Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 5 13,5%
  • NE

glasova: 32 86,5%

• Ukupno glasova
    37
Северск је сада потпуно одсечен
20251203_163749.jpg

🇷🇴🇺🇦Румунија је уништила украјински поморски дрон „Си Бејби“ у Црном мору, саопштило је Министарство одбране те земље.

Како је наведено, пловио је 36 наутичких миља источно од Констанце, представљајући претњу поморству.

Украјинско Министарство спољних послова недавно је негирало своју умешаност у напад на руски танкер са нафтом који је био на путу ка Грузији.
IMG_20251203_170348_820.jpg

Кијев? Ово Кијев? Ја сам мислио да је Кијев неки вишемилионски град а не рупа са две продавнице.

Сада ми је јасно зашто говоре да су Рује нападале Кијев, вероватно постоји и неко село које има то име. Баш као што Београд има једно далеко насеље са овим именом.
Bitka za Gostomelj.

Trump je poslao dva Jevreja u Moskvu na pregovore, specijalnog izaslanika za Bliski istok i mirovne misije Stevea Witkoffa, kao i Jareda Kushnera, koji mu je ujedno i zet.

Dakle, Jevreji iz Washingtona i Bijele kuće poslali su Jevreje u Moskvu, Kremlj, da pregovaraju s tamošnjim vladajućim Jevrejima Chabada, kako da "zaustave" rijeke krvi i besmisleno klanje slavenskog rusko-ukrajinskog naroda, koje su zajedno započeli u interesu cijelog jevrejstva i u službi #Korporacije.

Treba dodati i da je Zelenski također Jevrej i njihov igrač. Baš kao i Jevreji i većina nosioca vlasti u Kijevu i cijeloj Ukrajini.

Da li još uvijek navijate? Navijate, aplaudirate, cvilite

RAT U UKRAJINI Kremlj: Ne razmatramo privremeni novogodišnji prekid vatre

Rat u Ukrajini traje 1.376 dana. Sastanak između ruskog predsednika Vladimira Putina i specijalnog američkog izaslanika Stiva Vitkofa završen je posle gotovo pet sati. Razgovori ruskog lidera sa američkom delegacijom počeli su oko 19.40 časova po lokalnom, odnosno 17.40 po srednjeevropskom vremenu. Sastanak je trajao više od četiri sata, a nakratko je prekinut zbog pauze. Uz Putina, rusku delegaciju činili su i njegovi savetnici Kiril Dimitrijev i Jurij Ušakov, dok je uz Vitkofa član američke delegacije zet američkog predsednika Donalda Trampa Džared Kušner. Dimitrijev je nakon sastanka poručio da su razgovori bili "produktivni". RIA prenosi da je Vitkof nakon sastanka otišao u američku ambasadu u Moskvi. Tema sastanka bio je izmenjeni mirovni plan, koji je sa 28 sveden na 19 tačaka, a sastanak u Moskvi održan je nakon dve nedelje intenzivne dimplomatije oko Trampovog plana, uključujući dve runde pregovora između SAD i Ukrajine.

Sastanak Putina i Vitkofa završen nakon skoro pet satiZelenski: Ukrajina bliža miru nego ikada ranije
Ušakov: Razgovor Putina i Vitkofa bio koristan, konstruktivan i značajan
Sibiha: Putin daje izjave koje pokazuju da nije spreman da okonča rat u Ukrajini
Marko Rubio: Sukob u Ukrajini nije naš rat
Tramp: SAD više ne finansiraju ukrajinski rat, Bajden delio novac kao bombone

Проблем није толико у осуђеним Србима, могуће је да су неки криви. Генерал Лазаревић дефинитивно није крив. Проблем је у неосуђеним ратним злочинцима за које постоје материјални докази, не само изјаве сведока, него и филмови. Да ли се слажеш?
Slažem se da je problem u neosuđenima i sumnjam da je Lazarević nevin, valjda neka faktografija piše u presudi

Стигли су до слепаца у првим редовима.
Шалим се...то су будалетине.
Окрените цеви већ једном.

Pogledajte prilog 1827369
Zapadne vojske to su cirkuzarije ne samo po fizickom izgledom vec I duhovnom moralno ili bilo kojem pozitivnom vojnom stanju. Nije to tako samo danasnje vremenu vec je to tako odavno Koliko ja znam I Koliko su moje oci vidjese to je tako barem 50g unazad. Zivijo Sam dugi niz godina u Dalmaciji 1 veci grad I sjecam se ko ovog trena cestih dolazaka mornarica zapada I SSSRa. Posto je ex YU u Yalti zdogovore a fifty fifty tako je i na terenu bivalo fifty fifty I to je zlo Broz strogo postivao.
Elem kad God bi dolazi LA u posjetu YU npr.mornarica USA u npr. Split uvijek je dolazi LA I mornarica SSSRa uglavnom Crnomorska flota.
Posmatranje tih mornarica bilo je bas interesantno I Malo pametniji mogao je da zakljuci ponesto Sami izgledom tih mornara. USA mornarica su cesto dolazi li s nosacem aviona a Rusi alias sovjetije s krstaricama.
Ameri I ostali zapadnjaci obuceni vojni I oficiri nisu bas izgledali urednog vec naprotiv dok su rusi uniform om I ostalim stvari a izgledali tako opeglani utegnuti cisti...da ih je milina bilo gledati. Jedino u cemu su zapadnjaci bili ispred to je bio novcanik tako da su zapadnjaci se opijali kurvali galamili I bogme probleme gradjanima I milicija zadavali na razne nacine a kad bi sjedali za sto u ugostiteljskim objektima imali su lovu ihaha za razlikuje od Rusa tj.sovjeta koji su pili samo sokove I mineralnu a hrana nista I nikada. Za nas tada mladje (ludje) momke naravno da smo ipak vise bili za onu stranu koja je imala lovu. Za tadasnje starije zrelije gradjane oni su se zgrazali mornarica zapadnjaka a divili se ruskim mornarica Koji su cak I za klasu izgledali bolje od nasih domacih mornara JRM.

Наши извори у председничкој администрацији известили су да је Сирски данас јавио Зеленском да су украјинске оружане снаге у Мирнограду потпуно опкољене, а такође је известио о 117 покушаја контраофанзиве на овом делу фронта. Врховни командант сматра да нећемо моћи да пробијемо опкољено подручје и да хитно морамо да наредимо преосталим јединицама из Мирнограда да изађу, или ћемо потпуно изгубити две бригаде. Зеленски је одбио да повуче своје трупе и наредио је да се град држи до краја.

https://t.me/s/rezident_ua

Будимпешта тврди да се испоруке руске нафте преко цевовода Дружба настављају упркос саботажи која се приписује Украјини.

Према писању Блумберга, највећа мађарска нафтна компанија, МОЛ Нирт, уверила је да транзит сирове нафте кроз цевовод није поремећен. Премијер Виктор Орбан, позивајући се на руководство МОЛ-а, потврдио је да систем функционише нормално и да није дошло до блокаде.

Тек је други дан а нема хoxола за ратовање. Шта ћеш, судбина је тако хтела.
Tako treba 👍 a ne se zalijećati nakon pet dana od početka trodnevnog blitz kriga pisati Ukrajinski PZO ne postoji....pitanje dana do kapitulacije itd....sad kad ste spoznali da su Baćuške plišani medvjedić strpljivo sjedi i broji te livade u iščekivanju trećeg dana
Demilitarizacija I DEnacifikacija nemaju rok trajanja. Trajace Koliko bacuska bude zelijo a ja mislim da ce zavrsetak biti kad ulice Kijeva majke svih ruskih gradova budu pune ko sibica I grmilo iz hiljade grla
Boldano je naj veća zabluda koju može izgovoriti ljubitelj Putina.

Ne znam ali mene licno interesuje kako ide 48-casovna "anti-teroristicka" operacija Ukrajine protiv Donbasa. Sta ti kazes? kako ide?
Bold je umjeren 👍 za razliku tvog stava od prije tri-cetri godine.
Ostatak upisa je besmislenokaotican....daj malo preciznije što zeliš pitati???

Back