Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel? A kako to da lete u vazduh skladista municije i nafte po Rusiji?
Ja za to krivim zapadne sile koje su vjerovatno dale neko savremenije oružje ili čak sa njime upravljaju u Ukrajini.

To nisu gubici koji su mnogo važni za Rusiju. Ta dva cilja koja su pogođena jedva su ti dovoljna da napišeš u množini.

Ali ne, ti nisi napisao dva već neodređenu množinu, pitam se zašto?

Ja za to krivim zapadne sile koje su vjerovatno dale neko savremenije oružje ili čak sa njime upravljaju u Ukrajini.

To nisu gubici koji su mnogo važni za Rusiju. Ta dva cilja koja su pogođena jedva su ti dovoljna da napišeš u množini.

Da roknu dron u centar Moskve, rekli bi, pa to nije nista, znas koliko jos miliona stavnovnika tu ima, ko sisa ovih 1000 poginulih.

Dešavaju se radnje da Rusi nisu imali dovoljno vojske da održe te linije
Pa i to su radnje, kada nemaš dovoljno snaga za napredovanje onda zauzimaš najpovoljniji raspored za odbranu (ti biraš ne da budešnateran), tada si u taktičkoj radnji odbrane dok se na nekom drugom pravcu vrši napad ili što bi reko ti "vrši se razvlačenje i vezivanje snaga".

Prvo skladiste municije kod Belgoroda, pa nafta u istom gradu, sada dva skladista kod Brjanska. Svakodnevno Ukri granatiraju ruska sela uz granicu. Tebi je ovo ok?
A sve zahvaljujuci genijalcima iz ruskog Generalštaba koji su naredili potpuno povlacenje iz Cernigorske i Sumske oblasti. Umjesto da naprave tampon zonu od 30-ak km uz granicu sa ukrajinske strane.

Vidi, donekle se slažem sa tobom ali opet, ja sam strpljiv. Ni ti, ni ja, ni ostali ne znamo kakvi su planovi Rusije, da li je ovo sve isplanirano, da li sve ide kako treba.

Ja sam unazad na temi pričao da Rusija ušla sa 40000 vojnika a da ostale snage čine DNR i LNR. Artijerija i avijacija koriste možda 5 do 10 odsto svojih mogućnosti.

Ono što eto meni pada u oko jeste što nema nestašice struje i vode a to se prvo uništava kada ideš direktno u sukob. Do sada Rusi nisu gadjali ništa konkretno da eto oduzmu običnom civilu pristup vode i struje.

Ovo nije ništa što trenutno gledamo i zato kažem da budeš strpljiv.

Ovde pojedini likovi koji imaju eto moderatora spinuju i izvrću činjenično stanje na terenu.

Prošli put kada su krenuli ukri sa nekim kontranapadom, dobili su po njušci jer se Rusi namerno povukli kako bi ovi izašli na čistinu.

Inače ovih 200000 ukro vojnika na istočnom frontu gde su? To ne može tek tako da se sakrije.

Propaganda je snažno oružlje, dok ne čuješ obe strane jedne priče i prosudiš šta je istina a šta laž, ne padaj na provokacije.

Ja sam malopre spinovao zbog moderatora koji ne može da se ignore.
Ne treba se osvrtati na Nezgodnog, jer on nekako...razumeš već.

Ne treba meni da čujem obe propagande, jer su obe bulšit.
Ono što ja čujem jesu reči "Rubižna" i "Popasna" i dva meseca od početka rata.
Ono što ne čujem, jeste rusko prisustvo oko Kijeva, a prethodno se čulo.
Ono što čujem jeste Harkov koji krajem aprila nije ni u četvrt okruženju.

Rusi su najveći prodor ostvarili tamo gde su Ukrajinci i Rusi najmanje očekivali, sa Krima.
Ostali frontovi, mršavo ili nikako, a skupo plaćeno.
I još Ukrajina udara i po teritoriji Ruske Federacije.

Prvo skladiste municije kod Belgoroda, pa nafta u istom gradu, sada dva skladista kod Brjanska. Svakodnevno Ukri granatiraju ruska sela uz granicu. Tebi je ovo ok?
A sve zahvaljujuci genijalcima iz ruskog Generalštaba koji su naredili potpuno povlacenje iz Cernigorske i Sumske oblasti. Umjesto da naprave tampon zonu od 30-ak km uz granicu sa ukrajinske strane.
Garant su im generali putinovi dupelisci po struci, a ne pravi vojni stratezi.

Da roknu dron u centar Moskve, rekli bi, pa to nije nista, znas koliko jos miliona stavnovnika tu ima, ko sisa ovih 1000 poginulih.
To je kao da su izvršili teroristički napad. Vi ste smiješni ako mislite da to predstavlja ikakav uticaj n vojnu operaciju.

Ne, neće to spasiti naciste u Azovstalju.

Ništa neće spasiti naciste.

Pa i to su radnje, kada nemaš dovoljno snaga za napredovanje onda zauzimaš najpovoljniji raspored za odbranu (ti biraš ne da budešnateran), tada si u taktičkoj radnji odbrane dok se na nekom drugom pravcu vrši napad ili što bi reko ti "vrši se razvlačenje i vezivanje snaga".
Pa, da, kad bismo žmurili pred činjenicom da su Rusi bili neposredno pred Voznesenskom i tamošnjom nuklearnom elektranom... A pogledaj na mapi gde je, pa se zapitaj šta je sa tim poduhvatom?

Ja ti rekoh, ako imaš mape i vesti, postavljaj ih. Do sada nisam čuo da su linije probijene.
Pa, baš sam i postavio vest.
Zaprati lika @suriyakmaps

Ne lupaj, te napade na rafineriju su izvršili niskoleteći helikopteri koje je teško detektovati zbog visine a uradili su ih na civilne objekte koje nije štitila PVO.

Nije problem što ti imaš drugačije mišljenje već što lažeš.

ništa ne može ujediniti ruski narod nego agresija na rusiju...samo je putin malo metiljav..ako ne opali taktičku u lavov kao da ništa nije učinio...

Gvozdike, Pancerfausti, norveški panciri za Narodnu miliciju.
FRMOV3tXIAMNnz7
FRMOXT1WUAAxcCZ
FRMOWYeWYAAx1H7

уништена су два складишта и сића нафте. тога има пар хиљада пута више. пошто је у питању рат две владе - две војске однос руских интервенција у украјини и украјинских у русији је 50.000 према 10 рачунајући и брод Москву.

Pa tocno, ali i mali napredak veseli, samo hrabro i rokaj, ne pobjeđuje se nuklearnu silu u jednom danu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back