Rat u Ukrajini (38)

Kako će se rat završiti za Ukrajinu?

• Podelom Ukrajine na dva dela (korejski scenario)

glasova: 21 23,6%
  • Po ugledu na Abhaziju i Osetiju (gruzijski scenario)

glasova: 3 3,4%
  • Proruska opcija dolazi na vlast (beloruski scenario)

glasova: 6 6,7%
  • Dugotrajni rat sa povremenim primirjem (izraelski scenario)

glasova: 8 9,0%
  • Povlačenjem Rusije iz Ukrajine (sirijski scenario)

glasova: 12 13,5%
  • Federalizacijom ili autonomijama u Ukrajini

glasova: 5 5,6%
  • Cela Ukrajina će biti pripojena Rusiji

glasova: 24 27,0%
  • Proširiće se rat van Ukrajine, sledi Treći svetski

glasova: 10 11,2%

• Ukupno glasova
    89
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Some fight while pregnant — crouching in trenches, and living under bombardment
GzSXbHEWwAAFbOQ
GzVX4AKWEAAb8TQ

RAT U UKRAJINI Ukrajina priznala da je Rusija ušla u ključni region Dnjepropetrovska

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je zapretio Rusiji ekonomskim sankcijama ukoliko predsednik Vladimir Putin ne pristane na prekid vatre u Ukrajini. Tramp je istakao da ne želi ulazak u svetski rat, ali da je spreman da povede "ekonomski rat" protiv Moskve, naglašavajući da bi posledice za Rusiju bile ozbiljne. On je dodao da veruje da još uvek postoji put ka posredovanju u postizanju sporazuma o okončanju sukoba, iako je rat u Ukrajini opisao kao daleko teži izazov nego što je u početku mislio. Istovremeno, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je da bi Turska, zemlje Persijskog zaliva ili pojedine evropske države mogle biti domaćini eventualnih razgovora sa Putinom. On je naglasio da će Kijev učiniti sve da se pregovori što bolje pripreme i da se iskoristi svaka prilika za mir. Zelenski smatra da međunarodna zajednica ima ključnu ulogu u posredovanju i stvaranju uslova za kraj rata.

Ključni događaji:

Tramp: Uvešću ekonomske sankcije Rusiji, ako Putin ne pristane na prekid vatre
Zelenski: Turska i zemlje Zaliva mogle bi biti domaćini razgovora sa Putinom
Zemlje Beneluksa podržavaju Ukrajinu u ratu, obnovi i na putu ka EU i NATO
Zalužnji: Filmovi o Terminatoru na frontu već postaju stvarnost, robot od 50 dolara će vas pronaći i ubiti

ако се сјећаш код нас "зна Злоба злобода шта ради"
е тако и ово слично

Руси ко и Срби јако су ефикасни у расипању најбољи снага на ништа
Nadam se da oboje gresimo!
S druge strane, nista vredno u zivotu ne "pada sa neba"!

Rusija okupira dva sela u regionu​

Ukraјinska analitička grupa "Deep State", koјa se smatra bliskom ukraјinskoј vladi, procenila јe u utorak da јe Rusiјa sada okupirala dva sela u regionu, Zaporožјe i Novohrihorivku.

:bravo:
jedan član analitičke ukrajinske grupe deep state(25 god) a koji je bio do nedavno dio objektivne analize i crtanja mapa...silom je mobiliziran i poslan na frontu...jučer su mu ostaci tijela pronađeni na drveću kamo ga je smjestila FAB 500.

RAT U UKRAJINI Ukrajina priznala da je Rusija ušla u ključni region Dnjepropetrovska

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je zapretio Rusiji ekonomskim sankcijama ukoliko predsednik Vladimir Putin ne pristane na prekid vatre u Ukrajini. Tramp je istakao da ne želi ulazak u svetski rat, ali da je spreman da povede "ekonomski rat" protiv Moskve, naglašavajući da bi posledice za Rusiju bile ozbiljne. On je dodao da veruje da još uvek postoji put ka posredovanju u postizanju sporazuma o okončanju sukoba, iako je rat u Ukrajini opisao kao daleko teži izazov nego što je u početku mislio. Istovremeno, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je da bi Turska, zemlje Persijskog zaliva ili pojedine evropske države mogle biti domaćini eventualnih razgovora sa Putinom. On je naglasio da će Kijev učiniti sve da se pregovori što bolje pripreme i da se iskoristi svaka prilika za mir. Zelenski smatra da međunarodna zajednica ima ključnu ulogu u posredovanju i stvaranju uslova za kraj rata.

Ključni događaji:

Tramp: Uvešću ekonomske sankcije Rusiji, ako Putin ne pristane na prekid vatre
Zelenski: Turska i zemlje Zaliva mogle bi biti domaćini razgovora sa Putinom
Zemlje Beneluksa podržavaju Ukrajinu u ratu, obnovi i na putu ka EU i NATO
Zalužnji: Filmovi o Terminatoru na frontu već postaju stvarnost, robot od 50 dolara će vas pronaći i ubiti
kako je u americi..divljaju li cijene hrane...

У Русији нико више не поставља то питање, јер свако зна, у срцима и душама свако осећа, да се то може и мора, јер у супротном нестаће и људске цивилизације на овој предивној планети Земљи. Русија ће ићи до краја, гарант, а на Западу је да се одлучи шта му је чинити. Цела Европа мора да буде денацификована, јер је нацизам највеће зло ...
Dobro je, cak i pozeljno, u mladim danima biti idealista- nemojte me vezati za one Cercilove izjave o komunistima i konzervativcima- mislim da se ideja ostvaruje u skladu sa snagom duha mladih ljudi- mi, malo :) stariji i iskusniji, znamo da je potrebno, ponekad, tesko kopati i orati da odgojis svoje potomke, komsiluk i radnu okolini, o denacifikaciji Evrope da ne govorim.
Zato i moje pitanje, u sustini, svodim na slijedece: je li ijedan zivot, sakacenje, psihicka i fizicka bol drzavljanina RF vredna ideje koju Vi spominjete?
Zar nije bilo dovoljno sto se ginulo u II svjetskom?
Mislim da RF cini pametno ako osigura teritorij na kojem se nalazi ruski narod i spreci, nacin mi je maglovit i nesiguran- kao onaj o nesirenju NATO-a na bivse drzave Varsavskog Pakta- postavljanje borbenih sredstava NATO-a u blizini granica.
Iako danas ta "blizina" ne znaci nista sa ovim, u ukrajinskim operacijama, novim metodama ratovanja izvjezbanim taktikama.
Cini mi se da je g. Trump, bez obzira sta mi o njemu mislili, na svoj "slonovski upad u staklarsku radnju " nacin, postavio nove vrednosti sadasnje politike: deal or no deal.
Nazalost, u tim parametrima, "ruska srca i dusa" nemaju mnogo manevarskog prostora.
Da skratim: smanjiti stetu gdje god se to moze!

Stvarno mi nista vise nije jasno!
U Holandiji mlade zene i majke, "i zbjegle iz Ukrajine" setaju djecu i kucice, a ova, propaganda, ili ne, poziva na rat!
Rekao je jedan pametan covjek: meni je zao sto ti mislis da sam ja glup i ne razumijem da me lazes!
GzVc0zxXkAE5yAO

Tymofiy Mylovanov

President, Kyiv School of Economics; Minister of economy, Ukraine, 2019-2020; Associate professor, University of Pittsburgh

Vojna parada u Slunju je pokazala svu silu naoružanja koju je netko trebao barem malo upotrebiti. Lakše je bilo put pod noge...
Da ne ometamo kolege, poznavaoce ove teme....Rusija ratuje protiv EU i nesto Amera...
Republika Srpska Krajina nije bila Rusija, ali ste vi imali podrsku ovih drugih....zato, kolega, odskocite od ove teme sa genocidnim idejama.
Skoro zaboravih, jeste li Vi bili ono prozvani da uporedite civilne zrtve, u bilo kojem vremenskom periodu, u Donjecku i Gazi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back