Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taktike su rezličite kao i ukusi. :rotf:
да, нпр хурватска тактика је увек била:

1. сисај ђоксон свакој сили (јер сте генетски коњушари);
2. кад год стигнеш само кољи цивиле и надбројане;
3. у случају промене стања на терену, погледај тактику 1.

Poslednja izmena:
Normalno
Sjeti se Markala

Znam, ali Ukrajini neće niko pomoći na terenu, sada je već sasvim očigledno da niko neće ratovati protiv Rusa za Ukrajince.

Umesto da Ukrajinci čuvaju svoje jedinice, da ih izvlače iz zona koje se ne mogu braniti oni su se odlučili da ih žrtvuju, kao da sutra ne postoji.
Vojni efektivi su im uništeni, čemu se nadaju, partizanskom ratovanju u 21. veku.

Ukoliko im opkole i unište glavninu jedinica na položajima u Donbasu, nekih 40k koji su već dobrano načeti, Ukrajina praktično neće imati više ozbiljnije vojne jedinice i biće maksimalno izložena.

Sumnjivo mi to. Jel se to trava sadila?
a ti mora da si mala curica
ej , godinama se vrsile akcije posumljavanja
dali sada se ima i drustvo Gorani
to ne znam
ali , da sam aktivan bio u tome i jos i kao izvidjac ( pronalazio divne krajolike sa curama) ili kao Ferijalac
srta sada vi imate tamo nemam pojma ali u moje vreme , za mlade
bilo je..ej super
vodili smo ljubaF a ne rat.

Znam, ali Ukrajini neće niko pomoći na terenu, sada je već sasvim očigledno da niko neće ratovati protiv Rusa za Ukrajince.

Umesto da Ukrajinci čuvaju svoje jedinice, da ih izvlače iz zona koje se ne mogu braniti oni su se odlučili da ih žrtvuju, kao da sutra ne postoji.
Vojni efektivi su im uništeni, čemu se nadaju, partizanskom ratovanju u 21. veku.

Ukoliko im opkole i unište glavninu jedinica na položajima u Donbasu, nekih 40k koji su već dobrano načeti, Ukrajina praktično neće imati više ozbiljnije vojne jedinice i biće maksimalno izložena.
Evo, npr, Bjelorusija, nema baš toliku medijsku i društvenu kontrolu kao Rusija, imali su i ozbiljne demonstracije. Sad zamisli da se otkrije 100k ubijenih civila u Mariupolju, od, gle čuda, ruske ruke. Misliš da im je baš svejedno? Brko kaže "to je ok" pa ga idemo svi poslušati? Za Ukrajince se neće niko boriti sa strane, ali će im davati apsolutno sve šta im za rat treba. 500 miliona dolara danas, plus 7k kumulativnih.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back