudi, ali nema veze, izgradit će Rusi još ljepši i još stariji, samo kad maknu leševe s ulica :kafa:

То је твој сценријо апокалипсе који не постоји .Оно што постоји јесте посве другачије.

Гледах неки дан како трупе кијевске окпупационе власти упадају руском становништву Одесе у станове , попут гестапоа, претурају по стварима , малтретирају и траже разлог да их приводе и затварају .то све је снимала Ал језера , након пар минута , кијевске окпуационе власти налазе малу георгијанску ленту и књигу Достојевског , то је довољно разлог за њих да човека одведу у затвор ..

Nijedan od ovih osvojenih gradova van Donbasa nije razoren ni ostecen, bila bi katastrofa da se to desi. Ne znam kako su uopste mogli da krenu u invaziju znajuci da nece ici tako, koji je plan?
Mozda da se opkoli grad i podmite lokalci da ga predaju? Ne vidim sta drugo.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back