Имали су и Срби избора. Могли су прихватити ултиматум Аустроугарске и рата неби било.
MIslis na onu biblijsku? Ako te neko osamari po obrazu okreni mu cmar. Ne moze to svako samo retko talentovani.
Ajd' na spavanje premoren si i pises nebuloze.
Gospodo, ili ste vi sa kruške pali ili se ja nisam dobro izrazio, pa imamo ovo nerezumevanje.
Strana koja radi suprotno od onog što bih ja želeo, dakle, zapad, u slučaju BiH zalaže se čuvanje celovitosti, a u slučaju Srbije za razbijanje celovitosti, tj. teritorijalnog integriteta.
Da li je njih briga što dolaze u opasnost da ih se označi kao nepoštene? Ne!
S druge strane, mi većamo među sobom, ako ne damo da se Kosovo odvoji, onda nemamo pravo da tražimo odvajanje RS, ili ako oćemo RS, onda nemamo pravo da se bunimo zbog otcepljenja Kosova i tako...
Zapadnu stranu savršeno zabple ona stvar za principijelnost, uradiće u oba slučaja na našu štetu a u svoju korist. Kosovu će dati da se odvaja a Srpskoj neće.
Pa zar onda nije ok da i ja/mi tako pristupamo: oćemo i Kosmet i RS, zabole nas neka stvaer da li je to principijelno!?!
Isto tako, zabole me da li je OK da Rusi napadnu Ukrajinu, ako mi već nije ok da nato napadne Srbiju! U srpskom interesu je da nato ne napada Srbiju, kao i da Rusija osvoji Ukrajinu. I ako treba to ću braniti i predstavljati poštenim, dobrim i pametnim. Jer, na drugoj strani imam zapad koji svoje interese brani u Iranu, dok Rusiji osporava da brani interese u svojoj avliji.
U tom smislu, Ukrajina i zapad su krivi za rat, pa i stradanja ljudi, za koje mali Frćko tvrdi da ih licemerno žalimo,