Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 54,4%
  • Još malo

glasova: 11 13,9%
  • Izgubiće

glasova: 25 31,6%

• Ukupno glasova
    79
Гдје наведи примјер таквих самоубилачких напада?Руси иду споро баш из разлога да их мање изгине.За сваки напад иде озбиљна припрема.
Не иду масовно оклопом већ пуно мањих упада са живом силом.Због ширине и дужине непокривеног терена користе моторе, квадове да добију на брзини.Иде споро али иде.
А да Украјинци погоде углавном дроном ( јер се тешка артиљерија више и не спомиње) и по којег Руса није нека велика тајна.
Масовне погибије Руса нема од 2022 године када су поприлично брзо напредовали и тако отварали простор да им непокривену и необезбјеђену логистику гађају.То ти је сва мудролија.Све ово после око гађања рафинерије која је лако запаљива је само представа за јавност.Упад у Курск је био лабуђи пијев.Нису метра освојили у овој години, константно губе.
Cca 30k Rusa je svaki mjesec izbačeno iz stroja.
Za počekak, svi oni Mad Max motoristi su samoubojice, imaju 5% šanse za preživljavanje.

Великог ли умијећа погодити резервоар нафте цивилне небрањене рафинерије.Види чак се и запалила нафта... :D Слаба вам је утјеха.
Okej.
Druga armija svijeta se 3.5 godine bori sa fegetlijskim pajacem na kokainu i osvaja 1% teritorija godišnje? :lol:
Reci mi da nije istina.

Русија и Украјина су размениле
тела погинулих у односу 1.000:31.

1.000 тела је предато украјинским оружаним снагама, док је 31 тело предато руским оружаним снагама, саопштио је украјински Координациони штаб.
Ево управо Руси прилагођавају закон да могу користити резервисте - 2 милиона и када није проглашен званично рат.
Користиће их искључиво на простору Русије без ангажовања у СВО.Тај моменат је врло битан и по мени касне двије године најмање.

Aleksej Žuravljov, zamenik predsednika parlamentarnog odbora za odbranu, rekao je da su 2 miliona rezervista "profesionalci u svom poslu", ali da su trenutno neiskorišćeni.
"Do sada je bilo moguće koristiti ovaj potencijal samo u periodima ratnog stanja ili mobilizacije. Učestvujemo u veoma stvarnim i obimnim borbenim operacijama u Ukrajini, ali rat zvanično nije proglašen", izjavio je on.

Okej.
Druga armija svijeta se 3.5 godine bori sa fegetlijskim pajacem na kokainu i osvaja 1% teritorija godišnje? :lol:
Reci mi da nije istina.
Знаш и сам да то није истина и да је он само фигура.Нато је потрошио милијарде на одбрану Украјине.
Панично су тражили хаубичне гранате, муницију, било шта и опет Украјина губи рат јер троши своју живу силу.
Cca 30k Rusa je svaki mjesec izbačeno iz stroja.
Za počekak, svi oni Mad Max motoristi su samoubojice, imaju 5% šanse za preživljavanje.
Јеси ли свјестан да тај твој податак значи да је погинуло 1440000 Руса до сада.
Дај буди мало реалнији, ја разумијем да навијаш али мало реалности није на одмет.Испадаш смијешан.

Poslednja izmena:
Знаш и сам да то није истина и да је он само фигура.Нато је потрошио милијарде на одбрану Украјине.
Панично су тражили хаубичне гранате, миницију, било шта и опет Украјина губи рат јер троши своју живу силу.

Јеси ли свјестан да тај твој податак значи да је погинуло 1440000 Руса до сада.
Дај буди мало реалнији, ја разумијем да навијаш али мало реалности није на одмет.Испадаш смијешан.
Poginuli + ranjeni, i naravno da borbe nisu istog intenziteta.
A koja je tvoja procjena ruskih gubitaka ove godine, prosječno, mjesečno.
Imaš li neki link? Bilo koji izvor?

Не мора да побједи причам о разарању Украјине.Сваки напад на руске рафинерије које су реално далеко мање, Руси су вратили са вишеструко јачим нападима по украјинској инфраструктури.Не знам зашто вас то радује?Неки дан су бацили преко 260 ФАБ бомби.Да ли можеш замислити шта то значи у пракси чак и да нико није погинуо.
Ja mogu zamisliti jer sam iskusio explozije minobacaca od 120mm. I to je uzas kad se nadje u par stotina metara u momentu explozije mb. Ali Ali to je djecja igracka naspram bilo kojeg Fab
Kukala mu majka ko se zatekne u krugu 3km explozije bilo koje Fab. Posledice su stravicne...gubitak sluha I teske mentalno Posledice... Bolje je poginuti nego to iskusiti. A tek oni nesrecnici Koji se zateknu u krugu manje od 1km....nek I'm je svevisnji na pomoci da im pomogne sto brzu smrt.

Ажурирање о руским припремама за следећи велики, комбиновани ракетни напад на Украјину:

Стратешки бомбардери Ту-95МС стационирани на авиобази Украјинка, Амурска област, изводили су обуку дугог домета заједно са 3 танкера Ил-78 у области Курилских острва у Тихом океану, као део текућих руских нуклеарних вежби. 4-6 њих је опремљено крстарећим ракетама Х-101.

1 Ту-95МС је премештен из авиобазе Олења, Мурманска област, у авиобазу Енгелс-2, Саратовска област, ради опремања ракетама. Сада се 2 Ту-95МС налазе у Енгелсу-2, а ниједан у Олењи.

Најмање 3 носача авиона Калибар стационирана у поморској бази Новоросијск, Краснодарски крај, опремљена су крстарећим ракетама Калибар, укључујући једну фрегату 11356Р „Адмирал Макаров“, једну фрегату 11356Р „Адмирал Есен“ и једну корвету Бујан-М.

У последња три дана нису извршене нове испоруке балистичких крстарећих ракета Искандер-М или Искандер-К постројењима ОТРК око Украјине, међутим, тамо још увек постоје ракете доступне за лансирање, што значи да су појединачни напади на новооткривене циљеве вероватни у наредних 48 сати.

Један теретни авион Ан-26 слетео је на авио-базу Шајковка, Калушка област. Терет се састоји од крстарећих ракета Х-22 за 7 стратешких бомбардера Ту-22м3 који су тренутно тамо стационирани. Неки од ових бомбардера могу учествовати у следећем великом нападу.

2 бомбардера Ту-22м3 остају стационирана на авио-бази Олења. Они су извели тренажну мисију као део руских нуклеарних вежби. Оба бомбардера су опремљена ракетама и јуче су извели симулирана лансирања (вероватно са електронским ратовањем) изнад Баренцовог мора.

Акумулација дронова Геран-2/Гебера наставља се на другим лансирним тачкама у припреми за њихову употребу како у следећем нападу великих размера, тако и у мањим нападима пре тога.

5 Ту-95МС остаје стационирано на аеродрому Дјагиљев, Рјазањска област. Не очекује се да ће учествовати у следећем нападу великих размера.

3 Ту-160 су стационирана на аеродрому Енгелс-2, Саратовска област. Најмање 1 је опремљен крстарећим ракетама Х-101. 4 друга Ту-160 су стационирана на аеродрому Украјинка, али њихов статус је тренутно непознат.

Авиони Су-34Р и Су-24МР настављају да изводе интензивиране извиђачке операције, посебно изнад Ростовске области и Краснодарског краја.

Ниједан лет авиона А-50У са системом AWACS није забележен јуче ни данас, упркос њиховој недавној летној активности са аеродрома Уљановск-Исток.

5 МиГ-31К је премештено са аеродрома Саваслејка, Нижњеновгородска област, на аеродром Ахтубинск, Астрахањска област. Одатле су лансирали хиперсоничне аеробалистичке ракете Кинжал током јучерашњег ракетног напада. 6 МиГ-31К је тренутно стационирано у Ахтубинску, док ниједан није у Саваслејки. Највероватније, ниједан од њих тренутно није опремљен ракетама.

Rusi su se setili i vetroturbina u Kramatorsku

G37qPv5XIAAsgJO
G37qPv4WUAA9llK

Poginuli + ranjeni, i naravno da borbe nisu istog intenziteta.
A koja je tvoja procjena ruskih gubitaka ove godine, prosječno, mjesečno.
Imaš li neki link? Bilo koji izvor?
Evo link brate mili. Samo da ne lupetaš gluposti više po topiku. Ovo naravno nema veze sa Rusijom, već je jedini zapadni izvor zasnovan na makar kakvim takvim ozbiljnim podacima i činjenicima. Sve ostalo su potpune nebuloze. Verovatno da su i ove brojke malo "naduvali", ali dosta je verovatno da su na pravom tragu.
https://en.zona.media/article/2025/10/10/casualties_eng-trl

Ja mogu zamisliti jer sam iskusio explozije minobacaca od 120mm. I to je uzas kad se nadje u par stotina metara u momentu explozije mb. Ali Ali to je djecja igracka naspram bilo kojeg Fab
Kukala mu majka ko se zatekne u krugu 3km explozije bilo koje Fab. Posledice su stravicne...gubitak sluha I teske mentalno Posledice... Bolje je poginuti nego to iskusiti. A tek oni nesrecnici Koji se zateknu u krugu manje od 1km....nek I'm je svevisnji na pomoci da im pomogne sto brzu smrt.

Увек оваква невероватна претеривања

Хаубица М84 од 152 мм је пала од мене ајд да кажем 250-300 метара док сам био у аутомобилу.
Ја сам имао осјећај да је пала мања нуклеарна бомба.Срећа у несрећи је што смо у тренутку ескплозије били заклоњени кућом.
Аутомобил се зауставио па смо се склонили у први подрум јер је пало још пар комада.Људи нису свјесни колика су ово разарања за војника на терену.

Back