Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sve što pominješ mi smo imali novo pre 30 godina isve je trajalo po 10-15 godina u proseku. Danas veš mašina nova ne može da mi sastavi 3 godine a da se ne raspadne. Poslednju sam kupio sa 5 godina i raspada se upravo jer joj ističe garancija. Dakle ti lupetaš gluposti i nebuloze.

Danas je hrana toliko skupa da moramo kredit da uzimamo kako nebi crkli od gladi. (Dozvoljeni minus)
ti jos nisi shvatio da rvatijanac lupa retardirane gluposti na ovom forumu citavo vreme i na nekoliko naloga ? :hahaha:

E, nisi skeptičan, nego te strah, da ECB ne poludi i ne podigne previše kamatne stope. Neće, maksimum je, da podignu po dva puta po 0,25% a Euribor će biti 0%. Jer se boje recesije nakon podizanja kamatne stope, jer to nuvek znaći smanjenje privredne aktivnosti.
Po podacima Eurostata je tako, nisam ja izmislio.
Pa stavi te podatke, pošto ih iz onog tvog linka ne vidim.

Po pitanju rasta industrijske proizvodnje u EU 41% za 2 godine sa i dalje izrazito skeptičan.

Za Euribor me više nije toliko briga, skoro 90% kredita sam otplatio... :mrgreen:

Руски план (војни и политички) је директна подела Украјине дуж линије Суми-Кременчуг-Николајев. Ово је из дана у дан све јасније. Циљ је да се направи друго Придњестровље које ће бити под политичком влашћу Кремља. Ово ће бити такозвана тампон зона са површином од преко 200 хиљада квадратних километара. Односно, то је територија величине Белорусије и популација од око 10-12 милиона становника. Већ имамо 6-7 милиона избеглица за 3 месеца. Највероватније ће се у блиској будућности очекивати да ће најмање 50 одсто Украјинаца постати избеглице.
Као у тампон зони, инфраструктура неће бити приоритет, што значи огромну депопулацију (нешто што се види у Доњецку и читавом региону Донбаса, након што је већина опреме из фабрика у том подручју демонтирана и послата у Русију 2015/6.)
Смешно је овде читати изјаве људи који од тако нешто праве неке теорије завере и колико су за све криве Америка и Европа.
У ствари, све је много једноставније. Овде не мирише на украјински нацизам, мирише на неостаљинизам – али зато историју треба читати веома пажљиво и објективно.
Генерално, политичка импликација овог циља је следећа: данас у Украјини, сутра у Пољској, Румунији и Бугарској

Poslednja izmena:
Generalno raste. U razvijenim zemljama znatno sporije nego u razvijajućim se zemljama, što je logično. Ali ne raste ravnomjerno za sve grupe ljudi i na svim područjima jednako, na nekim imaš i pad standarda (nakon propada neke industrije od koje je zavisan taj kraj, u tom kraju standard pada). Globalizacija je izvukla milijarde ljudi u nerazvijenim zemljama iz siromaštva i teške bede, jer se tamo prebacilo dio proizvodnje, pogotovo nisko tehnoloških proizvoda. Tako imaju oni kakav takav normalan život, a mi puno jeftinije nisko tehnološke proizvode. Stvara takva globalizacija probleme? Da, u razvijenim zemljama je pogođen dio ljudi, koji su bili pre toga zaposleni u toj industriji, te su izgubili posao zbog seljenja u nerazvijne zemlje, a u nerazvijenim zemljama stvara probleme jer često nema pravila, pa korporacije u sprezi sa lokalnim koruptivnim političarima zagađuju okolinu bez milosti te exploatiraju prirodne resurse, bez da bi se morali brinuti o njihovoj obnovi. Često se izrabljuje radna snaga, koja nema nikakve zaštite.

Ti si teški progresivac, a to ti baš ništa ... :kafa: ... ne valja

Generalno raste. U razvijenim zemljama znatno sporije nego u razvijajućim se zemljama, što je logično. Ali ne raste ravnomjerno za sve grupe ljudi i na svim područjima jednako, na nekim imaš i pad standarda (nakon propada neke industrije od koje je zavisan taj kraj, u tom kraju standard pada). Globalizacija je izvukla milijarde ljudi u nerazvijenim zemljama iz siromaštva i teške bede, jer se tamo prebacilo dio proizvodnje, pogotovo nisko tehnoloških proizvoda. Tako imaju oni kakav takav normalan život, a mi puno jeftinije nisko tehnološke proizvode. Stvara takva globalizacija probleme? Da, u razvijenim zemljama je pogođen dio ljudi, koji su bili pre toga zaposleni u toj industriji, te su izgubili posao zbog seljenja u nerazvijne zemlje, a u nerazvijenim zemljama stvara probleme jer često nema pravila, pa korporacije u sprezi sa lokalnim koruptivnim političarima zagađuju okolinu bez milosti te exploatiraju prirodne resurse, bez da bi se morali brinuti o njihovoj obnovi. Često se izrabljuje radna snaga, koja nema nikakve zaštite.
Psihički bolestan čovek ni doktoru ne veruje jesi li znao možda za taj podatak?

To sve što pominješ mi smo imali novo pre 30 godina isve je trajalo po 10-15 godina u proseku. Danas veš mašina nova ne može da mi sastavi 3 godine a da se ne raspadne. Poslednju sam kupio sa 5 godina i raspada se upravo jer joj ističe garancija. Dakle ti lupetaš gluposti i nebuloze.

Danas je hrana toliko skupa da moramo kredit da uzimamo kako nebi crkli od gladi. (Dozvoljeni minus)

Ti kao vozač viljuškara u lokalnom skladištu niti ne možeš drugačije nego dizati kredit za prehranu, a uskoro ćeš i izumrijeti, jer vozače viljuškara današnja civilizacija neće trebati, jbg, Bezos ti je napravio skladište bez ljudi, žali se njemu :sad2:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
За тебе би било најбоље да се аутобанујеш!
Pogledajte prilog 1164265
Ja kad sam kupio prvi mobilni je bio 3500DM, a plata tada 800 DM. Da ne govorim, da su baš prvi mobilni bili 35000DM. Jedna veš mašina srednjeg ranga ti je danas 600 EUR, isto kako je bila i pre 30 godina, samo, da je danas neuporedivo većeg kapaciteta te 10 godina garancije. Prvi fleks koji sam kupio pre 30 godina bio je tada 1000 DM!!! danas je pišljivih 100 - 150 EUR. Građevinski material je koštao toliko, da si prije pet puta premislio nego nešto kupio i ugradio, danas niko ne štedi na mterialu, kad se gradi.....ili si samo mlad ili se praviš blesav

Ja kad sam kupio prvi mobilni je bio 3500DM, a plata tada 800 DM. Da ne govorim, da su baš prvi mobilni bili 35000DM. Jedna veš mašina srednjeg ranga ti je danas 600 EUR, isto kako je bila i pre 30 godina, samo, da je danas neuporedivo većeg kapaciteta te 10 godina garancije. Prvi fleks koji sam kupio pre 30 godina bio je tada 1000 DM!!! danas je pišljivih 100 - 150 EUR. Građevinski material je koštao toliko, da si prije pet puta premislio nego nešto kupio i ugradio, danas niko ne štedi na mterialu, kad se gradi.....ili si samo mlad ili se praviš blesav
Да ли си чуо за развој науке и технологије? Да ли си чуо, већа продаја - мања цена, мања продаја - виша цена?
Биће да ниси, јер да јеси, не би овде трпао бабе ижабе у исти кош!

Nema koristi objašnjavati takve stvari, zapad je sotona, Rusija je na strani boga i to ti je manje - više domet većine učesnika ove teme :klap:
Ili su toliko mladi, da ne znaju kako se živelo pre 20, 30, 40... godina, ili se prave blesavi...nemam obrazloženje. Tada kad je neko kupio nov auto, traktor, mašinu neku...to je bilo ohoho, danas niko ni pažnju ne poklada tome....sečam se sa kojom mukom smo nekad gradili kuće i štale. Danas ne da je lako, ali je neusporedivo lakše nego pre 30 ili 40 godina.

Да ли си чуо за развој науке и технологије? Да ли си чуо, већа продаја - мања цена, мања продаја - виша цена?
Биће да ниси, јер да јеси, не би овде трпао бабе ижабе у исти кош!
Znaći, danas se živi bolje ili lošije?

Očajnički potezi koje je radio Hitler, danas ih radi Zelenski.
Unatoč neizbježnom porazu ne pristaje ni na kakve pregovore. Priprema fantomsku kontraofenzivu u ljeto, mobilizira Volkssturm i uzda se u Wunderwaffen koje će promijeniti tijek rata. No, Hitler bio luđak, a ovaj je heroj po msm.
Rezultat će na koncu biti katastrofalan za Ukrajinu. Vjerojatnost da bi mogao visjeti kao Mussolini, velika je, ako ga zapadni "partneri" ne evakuiraju na vrijeme, ili ne dobije "srčani udar u snu". To je danas skorz normalno uslijed klimatskih promijena.

Ili su toliko mladi, da ne znaju kako se živelo pre 20, 30, 40... godina, ili se prave blesavi...nemam obrazloženje. Tada kad je neko kupio nov auto, traktor, mašinu neku...to je bilo ohoho, danas niko ni pažnju ne poklada tome....sečam se sa kojom mukom smo nekad gradili kuće i štale. Danas ne da je lako, ali je neusporedivo lakše nego pre 30 ili 40 godina.

Ma nije problem mladost, nego neobrazovanost i zatucanost, misle da je za dobar život dosta saditi krumpir i čuvati ovce na svom brdu :hahaha:

E, nisi skeptičan, nego te strah, da ECB ne poludi i ne podigne previše kamatne stope. Neće, maksimum je, da podignu po dva puta po 0,25% a Euribor će biti 0%. Jer se boje recesije nakon podizanja kamatne stope, jer to nuvek znaći smanjenje privredne aktivnosti.
Po podacima Eurostata je tako, nisam ja izmislio.

Evo da se ne mučiš, indeksi industrijske proizvodnje u EU.

https://ec.europa.eu/eurostat/stati...ndustrial_groupings,_2005-2021_18-10-2021.png

Овде не мирише на украјински нацизам, мирише на неостаљинизам – али зато историју треба читати веома пажљиво и објективно.

Ali стаљинизам је више геостратегија СССР-а, него нека идеологија као што би било да је победио троцкизам и успоставио Вечиту Светску Бољшевичку Револуцију. На крају је победила Вечита Америчка Револуција - види шта кажу сами американци за то.

Даље, ти немаш више структуре либерализма, социјализма и фашизма као пре 100.г.

Свугде је данас, нека мешавина либерализма са социјализмом и либерализма са фашизмом. Има мешавине социјализма и фашизма, али то је више реткост и егзотика. Све је то настали неки бућкуриш идеологија без изворних структура модерне, које су метафизички демониране 1970-тих, а фашизам 1945.г.. Ми смо данас увелико у постмодерни и постнихилизму, све може да се залепи, споји, помеша и све може да се душтвеним антиинжењерингом деконструише, деиндустријализује, депласира, деполитизује...само да није традиционално, да нема вере, да нема вертикале, само да нема метафизике, онтологије... опште ништачење и трошење у скептицизам.

Ma nije problem mladost, nego neobrazovanost i zatucanost, misle da je za dobar život dosta saditi krumpir i čuvati ovce na svom brdu :hahaha:

Још један рватски метафизичар... :kafa:

Mozda bi mogao da zaradjujem na prodaji pileceg belog mesa...jer pile kad ga kupujem na veliko je 130 dinara po kg...to znaci 350 din me kosta kg grudi...
Svaka proizvodnja je profitabilna narocito hrane. Ljudi moraju da jedu. Mogu da imaju milijarde ili da nemaju prebijene pare, mogu da budu i najgori narkomani, ali jedno je sigurno svi , ali svi moraju da jedu, svakog dana.

Криза се заоштрава, на пумпама у Кијеву нема га (Вин) дизел:

Кризис обострился: на киевских АЗС исчезает бензин и дизтопливо​

Новина українською →
Украина, Четверг 02 июня 2022 13:32
Топливный кризис, который начался в Украине более месяца назад, вновь обострился. Крупные сети АЗС прекратили продажу дизельного топлива в Киеве.
https://www.rbc.ua/rus/news/krizis-obostrilsya-kievskih-azs-ischezaet-1654165979.html

Jos koji mesec ovako i Zelenski moze da ocekuje drzavni udar i atentat. Narod ce ga ubiti na ulici kao kera jer je zbog njega standard gradjana pao preko 70% , pola privrede ne radi, pola drzave razruseno, dnevno 1000+ ljudi im gine na frontovima itd.

Ali стаљинизам је више геостратегија СССР-а, него нека идеологија као што би било да је победио троцкизам и успоставио Вечиту Светску Бољшевичку Револуцију. На крају је победила Вечита Америчка Револуција - види шта кажу сами американци за то.

Даље, ти немаш више структуре либерализма, социјализма и фашизма као пре 100.г.

Свугде је данас, нека мешавина либерализма са социјализмом и либерализма са фашизмом. Има мешавине социјализма и фашизма, али то је више реткост и егзотика. Све је то настали неки бућкуриш идеологија без изворних структура модерне, које су метафизички демониране 1970-тих, а фашизам 1945.г.. Ми смо данас увелико у постмодерни и постнихилизму, све може да се залепи, споји, помеша и све може да се душтвеним антиинжењерингом деконструише, деиндустријализује, депласира, деполитизује...само да није традиционално, да нема вере, да нема вертикале, само да нема метафизике, онтологије...

Још један рватски метафизичар... :kafa:

Neš se ti od metafizike leba najest :kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back