Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
FOPQe4dXwAAm1BA

Mocice tek da se nazire krecu li u pravcu nekog sireg opkoljavanja kada zavsre Mariupolj,i kada se otvori(ako se otvori odesa).

Ove trenutno angazovane snage mislim da nisu dovoljne da si izvrsi neki siri ophvat vecih formacija neprijatelja.
Moguce je da ce mornarica iz pravca odese dovesti dodatne snage potrebne za tako nesto ili da ih uvedu iz pravca Belorusije.

Iskreno nije zahvalno prognozirati jer kakav bi to bio plan kad bi bio ocigledan neprijatelju ako ga provali i na osnovu toga pripremi odbranu.

u jedno sam siguran a to je da ce biti iznenadjenje i da ce vrv na nekom pravcu simulirati napad prvo da bi odvalcili paznju sa glavnog pravca napada(licno mislim da je odesa to)
logicno razmisljanje...Odesa mi deluje nekako najrealnije---sto se tice Mariupolja, tu se izgleda nalazi najvise ukrajinskih desnicara, a verujem i nato instruktora

Stvarno? E pa vidiš, od takvog ''oslobađanja'' su i pobegli Česi, Poljaci, Mađari i ostali ''srećnici'' iz Varšavskog pakta. Vidi, ako jedna zemlja napadne drugu onda je to agresija ma šta KGB agitprop pričao.
Није тачно Слобо је крив. А како се зове оно кад 19 земаља нападне једну земљу?
Није Слобо крив, ми смо говна, Путин ће да пусти воду и говна ће да оду.

Ruski FSB nas obaveštava da su mine, koje je ukr vojska postavila po plažama Odese očekujući ru iskrcavanje, sada "na putu" ka Bosforu, jer ih je oluja odnela sa plaža, tj ponela na otvoreno more.
Нисам знао да мине за полагање у земљу пливају.
Зато волим овај форум, увек се слатко насмејем.

logicno razmisljanje...Odesa mi deluje nekako najrealnije---sto se tice Mariupolja, tu se izgleda nalazi najvise ukrajinskih desnicara, a verujem i nato instruktora
Njima je sudbina zapecacena onog momenta kada su opkoljeni(pitanje vremena kada ce im opelo biti gotovo)

Tek ce da postane zanimljivo jer ova faza do sada je bila samo tupljenje ostrice neprijatelja u cilju umanjivanja operativnih,manevarskiih i logistickih sposobnosti istog,kao i dostizanje kljucnih tacaka na terenu koje su neophodne da se predje u narednu fazu koja ce biti zavrsnica i gledace se domino efekat vrv.

Njima je sudbina zapecacena onog momenta kada su opkoljeni(pitanje vremena kada ce im opelo biti gotovo)

Tek ce da postane zanimljivo jer ova faza do sada je bila samo tupljenje ostrice neprijatelja u cilju umanjivanja operativnih,manevarskiih i logistickih sposobnosti istog,kao i dostizanje kljucnih tacaka na terenu koje su neophodne da se predje u narednu fazu koja ce biti zavrsnica i gledace se domino efekat vrv.
verujem da ce obicna uk armija u odsudnim trenucima da polozi oruzje i preda se, sem dobrovoljackih uk bataljona...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back