Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ово је требало радити на почетку.

Мора бити више само толико имају прекаљених ДНР и ЛНР борци плус регуларне јединице Русије , добровољци, плаћеници, цифра је вишеструко већа.
Није.
Средишњи дио саобраћајница остао је недирнутим да би сви
који не желе да живе у Новорусији могли да оду
возом, аутобусом, колима, а два мјесеца су довољна
да се од Харкова до Пољске дође и пјешке.
Ко до сад није отишао, остао је да дочека
ослободиоце или окупаторе, зависи из ког ћошка гледа.

Slažem se sa boldovanim tekstom ali mi opet nekako nije jasno kako je moguće da se Rusija preračunala i da je imala takve propuste u obaveštajnom radu s obzirom da su u Ukrajini kao na svom terenu, blizina, uticaj i jezik.
Ostaje da se vidi da li se mi ne razumemo u vojne strategije i nemamo podatke koje ima ruska vojska ili je u Kremlju puno ne baš sposobnih klimača glavom.
Информације су можда и биле добре, колоне су заиста кренуле у почетку и у тим колонама је било и разних министара које су после враћали са границе, било је ту разних фанатика који нису по дифолту кренули да узму оружје већ у бјежанију али нико не може сигурно предвидјети шта ће се десити.Чињеница је да су се Украјинци ипак консолидовали, затворили границу за мушкарце , почетни шок је попустио и кренуо је фајт.
Било је сигурно и у Кијеву спремних да дочекају нову власт, неки мини пуч ко то зна.Зато кажем да је пукао тада и источни фронт и да је кренула бјежати војска са истока нико их више не би посастављао.

Poslednja izmena:
Pa i vi se isto tako ponasate.
Sve sto nije u korist ukra proglasavate ruskom propagndom....
ne samo to nego katastrofalno stanje u americi i ostatku eu sto se tice ekonomije se obicno zavrsi odgovorima poput mackonija ja imam prijatelje rodbinu itd. u tim delovima sveta i oni nista od toga ne vide o cemu novine i ljudi na youtube govore a kad im stavis videa onda ili kazu da je ruska propaganda ili da su to neki teoreticari zavere nebitni likovi itd.. :hahaha:

Vratila se glava obitelji iz uspješnog pohoda i nosi poklone za svakoga.

FRQOXveX0AA_zLR.jpeg

Italy has announced large weapon supplies to Ukraine, including Panzerhaubitze 2000 155mm self-propelled howitzers, M109 155mm self-propelled howitzers, Centauro wheeled tank-destroyers and Iveco Light Multirole Vehicles.

412872_165096123_itali.png
super za nas posto ce imati dosta manje orzuja da ga upotrebe na nama ili da ga doniraju nasim komsijama a rusi nece imati problema da to sve uniste :bravo:

ne samo to nego katastrofalno stanje u americi i ostatku eu sto se tice ekonomije se obicno zavrsi odgovorima poput mackonija ja imam prijatelje rodbinu itd. u tim delovima sveta i oni nista od toga ne vide o cemu novine i ljudi na youtube govore a kad im stavis videa onda ili kazu da je ruska propaganda ili da su to neki teoreticari zavere nebitni likovi itd.. :hahaha:
Evo propali su ekonomski, svi se sele u rusiju gde je izobilje :cepanje:

Panic Button Netflix GIF by NailedIt

Russian General Announces Plan to Invade Moldova after Ukraine​

A Russian general announced plans to occupy the Transnistria region of Moldova on Friday.

Speaking at a defense industry meeting, Brigadier General Rustam Minnekayev, acting commander of Russia’s Central Military District, stated that the Russian Armed Forces plan to “make passage” into the region — in Moldova’s East, bordering Ukraine and less than 30 miles from the port city of Odessa — to create a “land corridor to Crimea,” Russian media reported. Such a corridor would also purport to connect the Russian mainland to Transnistria.

🇺🇦🇲🇩🇷🇺⚡"There is only one chance left to save Mariupol — a blow to Transnistria" - Butusov

In Ukraine, they openly declare preparations for an offensive on Transnistria.

"Ukraine has the legal right to demilitarize the military facilities of the Russian troops threatening us...This will make it possible to capture Russian prisoners for exchange, eliminate the threat of a breakthrough by Russian troops, seize large arsenals of ammunition, and release two Ukrainian brigades that stand on the Ukrainian-Moldovan border," said Butusov, one of the main military-political propagandists.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back