Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 56,6%
  • Još malo

glasova: 9 11,8%
  • Izgubiće

glasova: 24 31,6%

• Ukupno glasova
    76
.
Околности су се у међувремену измениле и није то необично.

1938. је Хитлер проглашен "човеком године" у избору часописа Тајм, био слављен као велики државник.

Да би ове ствари схватио треба да повећаш капацитет.

Мукотрпно јесте, али вреди.

.
Slažeš se da ruski potpis na papir X ne zmači ništa, jer sutra se mogu okolnosti promijeniti.
I upravo zato Ukrajincima mora biti cilj da dobave nuklearno oružje, na koji god način. Službeno da niti negiraju niti potvrde, kao i Izrael.
I to je najsigurniji način da urazumi Rusko agresivno ponašanje. Ne i apsolutno siguran, ali najsigurniji.

Баш док сам служио мирнодопски војни рок у Загребу, имао сам невероватну срећу да видим два оригинал кинеска ратника у глини који су тамо били изложени. Пола сата нисам могао да одвојим поглед од тих ремек дела. Па ти пљујеш по себи. Загреб је то тада сматрао као огромну част, нису тада били изложени ни у Београду.
Mesecini da brkas pojmovi :whistling:

Putin zapretio nuklearnim rato Americi ako dostavi Tomahavke UA? Ha, ha pa time je priznao nemoc ruske protivvazdusne odbrane protiv superiorne americke vojne tehnike, koju pametnjakovici sa ovog sajta ne priznaju!!!

Koliko su Rusi ratovali u Afganistanu prije nego su proglasili pobjedu i pobjegli?
Нису прогласили победу и нису побегли него су се повукли у савршеном реду, а последњи на мосту који су прелазили је био генерал који се осврнуо и рекао: Нема ни једног совјетског војника иза мене. Режим се држао после тога још две-три године.
Американци и њихови "савезници" су висили са хеликоптера и авиона док су бежали из Сајгона и Кабула, па и нешто мање спектакуларно из Сомалије.

Kakva je situacija na brežuljcima i livadama ispred Donjecka...ima li promjena u strukturama vlasništva katastarskih čestica?
Kako napreduje trodnevni blitz krieg ?
Po referendumu stanovništva iz Donbasa katasterski je Donbas deo Rusije isto kao i Krim. Tako da Rusi na tim teritorijama i nisu agresori. Što se tiče daljeg parčanja Ukrajine recimo Černigovska oblast prvo će morati da prođe referendum da li se narod te oblasti slaže da budu deo Rusije pa tek onda ako zatreba dolazi sila. Mislim da je to pošteno...čisto da obnovimo gradivo. Nije isto za moral vojnika da li de nore na svojoj ili tuđoj teritoriji a pravno gledano Rusi se skoro celom dužinom fronta bore na svojoj terotoriji

Poslednja izmena:
Po referendumu stanovništva iz Donbasa katasterski je Donbas deo Rusije isto kao i Krim. Tako da Rusi na tim teritorijama i nisu agresori. Što se tiče daljeg parčanja Ukrajine recimo Černigovska oblast prvo će morati da prođe referendum da li se narod te oblasti slaže da budu deo Rusije pa tek onda ako zatreba dolazi sila. Mislim da je to pošteno...čisto da obnovimo gradivo.
Kakvi referendumi, kakvi katastri! Vi ste okupatori... Marš Napolje!!!!

Афганистан никада у историји није био поражен, осим лаганог дављења мухамеданством. Чак и Александар Велики је веома кратко владао његовим деловима, а Велика Британија, империја у којој "сунце никада није залазило" га никада није у потпуности контролисала. Таква је то земља. Сваки освајач је поломио зубе на њима. Мада су Руси дуго имали "меки утицај". Чак и данас.

Нису прогласили победу и нису побегли него су се повукли у савршеном реду, а последњи на мосту који су прелазили је био генерал који се осврнуо и рекао: Нема ни једног совјетског војника иза мене. Режим се држао после тога још две-три године.
Американци и њихови "савезници" су висили са хеликоптера и авиона док су бежали из Сајгона и Кабула, па и нешто мање спектакуларно из Сомалије.
Овога пута нема места смејању. Све што сам написао је документовано и снимљено.

Back