Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 44 54,3%
  • Još malo

glasova: 12 14,8%
  • Izgubiće

glasova: 25 30,9%

• Ukupno glasova
    81
G4LTqYNWMAAef8W

Ako Rusi ne pristanu slede novi paketi sankcija: paket nmb. 20, pa paket nmb. 21.... Sve dok Rusi ne pristanu ili ekonomski propadnu...
Ah umalo d azaboravim:
U amrickom kongresu se priprema zakon koji ce Rusiju oznaciti kao drzavu koja sponzorise terorisam!
Ovde mozes da se upoznas detalno sa zakonom:
https://www.congress.gov/bill/119th-congress/house-bill/5797/text
Ovde Sam nov clan I Koliko Sam uspio procitati sta ko pise I kroz to pisanje diskusije podastiranje vijesti iz svijeta... Moj zakljucak dosadasnje procjene o clanovi a ove teme ZAKLJUCUJEM da si ti ovde Lider u naivnosti gluposti I debilnosti. Koliko u narednom periodu nadjem nekog ko tebe nadmasuje svakako cu ti reci da ima neko novi ko te nadmasuje. Jedino me interesuje Koliko imas godina I koje si nacionalnosti.

Nikako ne kapiram da Ukri ne mogu da predvide da im se sprema okruženje, oa da se na vreme izvuku.
Nego izginu ili oni srećniji budu zarobljeni.
.
Не да предвиђају него већ две недеље долазе упозорења да је ситуација критична и да је потребно премештање снага на повољније положаје. То су писали блогери ветерани који су на вези са јединицама на терену и упознати су са ситуацијом на терену из прве руке.

Прекјуче је Сирски тражио од Билецког да Азов крене са својих положаја (који су обавезно у околини насељених места - после Угљедара пушкама не можеш њих да утераш у град) у противнапад на руске положаје. Билецки је добио са образложењем да је то самоубиство.

Пре неки дан је чак Џихади у Билду написао "Ово је кошмар - под претњом окружења ВСУ покушавају да држе Покровск и Мирноград и то само из политичких разлога. Из украјинске перспективе видим неколико политичких разлога да се држе положаји који су у полуокружењу. Из војне и логистичке перспективе, ово је кошмар:"

Међутим ужасна је трагедија тог унесрећеног народа што нелегална власт уопште не ради у интересу свог народа већ у интересу глобалиста који и иначе заговарају теорију да на земљи живи превише људи.

.

Poslednja izmena:
Ovde Sam nov clan I Koliko Sam uspio procitati sta ko pise I kroz to pisanje diskusije podastiranje vijesti iz svijeta... Moj zakljucak dosadasnje procjene o clanovi a ove teme ZAKLJUCUJEM da si ti ovde Lider u naivnosti gluposti I debilnosti. Koliko u narednom periodu nadjem nekog ko tebe nadmasuje svakako cu ti reci da ima neko novi ko te nadmasuje. Jedino me interesuje Koliko imas godina I koje si nacionalnosti.
Obrati pažnju na postove Jazza, njih dvojica se kolju za titulu najretard foruma.

Nikako ne kapiram da Ukri ne mogu da predvide da im se sprema okruženje, oa da se na vreme izvuku.
Nego izginu ili oni srećniji budu zarobljeni.

Zato što je generalštab Ukrajinske vojske u Vašingtonu još od Majdana a GUR i SBU pod komandom CIA a njih zabole za okruženja tamo nekih kidnapovanih Ukrajinaca, jer tako dolaze na front.
Bukvalno ih kidnapuju na ulicama.

Inače je na Kupjasnkom džepu (iza Oskila) i Pokrovsko/Mirnogradskom džepu zajedno u operativno okruženje stavljen 31 bataljon Ukrajinske vojske.

Ne tridestprvi - jedan od (slovima) već tridest i jedan bataljon (zbirno) a to je 10-15 hiljada vojnika.

Kod Kupjanska baš nemaju gde nazad osim da se podave u Oskilu dok ih odozgore kljucaju dronovi i artiljerija a kod Pokrovska su im ostale njive i ona T glibavo/blatnjava/porupljena raskrsnica koja se motri 24/7 dronovima i koja je već sada groblje Ukrajinske tehnike.

Ovo je velika prekretnica, zato se žurilo sa pregovorima. Ako se Ukrajinci ne predaju, već krenu da se povlače u izuzetno nepovoljnim uslovima, onda će tu biti opaka klanica.

U oba slučaja biće to veliki PR gubitak za NATO i Ukrajinsku vrhušku zbirno a za Ukrajinsku i veliki gubitak ljudstva koje im je i onako na kritičnom minimumu.

Пионир 10 и 11 су са нуклеарним погоном изашли изван Сунчевог система. Свака подморница на нуклеарни погон малтене неограничено може да буде под водом, пошто производи и кисеоник из морске воде. Ракета на нуклеарни погон би могла практично неограничено да лети у средњој орбити, након почетног лансирања, па да се у било ком тренутку обруши где јој је задато. То је потпуна новина у односу на све ракете које се лансирају да би у што краћем року негде пале.
Rusija je PRVI put u svojoj milenijum dugoj istoriji korak ili koplje iznad svih ostalih vojnih sila svijeta. Dakle imaju vojne igracke ubitacne koje niko nema a sa tim igrackama mogu da neprijatelja zvekne a da neprijatelj nema sansu da uzvrati. JEDNA od tih desetak no ih ruskih igracki je ta raketni sistem na nuklearni pogon pa iracka moze da putuje maltene beskonacno I kad joj se naredio da zvekne ruskog neprijatelja od kojeg nema sanse da uzvrati.

Back