Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не, сад је по московском времену 23.04
2022-03-23_210536.png

Tko to mi? Ja prenosim što tvrdi NATO, nisam ja brojao. Svejedno mislim da su malo obaviješteniji od mene i tebe.
.
Смешан си.

Током бомбардовања Себије они су преносили како су уништили стотине оруђа српске војске.

На крају се испоставило да су погодили 3 (три) тенка!

И то највероватније непуштена...

.

5 nuka unište cijelu Rusiju u 1 sekundi.
Ajd nađi nekog pametnijeg da ti pokaže na karti sveta kolika je Rusija.
Ali uzmi makar 2mx2m da bi mogao da nađeš i čmariku i pirgave, zapamti gde je to bilo, posle ruskih nuklearki
može samo da se spominje da je tu nekada bilo kopno.
Pa se onda pokri ušima i idi da se udaviš u septičkoj jami iza tvoje kolibe.

Ti malo fantaziraš o tome kako "ne žele pustiti civile"
Pa ratuju tamo, nije to film da uzmeš babu ispred sebe pa imaš živi štit

Jedini razlog zašto taj grad nije pao u potpunosti jeste što se u delovima pod kontrolom Azova nalazi, još uvek, jako veliki broj civila.
Zato se grad čisti lagano i oprezno, stan po stan, kuća po kuća, zgrada po zgrada, ceo dan se zezaju da očiste jedan blok.

Da su se civili povukli sve bi to bilo gotovo jako brzo uz primenu nesrazmerne sile.

To Azov zna i zato ne dozvoljava da civili napuste grad jer bi istog trenutka bili poklopljeni sa kopna, mora i iz vazduha.

Na kraju će se sve završiti na isti način, razlika će samo biti u stepenu rušenja grada i broju civilnih žrtava

Može li mi neko objasniti zašto Ukrajina još uvek nije proglasila opštu mobilizaciju.
U zemlji od 40M stanovnika ima svakako 10M vojno sposobnih muškaraca od čega su svakako mogli da mobilišu 2M.

Na nekih procenjih 100 do 150k Rusa u ofanzivi to bi bilo 15 do 20 prema 1.
Umesto toga ratuju prsktično isključivo jedinice regularne vojske i ovi odredi Nacionalne garde, Azov i slični.
Značajan broj tih jedinica je desetkovan, najveća koncentracija, nekih 40 do 50k je na granicama Donbasa i preti im opkoljavanje.

Nije mi baš najjasnija taktika, posebno kada se ima u vidu da im je avijacija uništena, oklop i artiljerija drastično proređeni, praktično sva skladišta uništena.
zato sto nisu ocekivali da ce Rusi krenuti.Gde sada da se okupi rezerva i popune jedinice kada Rusi mogu svaku koncetrisovanu jedinicu da kalibriraju.Rezerva se podize pre rata ,sada kada je putna infrastruktura prekinuta kako doci od tacke .a do tacke b. ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back