Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Barjaktar? Znaci oni su razvalili skladista.
Каква сад складиштА?

Чуј Барјактар - то нешто за млаћење паора...
rofl.gif

Ma da, u pravu si kao i tvoje premudre kolege.
Ustvari su Čečeni prisilno mobilisani, masovno dezertiraju, pogotovo iz Marijupolja...

Nisi cuo za prvi i drugi cecenski rat? Ratovali ceceni protiv rusa godinama, nisi znao?

Ali eto, izgubili rat, izgubili neovisnost izgubili stotine tisuca sunarodnjaka, i sad su ruske kuje, do neke nove prilike, vjerujem da cecenski duh jos postoji i da ce se opet dici na oruzje protiv okupatora...

Imam info da su snage DNR ispalile Tochku na stanicu u Kramatorsku misleci da su tamo ukro vojnici.

Otkad su to željeznicke stanice vojni ciljevi? Po kom to pravu?
Vjerujem ja da ti imaš info ali me zanima odakle i koji je izvor. Ja koliko sam vidio ta Točka je došla sa ukrajinske strane.

Some civilian infrastructure, such as rail tracks, roads, ports, airports, and telecommunications used by the military for communications or transporting assets, are all considered to be legitimate military targets.

https://en.wikipedia.org/wiki/Legitimate_military_target

Mislim da se moze reci da se Ruska vojska ipak malo zaebala u organizaciji , sto i nije cudno , Srbi i Rusi su slicni , pa onda vaze iste falinke, misle sve moze trange vrange....

Nisam nikad gledao mapu Ukrajine, pa nisam trazio dobre pozicije za baze, ali to su rusi trebali da odrade a ne ovako , vozi misko zatvorenih ociju...

kinezi osvajaju rusiju...kakav kuhac palac javelin i stinger
Chinese investors may buy Renault's stake in AvtoVAZ (Lada) at the end of May - June (c) TASS Replacement on the field.))
ma to i nije neka vest
jel znas da Shell koji ima 27 % na Sahalin projektu , trazi kupce i normalno kinezi su zainteresovani da i kupe ali im daju tako malo , da ovi oce da puknu
japanci sa druge strane koji imaju 10 % , nece da uvedu sankcije i ostaju ai daju i dalje novac za projekat,
Shell i BP , vec su sada stavili da su u Gubitku od 5 Biliona funti... a i jos ce i po njihovom prikazu i biti.
Deonicari se vec bune , jer vrednost njihovih dionica , su sve manje i manje.

I kao sto vidimo sankcije itakako pogadjaju ...Rusiju

O ne , , izvinite , pogadjaju one koji su i donele , tj obicne gradjane zapadnih zemalja

Кијевска окупациона влада , као и свака инсталирана марионетска влада ради оно што јој нареде , у овом случају налогодавци су САД и ЕУ , они желе да рат траје да би профитирали .

САД веома добро профитира на рату у Украјини јер су до јучер имали проблем са радном снагом , данас та радна снага , као овце које су потерали у тор , јури ка САД а тамо их не чека мед и млеко .

ЕУ исто тако профитира на радној снази и прави баланс између муслимаског тамнопутог и укрјаинског светлопутог становништва , односно радне снаге ..

Ово је пре свега рат за народ , за душе и због тога ово прелази војни сукоб , ово је рат на вишем нивоу ..Рат добра и зла .

Slažem se da bilo dosta propusta na početku. Od kad došao novi glavnokomandujući, sve ide polako. Treba vremena da sve jedinice sihronizuju. Verovatno i Rusi zbog praznika nisu hteli tokom ovih dana da jure i osvajaju.

Sa moje tačke gledišta, deluje mi kao da Rusija i dalje testira do koje granice mogu da idu Ukri, takodje verujem da svu sve bitne tačke odavno na nišanu da se unište ali za sada su gadjanje one manje bitne.
Realno kakvo naoružanje ima Rusija, da žele, preorali bi ravnice Ukrajine više puta.

Kako god da se završi sve ovo, Ukrajina će platiti najveću cenu. Ko zna koliko se novca upumpalo sa strane, takodje za naoružanje o oklopnjake, ništa to nije besplatno, nisu donacije, sve mora da se naplati.

Zato sam mišljenja da je normalnim Ukrajncima bolje da sami udju i sastav Rusije jer neće plaćati penale zbog Zelenskog.

Uglavnom, kraj će kaže.
Mesec dana je trajao preustroj sa inicijalnog blic-kriga najpre na manevarski rat, a potom na sadašnji klasičniji linijski.
Kako je proces trajao i odmicao, tako su se ruski gubici smanjivali, ali i napredovanje usporilo.
Ono što je glavni izazov sadašnje faze jeste što je Rusija brojčano inferiornija u odnosu na Ukrajine, gledano u trupama na terenu i što su Rusi izgubili dosta prvoklasnih vojnika oko Kijeva.
U vezi sa sadašnjom ofanzivom, ništa manje od Kramatorska i Slavjanska (i Severodonjecka) nije vredno ikakve euforije

Na hiljade mesečno????
Ne čini li ti se da je to baš mizerna količina i za dvodnevnu upotrebu.
Na hiljade PT granata mjesecno je tebi malo? Samo SAD je od februara isporucila preko 7 hiljada Javelina. A gdje su svi ostali. Znaci realna brojka desetine hiljada mjesecno.

Каква сад складиштА?

Чуј Барјактар - то нешто за млаћење паора... Pogledajte prilog 1143116
Ona dva u Brjansku.

Blago tebi tako naivnom, pobijes 30 000 ljudi i onda proglasis 'povratak normalnom zivotu', ne ide to tako, nece u Mariupolju biti normalnog zivota godinama...

Vazno je da je unistena infrastruktura koja opskrbljuje gorivom, i da ruski ciljevi nisu sigurni ni u Rusiji...
naravno da su oslobodjeni

gradjani daju izjave kako su maltretirani od azovaca,ubijani, da im je preceno da ne smeju da izadju i spase se, vec su jadni trpeli bombardovanje jer su azovci iz grada pucali na ruse a rusi im uzvracali...
civili su zeljeli napolje iz grada ali IM NACISTI NISU DOZVOLILI I MNOGE SU DRZALI KAO STIT!!!

sada je sve to konacno prestalo i ljudi SLOBODNO SETAJU GRADOM! a tvoje naciste ceka vrela voda...

i budi ubedjen niko ih nece moci spasiti niti im ima spasa.

jbg i prije ovcare su tvoji pobili stotine srba u vukovaru, sa mercepom , a potom je doslo vreme da se to naplati...

od vas nacista i ne mozes ocekivati drugu pricu nego lazi...

NAROD U MAURIOPOLJU JE KONACNO SLOBODAN I PRSERETAN STO SU RATNA DEJSTVA PRESTALA I STO IH NACISTI VISE NE KORISTE KAO TAOCE I STO MOGU DA SETAJU i da deca krenu u skolu...

U GRADU SU PRESRECNI ZBOG OSLOBODJENJA OD NACISTA I NARKOMANA PLACENIH UBICA!!!

Рат је почео 2013 године , када је ЕУ и САД извршила државни удар и свргнула легитимно изабраног и уједно последњег председника Украјине Јаунковича , након тога су кијевксе окупационе снаге извршиле оружани напад на Исток Украјине , напад на Одесу ..то е истина , све је друго лаж .

Istina je da je Rusija napala suverenu europsku drzavu, ubija civile, radi ratne zlocine, pljacka i siluje, unistava infrastrukturu, Rusija je agresor i za to ce morati snositi posljedice :kafa:

a da te se banuje zbog ove provokacije?

jeste ukrajinska država napala stanovništvo DNR i LNR. počinila i nikad procesuirala zločine. potpisala mirovni sporazum i nikad ga nije ispoštovala. ostala jedino nasilna metoda.

da rat je. neka ukrajinska vlada prihvati neutralnost i pravo naroda ukrajine na autonomiju bez preglasavanja i nametanja sile.

U Dnr i Lnr je ruska manjina pokrenula oruzanu pobunu protiv drzave, uz pomoc Rusije, Rusija je sponzor terorizma u Ukrajini, i za to ce morati odgovarati :kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back