Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 44 55,0%
  • Još malo

glasova: 11 13,8%
  • Izgubiće

glasova: 25 31,3%

• Ukupno glasova
    80
Ni tebi nisam duzan nista da objasnjavam jer ti je nivo komunikacije prilicno prizeman, ko ti drma kavez? Smetaju ti moje karte, to sto pisem ovde? Jos me omalozavas a trazis da ti dam na uvid moju analitiku, vrlo drsko cinicno i povrsno.

Uuuuu izvinite dobitniče Pulicera, nismo vas prepoznali

Samo vi nastavite sa kartama, ne dajte da vas ometaju pitanja iz publike.

Iz te gole statistike ne možeš zaključiti ništa.
Eo scenarija koji se uklapaju u to:
1. Rusi napreduju i skupljaju i svoje i Ukrajinske poginule pa Ukri nemaju ništa za razmjenu.
2. Rusi 35x više ubijaju Ukre, a i jedni i drugi podjednako osvajaju teren i skupljaju poginule.
3. Ukrajinci nerazumno jurišaju dok skoro svi ne izginu, a onda Rusi samo ušeću na osvojeni teren i pokupe mrtve.

Itd, itd, sve to može biti posljedica te gole statistike.

Jasno ti je da je najlogičniji izbor ovo pod 1, ako ideš s pretpostavkom da Rusi imaju teritorijalna osvajanja, ali iz toga ne možeš izvući nikakav zaključak o omjeru broja poginulih na Ruskoj vs. Ukrajinskoj strani.
Ovo volim, kad se neprijatni podaci kreativnim objašnjenjem pretvore u prijatne.

Milan Bandić je bio gradonačelnik Zagreba, kad se takmičio sa Ivom Josipovićem za predsednika Hrvatske.
I pitaju ga: Kako to da i u Zagrebu ima manje glasova od Josipovića?
On kaže: Zato što žele da im ostanem gradonačelnik. (Pa nisu glasali da bude izabran za predsednika) :lol:

Ко год да је кренуо, РФ ће да заврши. Не би им гасили све живо да им нису гађали рафинерије. Ако мислиш да је то паметно, у реду.

Izvini a koja ti je to logika "ko god da je krenuo", hoćeš da kažeš da Ukrajina nema pravo da uzvrati, pa nemaju ni oni 1000 obraza pa da ih samo okreću i primaju šamare.

Kada su Rusi rušili elektrane i gasili svetlo i grejanje po Ukrajini nisam čuo da se neko ovde žalio na izbor ciljeva.

Sada čujem kuknjavu kako ruske rafinerije nisu vojni ciljevi jer eto i tenkovi i avioni idu na kiselo mleko.

Kao da smo zaboravili WW2 i da je ceo Hilterov napad na istok bio, između ostalog, inspirisan naftnim poljima Rumunije i Rusije i kakve su se bitke vodile oko toga. Pa recimo gomila savezničkih aviona oborenih nad Srbijom, čije su pilote kupili i partizani i četnici (operacija Halijard), vraćali su se iz bombardovanja naftnih polja i postrojenja u Rumuniji jer je bio cilj ostaviti Hitlera bez goriva.

O ratovima na Bliskom istoku da i ne govorimo.

Oduvek su naftni izvori i postrojenja bili prvorazredni cilj u ratovima, ne znam odakle čuđenje zašto se u ovom radu gađaju i pale.

Taman posla ti da me ometas, vidim da ti karte bodu oci jer se prvi kacis na moje postove a pritom sem galame i omalavazavanja sagovornika nicim vise ne doprinosis diskusiji.

Samo vodi računa o razmeri na kartama, nemoj slučajno ali ni slučajno da povećaš razmeru na više od 100 - 200 metara jer ćeš smoriti sam sebe a onda i ostale koji te nekim sticajem čudnih okolnosti možda i prate u tome što pišeš.

Iz te gole statistike ne možeš zaključiti ništa.
Eo scenarija koji se uklapaju u to:
1. Rusi napreduju i skupljaju i svoje i Ukrajinske poginule pa Ukri nemaju ništa za razmjenu.
2. Rusi 35x više ubijaju Ukre, a i jedni i drugi podjednako osvajaju teren i skupljaju poginule.
3. Ukrajinci nerazumno jurišaju dok skoro svi ne izginu, a onda Rusi samo ušeću na osvojeni teren i pokupe mrtve.

Itd, itd, sve to može biti posljedica te gole statistike.

Jasno ti je da je najlogičniji izbor ovo pod 1, ako ideš s pretpostavkom da Rusi imaju teritorijalna osvajanja, ali iz toga ne možeš izvući nikakav zaključak o omjeru broja poginulih na Ruskoj vs. Ukrajinskoj strani.
Uh Koncetracije vojske na prvim linijama nema ..Rusi tuku pozadinu mnogo više nego Ukri to je činjenicbo stanje na terenu ..Ja stvarno nzn šta vi zamišljate šta oni gađaju u pozadini .?

Izvini a koja ti je to logika "ko god da je krenuo", hoćeš da kažeš da Ukrajina nema pravo da uzvrati, pa nemaju ni oni 1000 obraza pa da ih samo okreću i primaju šamare.

Kada su Rusi rušili elektrane i gasili svetlo i grejanje po Ukrajini nisam čuo da se neko ovde žalio na izbor ciljeva.

Sada čujem kuknjavu kako ruske rafinerije nisu vojni ciljevi jer eto i tenkovi i avioni idu na kiselo mleko.

Kao da smo zaboravili WW2 i da je ceo Hilterov napad na istok bio, između ostalog, inspirisan naftnim poljima Rumunije i Rusije i kakve su se bitke vodile oko toga. Pa recimo gomila savezničkih aviona oborenih nad Srbijom, čije su pilote kupili i partizani četnici (operacija Halijard), vraćali su se iz bombardovanja naftnih polja i postrojenja u Rumuniji jer je bio cilj ostaviti Hitlera bez goriva.

O ratovima na Bliskom istoku da i ne govorimo.

Oduvek su naftni izvori i postrojenja bili prvorazredni cilj u ratovima, ne znam odakle čuđenje zašto se u ovom radu gađaju i pale.
Ма све је у реду, само напред. И петролејке су за људе. Ја сам их користио чак и мирнодопски, осамдесетих, када су биле оне повремене дуже несташице струје. Мало смрди, али осветљава.

Trend se nastavlja

Screenshot_20251023_181928_com.android.chrome_edit_8754304342085537.jpg

Samo vodi računa o razmeri na kartama, nemoj slučajno ali ni slučajno da povećaš razmeru na više od 100 - 200 metara jer ćeš smoriti sam sebe a onda i ostale koji te nekim sticajem čudnih okolnosti možda i prate u tome što pišeš.
Ti me pratis u stopu i samo se nesto zalis, ne kapiram kakav problem imas sa mnom?
Zapravo imas ga sa samim sobom, uzmi radi karte sam kad vec dajes savete, nije tesko da se uradi, problem je sto nemas sta da oznacis u tvoju korist 🤣

Ма све је у реду, само напред. И петролејке су за људе. Ја сам их користио чак и мирнодопски, осамдесетих, када су биле оне повремене дуже несташице струје. Мало смрди, али осветљава.
Чаша воде, мало уља, жижак и огледало иза и милина.
Ако је неко мандркно, онда без огледала.

#Украјина #Покровск Руски војници тренутно „чисте“ (ЈР) централни део малог рударског града Родинске/Родинское. Ту се налазе јавне зграде/администрација, школе и градски парк. Када се то заврши, циљаће се северни део, укључујући железничку станицу. Око половине града је сада под руском контролом.
20251023_184042.jpg

#Украјина #Лиман Изгледа као да су Руси преузели контролу над скоро целом шумом између Красног Лимана/Лимана и Јампола (ЗОВМили). Мало даље, контролишу и директан југоисточни прилаз граду-тврђави Украјина.
20251023_184515.jpg

Ti me pratis u stopu i samo se nesto zalis, ne kapiram kakav problem imas sa mnom?
Zapravo imas ga sa samim sobom, uzmi radi karte sam kad vec dajes savete, nije tesko da se uradi, problem je sto nemas sta da oznacis u tvoju korist 🤣

Moja korist je da RAT STANE, samo me ta karta zanima, karta primirja i zaustavljanja sukoba i ubijanja

Nebitna je linija i da li će neko selo ostati na jednoj ili drugoj strani, u svakom slučaju tamo više niko ne živi

Mene zanima da što više ljudi preživi ovaj pakao i da se vrati koliko toliko normalnom životu.

Vama, obožavaocima kulta rata, krvi i smrti ostavljam da se igrate sa kartama i radujete osvajanju svake ulice i garaže pri čemu vas boli doope što je nečiji sin, brat ili otac tu skončao a da ne zna ni zašto, jer eto, čak ni oni koji su ga poslali nisu sigurni šta su im ratni ... , pardon specijalnovojnooperacijski ciljevi

Back