Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Severna koreja osvojila krim?!?!
Северна Кореја?
Чему те шупље небулозе о учешћу С.Кореје на ратишту?
Фејк који никада није поткрепљен ни једним валидним доказом, сем, имамо сазнање....
Рецимо, у контексту тог, имамо сазнање, и ја имам сазнање, из писања других форумаша, да си ти необразована особа коај се у позним годинама игра пишући небулозе?

Ресторан у Кривом Рогу, у који је прилетео Искандер током окупљања украјинских милитаната и страних плаћеника. Ако волите Бандеру, волите и Искандера.

Да, види се директан удар Искандера у ресторан, баш је прецизно погођен.

Само за оне који још не верују, онај видео што сам поставио у предходној поруци и овај твој видео, показују исто место удара тај ресторан.
дддд.png
ддддддд.png

Прво и основно стварно је страшно што су погинула деца у овом нападу у Кривом Рогу.

Највероватније след догађаја, доле су релеватни видео материјал и линк, прво, има видео снимак погођеног ресторана који је разрушен, практично на неким местима остали су само зидови, значи морао да буде директан погодак ракете у ресторан да би тако био разрушен, Руси кажу Искандер.

Руси су имали информације са терена од про - Руса да су се у том ресторану већ скупљали високи војници званичници Украјине, као и на пример у Харкову и другим местима где су већ била погођена та места окупљања, није баш лако и конфорно да се скупаљају само на првој линији фронта или бункерима, ресторани је много опуштеније, има пића и жена, нарочито у позадини фронта, и нарочито се скупљају на крају радне недеље у петак увече, тако је било и у овде у Кривом Рогу, петак нешто мало пре 19h, Иксандер је погодио ресторан Магелан и уништио га и околни паркинг ресторана где су се запалили неколико десетина луксузних аутомобила SUV - највероватније и од тих високих војних официра Украјине.

Оно, што је најжалосније, у близини овог ресторана око 100 - 300м, је чистина и стазе и мали дечији паркић, пошто је петак предвече 19h сигурно је било доста људи около и деце у том дечијем паркићу, и по свему судећи услед удара Искандера у овај ресторан нажалост неки цивили и деца су повређени и нажалост има и мртвих.

Американци би рекли, ништа страшно, нажалост колатерална штета, прво, главни кривац је војска Украјине, свако цивилно место које се војно користи, нарочито ако је место окупљања заповедника војске, значи свако такво цивилно место постаје војна легитимна мета друге војне стране у сукобу, друго, ако су то ови Украјинци знали, зашто су се скупили баш предвече у 19h када и цивили и деца излазе напоље у град и паркове, зашто нису по ноћи одржали свој састанак, то је можда главно питање.

Једно од главних питања јесте и да ли су Руси морали да гађају тај ресторан, ми наравно немамо све инсајдерске информације које су имали Руси, ко је све ту присуствовао том војном састанку, они су проценили на основу тих информација да треба да гађају, можда су били високо рангирани војници, можда им дају до знања да ће да их пронађу и гађају било где да се скупљају ако мисле да ће бити заштићени зато што се скупљају по местима где има доста цивила, па рат је великог обима у питању, Украјинска војска онда може да се несметано скупља по цивилним објектима јер ето Руси неће да гађају јер ће можда нажалост страдати и цивили, па зар није Украјина званично у ратном и мобилизацијском стању, то значи и за цивиле да су практично увек у опасноти од војног деловања, ја се сећам када нас је НАТО бомбардовао да није било свеједно иако је то било 100 пута мањи војни интезитет него у Украјини.

Највећа одговорност је на тим Украјинским војницима што су се скупљали на јавном цивилном месту и тако су означили тај ресторан као легитимни војни циљ, и по правилу моралности, апсолутна одговорност према својим сопственим грађанима. Одговорност Руса, по правилу рата практично нема одговорности, по правилу моралности, увек може да се нађе одређена мања или већа одговорност.

Магелан

Магелан 2
кр_edit_43380365270065.png

На слици је ресторан са малим паркингом и са леве стране травњак са обрисима малог игралишта. С обзиром на почетак пролећа, и дневне температуре, око 19 часова је већ прохладно и предвечерје, по коме би тешко и један родитељ оставио дете подаље од зграде?
Али да не лицитирамо, слике, које су овде качили појединци, немају додирну тачку са овим местом!
Такође, један форумаш је окачио податак да је украјинска страна користила химарс са циљем да оптужи Русију и прекине преговоре САД и Русије.
Украјинској врхушки мир никако не одговара, доводи њихове животе у опасност!

Pogledajte prilog 1710374
На слици је ресторан са малим паркингом и са леве стране травњак са обрисима малог игралишта. С обзиром на почетак пролећа, и дневне температуре, око 19 часова је већ прохладно и предвечерје, по коме би тешко и један родитељ оставио дете подаље од зграде?
Али да не лицитирамо, слике, које су овде качили појединци, немају додирну тачку са овим местом!
Такође, један форумаш је окачио податак да је украјинска страна користила химарс са циљем да оптужи Русију и прекине преговоре САД и Русије.
Украјинској врхушки мир никако не одговара, доводи њихове животе у опасност!
Да, то што су додатно манипулисали је посебна прича, али немој да се љутиш, ево има снимак одмах после удара Искандера у ресторан, неки Украјински спасилац и камера на њему.

Криви Рог

Pogledajte prilog 1710384
На украјинском језику:
вулиця Співдружності, 77А, Кривий Ріг, Дніпропетровська область
Магеллан је затворен 5-6 година раније и преименован-отворен под другим називом, понављан више пута као укро-пропаганда, налази се у код паркића за снимање филмића. На снимцима у позадини се види јасно да није оштећен.
ерферферф.png

Да, то што су додатно манипулисали је посебна прича, али немој да се љутиш, ево има снимак одмах после удара Искандера у ресторан, неки Украјински спасилац и камера на њему.

Криви Рог
Извини али снимак није прошао верификацију длугомира и мстислава! Значи, не важи!
Када га длугомир одобри, онда има валидност.

Магеллан је затворен 5-6 година раније и преименован-отворен под другим називом, понављан више пута као укро-пропаганда, налази се у код паркића за снимање филмића. На снимцима у позадини се види јасно да није оштећен.
Е, ово је сад врло интигратно, на оном снимку који сам поставио где се види са камере једног спасиоца Украјинца одмах после страдања цивила и деце, види се неки ресторан у позадини који није оштећен, и види се да је у питању велики кварт са великом чистином парком са травом и види се тај мали паркић дечије игралиште, и околни кварт са високим дугим зградама. И то је изгледа тај стари Магелан где су нажалост страдала деца и цивили.

Са ова два видео материјала где је погођен ресторан са Искандером, и ако се погледа гоогле мапа и поглед са улице, види се да није исто место са старим Магелан, другачији тип зграда у односу на зграде око стари Магелан, и нема велике травнате чистине и нема тај дечији паркић где су страдала деца и цивили.

Прочитао сам доле са линка текст, у првом тренутку ми није био јасан, али можда је ту у том тексту одговор на ову недоумицу, текст пише да је то место где су страдали цивили и деца, није то место где је погодио Искандер, ево шта кажу :

На этом моменте мы откидываем полностью версию с тем, что на видео ракета "Искандер". Также, для сравнения, прилагаем фото прилёта ракеты в г. Киеве 08.07.2024 г. На этом фото такая же ракета украинской ПВО, как и та, что упала вчера в Кривом Роге, - AIM-120, выпущенная (вероятнее всего) из ЗРК NASAMS. Обращаем внимание, что на видео намеренно вырезан звук взрыва и заблюрена часть, где можно было бы рассмотреть ресторан и его парковку,
- говорится в сообщении.

Значи, по њима, тамо где су страдала деца у ствари је ударила против ваздушна ракета Украјинске ПВО, има тамо неки мањи кратер од неке ракете, Искандер прави много веће кратере.

Стари Магелан

Е, ово је сад врло интигратно, на оном снимку који сам поставио где се види са камере једног спасиоца Украјинца одмах после страдања цивила и деце, види се неки ресторан у позадини који није оштећен, и види се да је у питању велики кварт са великом чистином парком са травом и види се тај мали паркић дечије игралиште, и околни кварт са високим дугим зградама. И то је изгледа тај стари Магелан где су нажалост страдала деца и цивили.

Са ова два видео материјала где је погођен ресторан са Искандером, и ако се погледа гоогле мапа и поглед са улице, види се да није исто место са старим Магелан, другачији тип зграда у односу на зграде око стари Магелан, и нема велике травнате чистине и нема тај дечији паркић где су страдала деца и цивили.

Прочитао сам доле са линка текст, у првом тренутку ми није био јасан, али можда је ту у том тексту одговор на ову недоумицу, текст пише да је то место где су страдали цивили и деца, није то место где је погодио Искандер, ево шта кажу :

На этом моменте мы откидываем полностью версию с тем, что на видео ракета "Искандер". Также, для сравнения, прилагаем фото прилёта ракеты в г. Киеве 08.07.2024 г. На этом фото такая же ракета украинской ПВО, как и та, что упала вчера в Кривом Роге, - AIM-120, выпущенная (вероятнее всего) из ЗРК NASAMS. Обращаем внимание, что на видео намеренно вырезан звук взрыва и заблюрена часть, где можно было бы рассмотреть ресторан и его парковку,
- говорится в сообщении.

Значи, по њима, тамо где су страдала деца у ствари је ударила против ваздушна ракета Украјинске ПВО, има тамо неки мањи кратер од неке ракете, Искандер прави много веће кратере.

Стари Магелан
Видићемо. Треба храбрости објавити снимке са околних зграда и сл. ипак је то насељено мјесто - сложити коцкице.
Не знамо ни да ли је ОВАЈ снимак неки из архиве, можда.

Северна Кореја?
Чему те шупље небулозе о учешћу С.Кореје на ратишту?
Фејк који никада није поткрепљен ни једним валидним доказом, сем, имамо сазнање....
Рецимо, у контексту тог, имамо сазнање, и ја имам сазнање, из писања других форумаша, да си ти необразована особа коај се у позним годинама игра пишући небулозе?
pa dogovorite se vec jednom na vasem rusofilskom sastanku, ima li severnokorejskih armija u rusiji ili nema

Ministarstvo obrane rusije, optuzilo ukrajinu za teske napade na strateske ciljeve u rusiji, u regionima Belgoroda, Smolenska, Voroneza....
Putin se pozalio Trumpu da ukrajinci nanose teske gubitke ruskoj armiji i infrastrukturi

Russia’s Ministry of Defence has accused Ukraine of increasing its attacks on Russian energy infrastructure, including in the regions of Bryansk, Belgorod, Smolensk, Lipetsk and Voronezh, despite a United States-brokered moratorium. Ukraine dismissed the claims as “fake”.

Видићемо. Треба храбрости објавити снимке са околних зграда и сл. ипак је то насељено мјесто - сложити коцкице.
Не знамо ни да ли је ОВАЈ снимак неки из архиве, можда.
Погледај две слике што сам поставио и црвено заокружено, нарочито на црни траг гарежи на згради облежен зелено, делује потпуно слично, први снимак са мог видеа који је направио неки лик из Кривог Рога, други је твој.
зззззз.png

ззззззззззззззззззз.png

Ministarstvo obrane rusije, optuzilo ukrajinu za teske napade na strateske ciljeve u rusiji, u regionima Belgoroda, Smolenska, Voroneza....
Putin se pozalio Trumpu da ukrajinci nanose teske gubitke ruskoj armiji i infrastrukturi

Russia’s Ministry of Defence has accused Ukraine of increasing its attacks on Russian energy infrastructure, including in the regions of Bryansk, Belgorod, Smolensk, Lipetsk and Voronezh, despite a United States-brokered moratorium. Ukraine dismissed the claims as “fake”.

Тако је то кад човек сања шта би требала да буде вест.

pa dogovorite se vec jednom na vasem rusofilskom sastanku, ima li severnokorejskih armija u rusiji ili nema
Па, колико видим, ти о њима пишеш и нико други. Значи, договори се ти са собом (не мислим на собу за спавање) него, седи пред огледало и договори те се. Само без свађе.

boo-hoo poginuli neki civili

rat je.
ako cemo, pogibija civila je na neverovatnom minimumu naspram ovolike ratne eskalacije

kao sto je i potvrdjenih ratnih zlocina malo.
ljudi polude pa naprave masakr. bilo i bice.

ali sve u svemu sve je na nekom minimumu naspram nastradalih i ranjenih vojnika sa bilo koje strane

stim da sa jedne strane ratuju iskljucivo ugovorci a sa druge strane ima svega.
od patriota, stranih placenika i onih jadnika koji su bukvalno kidnapovani sa ulice

bitno je da dodje do visegeneraciske mrznje medju narodom rusije i ukrajine. dusu dalo za bure baruta za sledecih 50+ godina

ovamo jos da padne krv medju poljacima i belorusima pa eto nama teme za diskusiju :cool:

Осим Серјоже на фронту су Пјотр, Николај и Иван који немају појма шта је шта на небу и нико их не информише, Дјуре. А ако их информишу и ако се пристојно понашају што онда ови твоји не лете преко њих?
Opekli se vec leteci iznad Ukrajine pa se ni dan danas ne zna krivac, pojela maca, Pjotr, ivani ili Nikolaj ne mogu tako ako im se cefne treba zato ozbiljna ekipa i orudje, gledao sam neku rusku reportazu o BUK-u pre rata opsluzuje ga ceo vod plus logistika a komandant pukovnik, tebi je to ono sta zna dete sta je 10-12 hiljada metara.

boo-hoo poginuli neki civili

rat je.
ako cemo, pogibija civila je na neverovatnom minimumu naspram ovolike ratne eskalacije

kao sto je i potvrdjenih ratnih zlocina malo.
ljudi polude pa naprave masakr. bilo i bice.

ali sve u svemu sve je na nekom minimumu naspram nastradalih i ranjenih vojnika sa bilo koje strane

stim da sa jedne strane ratuju iskljucivo ugovorci a sa druge strane ima svega.
od patriota, stranih placenika i onih jadnika koji su bukvalno kidnapovani sa ulice

bitno je da dodje do visegeneraciske mrznje medju narodom rusije i ukrajine. dusu dalo za bure baruta za sledecih 50+ godina

ovamo jos da padne krv medju poljacima i belorusima pa eto nama teme za diskusiju :cool:
Јесте, рат је великог интезитета и дуго траје, и нажалост гину и цивили, али је проблем што ово у вези страдања цивила у Кривом Рогу и шта се тачно десило, и да није узрок напад Искандером на локацију ресторана у коме су се скупљали Укајински високи војни заповедници (можда и страни), то не верујем да ће тамо на Западу бити истинито преношено у медијима, него користе за додатне медијске манипулације како Русија напада ето директно цивиле.

Opekli se vec leteci iznad Ukrajine pa se ni dan danas ne zna krivac, pojela maca, Pjotr, ivani ili Nikolaj ne mogu tako ako im se cefne treba zato ozbiljna ekipa i orudje, gledao sam neku rusku reportazu o BUK-u pre rata opsluzuje ga ceo vod plus logistika a komandant pukovnik, tebi je to ono sta zna dete sta je 10-12 hiljada metara.

Рекох да нема истине коју нећеш изврнути само да буде против Руса. Ево те поново.

Па, колико видим, ти о њима пишеш и нико други. Значи, договори се ти са собом (не мислим на собу за спавање) него, седи пред огледало и договори те се. Само без свађе.
danas sam baš komentiro kako su ukrajinci naneli teške gubitke severno korejskim oklopnim gardijskim divizijama, i od vašeg šefa rusofila sam dobi odgovor da severna koreja šalje nove trupe u rusiju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back