Ja nikako ne podrzavam to sto je Putin doveo Rusiju do propasti i sto je zrtvuje zarad svoje vlasti, svojih ambicija i svojih mafijaskih doglavnika! Rusija je zasluzila da bude parlamentarna, demokratska drzava i punopravni clan evropske zajednice naroda. To je bila i Trumpova ideja i ponuda, ali KGBovcima i treniranim sociopatimata ideja je nemisljiva, jer ce izgubiti svoj privilegovani polozaj u drustvu...
Rusija je periferija zapadne civilizacije, kao i Kina i bukvalno sve druge drzave sveta ( sem Evrope, Amerike, Kanade, Izraela, Japana, Australije i jos nekih drzava koje su centar. Dakle drzava koje su iskreno prihvatile pravnu drzavu, parlamentarizam i trzisnu ekonomiju, mirno resevanje medjusobnih problema, itd...). Ostale drzave (periferija zapada) su prihvatile, pravnu drzavu, parlamentarizam itd... ali samo na papiru
Pravac ruske politike bi trebao da bude da od periferije Zapadne civilizacije krenu ka centru, a ne da idu u suprotnom smeru, sto je pogubno...
Cak i da je iskren pokusaj Rusije i BRIKSa da izgrade neku novu civilizaciju (a ja mislim da je vrlo neiskren) je smesan , glup i besmislen, jer civilizacije nastaju spontano kroz veci broj decenija ako ne i vekova, one se na mogu vestacki kreirati iz mozga...