Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U svakom narodu je, recimo 10 - 15% populacije nacionalističke. Rasizma ima više, pogotovo u državama, gdje žive samo jedna od rasa (kaukazijci, mongoloidi, negroidi, austronezijsci). Mnoge od rasista možeš poklopiti sa činjenicom, da naša, to jest "bela" rasa ima nije samo bele boje kože, nego i smeđe na bliskom istoku i severnoj Africi, ali i tamno smeđe u područjima bliže Ekvatoru (rog Afrike, jug Indije), što važi i za sve druge rase. Sa nacionalistima je malo teže, jer bez njih ne bi bilo nacionalnih država, jelte. Problem je, kad pređu granicu, te postaju nacisti (viševrednost jednog naroda) ili kad uvedu fašistički sistem vladavine (sve podređeno državi), ili kad žele etničko čistu državu. No, njih je moguće obuzdavati samo naukom i opovrgavati njihove stavove sa udelom pojedinih haplogrupa u populaciji (praktički nema razlike između Hrvata, Srba i Bošnjaka ili jako velika srodnost Slovenaca, Mađara, Slovaka sa Česima i Austrijancima). Isto tako je dokazano, da je udio LGBT populacije oko 4% u celokupnoj populaciji.
Što se tiče sloboda, pomenili ste USA. Da, oni imaju najviše sloboda na svetu, čak toliko, da im je dozvoljen posed naoružanja, da bi se u slučaja tiranske vlasti mogli odbraniti od iste. Toga u Evropi nema, monopol na tiraniju ima vlast. Na žalost takav sistem je i pogodnije tlo za kriminalce. Ali opet radije biram slobodu i živim kako ja hoću, nego "zlatni kavez", gde moram živeti, kako mi tiranska vlast kaže.
I sta kazes, pravo na nosenje oruzja (valjda se i zbog toga toliko ubijaju po skolama i trznim centrima). A gdje je tu pravo na skolovanje ili zdravstvenu zastitu u najslobodnijoj drzavi na svijetu? Mozemo da se pravimo ludi ili da podlegnemo njihovoj propagandi, ali postoje ogromne socijalne razlike u toj drzavi, mozda kao u nijednoj na svijetu. Tamo svako svakoga mrzi, a imas milion kasti, nacionalnosti, rasa, ideologija itd. Kako ponestaje resursa i ostali narodi budu okretali ledja od njih, tako ce i njihova zvijezda da zgasne.

Snap1.jpg
Ovaj kada rikne cnn i bbc ima da kukaju tri dana a amerika da spusti zastavu na pola koplja :sad2:

To da je nešto u Rusiji autonomno to okači mačku o rep, ne može si takva država priuštiti nikakvu autonomnost, to je nemoguće...

Što se tiče fašizma u Rusiji, uopće nije bitno koliko oni spomenika antifašizmu imaju, i koliko ih je poginulo u borbi protiv fašizma, nisu oni sad cijepljeni od fašizma zato što su se prije 70 godina borili protiv fašizma, ako vodiš fašističku politiku onda si fašist, bez obzira šta su ti preci radili prije 70 godina i kako se ti predstavljaš danas drugima, ako izgleda kao patka, glasa se kao patka, hoda kao patka, onda je patka...

Rusija vodi fašističku politiku, i to ne od jučer, već dugo to traje, Rusija je zapravo postala talac fašističke oligarhije s Putinom na čelu...
Чуј води фашистичку политику.Како, па није Русија покренула рат у Украјини 2014 године.Укључила се активно након 8 година мрцварења.
Излизали сте термин фашизам као што је и геноцид постао излизана флоскула.

Углавном јако је чудно да ћутите када вам неко спомене историјске чињенице али зато је Русија агресор а Путин нови Хитлер.Свако мало имамо неке интервенције негдје у свијету али ја само чујем кукњаву када Русија реагује (примјер Сирије и Украјина).Зар то није малкице лицемјерно?:think:

ред стар.jpg

Sigurno je uticalo, ali zbog malo rahmetli Bošnjana dobrih niko ne napada bez odobrenja Saveta bezbednosti, i dovede relativno važeći međunarodni poredak u pitanje, i to par godina kasnije, zbog nečega što bi možda moglo da se desi.

U Ugandi nisu bombardovali nikog, ubijeno 500.000 ljudi, a u Jemenu ne bombarduju Saudijsku Arabiju koja vrši genocid, **** im se baš..

Trebao im je siguran uticaj na teritoriji. I politički, i ekonomski i vojni. Da je Milošević sagao glavu po onim pitanjima koja su njima bila bitna, tačno bi im se hebalo za Srebrenicu baš kao i za Jemen...
Sigurno su dupli standardi u pitanju u Evropi ili negdje drugo što je i normalno, nešto što je blize tebi te više interesuje isti slučaj je i sa Ukrajinom.

Upis po 4. put.

Ako je za ovo saznao Mondo onda ok.

ŠOK INFORMACIJE RUSKIH OBAVEŠTAJACA! Hoće da OTRUJU Putina i na njegovo mesto postave ovog čoveka, evo ko je skovao plan https://mondo.rs/Info/Svet/a1612060/Trovanje-Putina.html
ovaj plan sigurno nije novi,
i sigurno nisu rusi skovali plan,
zna se ko je kroz vekove kovao planove,
ko je obucavao lenjina, i poslao ga blindiranim
vozom kroz nemacku,
organizovao ubistvo ruskog cara,
ko je smislio fasizam i komunizam,
da se bore i istrebe jedni druge,...
ko je hteo od krima da pravi svoju drzavu,
al i tim jedeo-hazarima otkucava poslednja minuta

Jeste. To ti i govorim. Sve ostalo su priče koje takve stvari prate.

I kod onih koji napadaju, postoje priče.

Samo, neko misli da može da priča i napada kako hoće a sad je neko drugi rešio da radi to isto, pa se od njega pravi Sotona na sve strane...

Da ne ginu ljudi, ovo bi bilo urnebesno smešno.

A ne znam, meni žao ljudi, ginu i jedni i drugi, i 'oslobodioci' i 'oslobođeni', nema tu logike nikakve, tu je u pitanju čisti grabež za teritorijem, Putleru se hoće Velika Rusija, to ti je :roll:

Чуј води фашистичку политику.Како, па није Русија покренула рат у Украјини 2014 године.Укључила се активно након 8 година мрцварења.
Излизали сте термин фашизам као што је и геноцид постао излизана флоскула.

Углавном јако је чудно да ћутите када вам неко спомене историјске чињенице али зато је Русија агресор а Путин нови Хитлер.Свако мало имамо неке интервенције негдје у свијету али ја само чујем кукњаву када Русија реагује (примјер Сирије и Украјина).Зар то није малкице лицемјерно?:think:

Pogledajte prilog 1123693
odakle je ova slika

A reci mi jel' ti smeta kad Tiksi poskakujući uzvikuje "moj predsednik Putin".... pošto je meni suludo da se neko ko je navodno Srbin izjašnjava kao Rus, isto kao što bi mi smetalo "moj predsednik Xi Jinping" ili "moj predsednik Bajden".

Takav govor je direktna izdaja Srbije. Međutim, ovde je nekako sve selektivno, kad izdaješ Srbiju i nacionalne interese, prihvata se ako se izjasniš za stranu koja se tebi dopada.

Ono što ja kažem - Srbija nije ni Rusija, ni Amerika.
Не брабоњај, проваљен си!

Јок, против Црвених Кмера се боре.

Жртва руске агресије

Pogledajte prilog 1123673
Шта ће бити када падне у руке кадировцима?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back