Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dosta stvari nije bilo jasno na pocetku meni je bilo nepojmljivo da nisu imali mobilne pvo sisteme tj trupnu pvo na marsu sa ostatkom trupa ako su i imali to su bile totalno male kolicine druga stvar je sisteme za protiv elektronsku borbu trece je podrska helikoptera i avijacije napredovanju trupa na tom delu fronta cetvrto zaslepljivanje nato satelita sistemima koje rusija poseduje sve mi se cini da su ocekivali da se nato ukljuci pa su dobar deo cuvali u pricuvi i tako totalno pogresnu procenu napravili
Zar ne rekoste da je Rusija pobijedila oko Kijeva?

Neočekivan potez Zagreba; "Hrvatska će blokirati ulazak u NATO"​

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da bi ta zemlja trebalo da blokira ulazak Finske u NATO, dok se ne promeni izborni zakon u BiH.

"Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt-Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel. Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju besnog medveda penkalom u oko. Ali dok se ne reši pitanje izbornog zakona, dok se ne natera Bakir Izetbegović da promeni izborni zakon, sabor ne sme da ratifikuje ničiji pristup u NATO", rekao je.

Milanović je to opisao kao "hrvatski istorijski srebrni metak".

"Meni je žao što se to slama na uzornoj državi kao što je Finska, voleo bih da oni nas podrže u našim problemima", rekao je on.

Ocenio je da je pitanje ulaska u NATO vitalno za Finsku, dok je naglasio da je za Hrvatsku to pitanje da li će u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati.

"Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunija ne mogu u Šengen. Albanija i Makedonija ne mogu da počnu pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti", rekao je.

"Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo reši. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU", rekao je.

Napomenuo je da je veoma bitna velika profesionalna kopnena vojska.

"Dakle, mladi muškarci, kvragu. I sofisticirani raketni sistemi, njima Rusija uništava Ukrajinu. Američki sekretar i ministar odbrane putovali su na pulferu vagona preko noći, to je ponižavajuće. To je zato što Rusija ne dopušta da se leti. To je situacija u kojoj živimo. To je stvarnost, da vrh Amerike mora krišom da ide u Ukrajinu. Verojatno u dogovoru s Rusima", rekao je.

Italy has announced large weapon supplies to Ukraine, including Panzerhaubitze 2000 155mm self-propelled howitzers, M109 155mm self-propelled howitzers, Centauro wheeled tank-destroyers and Iveco Light Multirole Vehicles.

412872_165096123_itali.png
Malo po malo, Ukrajina dobija sve ozbiljnije i sve veće pošiljke oružja, dok Rusi tapkaju u mjestu.

Није.
Средишњи дио саобраћајница остао је недирнутим да би сви
који не желе да живе у Новорусији могли да оду
возом, аутобусом, колима, а два мјесеца су довољна
да се од Харкова до Пољске дође и пјешке.
Ко до сад није отишао, остао је да дочека
ослободиоце или окупаторе, зависи из ког ћошка гледа.
Фора је што је извршена принудна и поприлично агресивна мобилизација након што је одзив на првој био мизеран тако да не игра превише улогу ко је хтјео побјећи тада.Дакле многи су морали остати принудно.По мени је требало потпуно блокирати жељезничку и саобраћајну инфраструктуру ,учинити је немогућом или отежати транспорт.Веома је поражавајуће да у Кијев долазе возом представници ЕУ и дају подршку Зеленском након мјесец и по рата.Јер Руси су већ били сатанизовани и и оптужени за злочине.Ако су улазили у ову причу онда нема више мекано.Нато ни у једном тренутку није играо мекано за вријеме бомбардовања СРЈ, некада и свјесно чинио цивилне жртве како би цивилни хаос учинио одбрану још тежом.Ако један гласноговорник НАТО пакта каже гађали смо електричну инфраструктуру и трафо станице по СРЈ јер желимо да војска агрегате даје цивилима, биће мање за војску.Дакле ако су већ ушли у ову причу онда морају до краја.

s obzirom da me nedeljno , obavestavaju i zMetro , lanca , koje ima svega i svacega i iz sveta , pa i nasih proizvoda.
mogu da vidim da je meso i poskupelo , kao i niz proizvoda stim da ima se dovoljno
i svake nedelje , barem nama koji smo , kaku kazu VIP , nude i posebne cene za proizvode , koje su i kupovane , ranije.
evo , dajem sliku samo za jaja od 12 komada je 2.88 dolara.
Zenska mi kaze da ima i ulja i brasna od 10 kg , kao i secera ...
i ne vidi da se neko zalece da kupuje na veliko.

SELECTION EGGS​

$2.88 ea.
Valid April 20, 2022 - April 27, 2022
ADD TO LIST
1650967471997.png

Malo po malo, Ukrajina dobija sve ozbiljnije i sve veće pošiljke oružja, dok Rusi tapkaju u mjestu.
Која Украјина? Против Руса у Украјини се боре: АМЕРИ, ЕУ, НАТО и сви нацисти из целог света ...Уочаваш разлику или да ти нацртама ...

prika ima jedna stvar koji se zove avion

sto se tice turaka nisu ti rekli da su rusi sprzili nekoliko turskih sela u siriji posle obaranja i da su rusi pomogli u obaranju izraelskih aviona iznad izraela medju njima i onaj f-35 kojem su se "ptice" zabile u motor
Kako mislis da se veliki transportni avion spusti preko neprijateljske teritorije a da ga ne spici neka Igla ili Stinger? Samo bi im jos to trebalo da upotpune blamažu.

Kakava turska sela u Siriji? O čemu pričaš?
F-35 oboren? Kako to?

Банда НАТО нациста покушала је да уђе у Капитоловку, источно предграђе Изјума. На пункту су заустављени, покушали су да отворе ватру, али су их уништили борци Националне гарде.

Непосредно пре тога, Национална гарда је открила и уништила украјински ДРГ од четири човека у шуми код Капитоловке.

18+

photo_2022-04-26_11-26-36.jpg

photo_2022-04-26_11-26-37 (2).jpg
photo_2022-04-26_11-26-37.jpg

Evo i ovde bojice...
No, to su sad ruske, BRATSKE, pa ćemo ih priznat', je l' tako, moj ti?
Pogledajte prilog 1143584
Превише узбуђења а ништа се није дешавало, школско растресање линија уз пуњење
џакова тако да немамо шта 'признавати' бар док не освану у котлићу Русији. ;)
г454г45г54г45г54.PNG
Опе 'бојице ...
laug.gif

P.s. Za šta će ti apostrof pre slova "b"? Treba li neki čas pravopisa, možda?
Опе' бојице - побјег'о ми. Може али само један ако се ниси истрошио код Херсона превише. :lol:
ohjhpMhW3hR2vxO-HZI0X3VybeGGH8LaP1kEomSJiIOkIlv_-Xjuhna_5bCDHH-TNs5Q18Uo_OpJkWFRQe4sPysV6ZeNoP...jpg

Kako mislis da se veliki transportni avion spusti preko neprijateljske teritorije a da ga ne spici neka Igla ili Stinger? Samo bi im jos to trebalo da upotpune blamažu.

Kakava turska sela u Siriji? O čemu pričaš?
F-35 oboren? Kako to?
ne citas sta je napisano nemas pojma u ostatku bezvezno trolujes do bola jednom recju nemoc nego kako ukropska ofanziva na herson od juce ? jeste oslobodili herson? :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back