Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Незгодна кривина, Граница с Краснояружским районом
5449667707797629894.jpg
5449667707797629895.jpg
5449667707797629897.jpg
5449667707797629896.jpg

БРЭМ М88 "Hercules" (США); БТР M113 (США); МТЛБ; Квадроцикл Polaris Sportsman MV850 (США).

Njemačka i francuska tehnologija (alatni strojevi, elektronika, automobilske komponente) masovno dolazi u Rusiju preko Kazahstana, Turske i Srbije, ali uz marže i do 100%.
Apple, Samsung, Dell? U Rusiji se i dalje prodaju, samo ne preko službenih kanala. Cijene? Pogodi - duplo skuplje.
Medicinska oprema (npr. MRI uređaji, dijagnostika)? Isto uvoz preko trećih zemalja i crnog tržišta, uz ogromne troškove.

– [Bloomberg, Reuters, DW, Politico] su svi objavili izvještaje o "shadow trade" mrežama koje ruska elita koristi da bi zaobišla sankcije.

Ako već misliš da su sankcije beskorisne, objasni zašto Rusi masovno ulažu u domaće kopije zapadne opreme, i zašto im je polovica industrije pala na koljena čim im je Siemens povukao čipove.

Hoćeš konkretne linkove ili ćeš sad ti početi da sumnjaš i u internet?
I ovako već znam da ćeš reći da tim medijima ne vjeruješ ništa, tako da možemo skratiti za ubuduće, jer ćeš uvijek istu stvar reći za sve dokaze, osim onih koji naravno dođu s Kremlja.
Дај линк са ценама, пусти ме твоје демагогије!
Сименс се повукао и разбише вас Руси лопатама.
Цео запад, са 160.000 санкција, оружје, људство, логистика, новац, пропаганда и Руси то разлупаше лопатама?

Дај линк са ценама, пусти ме твоје демагогије!
Сименс се повукао и разбише вас Руси лопатама.
Цео запад, са 160.000 санкција, оружје, људство, логистика, новац, пропаганда и Руси то разлупаше лопатама?
Izvoli, s obzirom da si toliko lijen sam nešto pronaći - Macbook Air, cijena u HR: 1660 EUR (https://re-store.ru/kompyutery-noutbuki/apple/macbook-air/), cijena u RU: 2645 EUR (https://re-store.ru/kompyutery-noutbuki/apple/macbook-air/).
Mašine i ostalo si sam guglaj, valjda si za to barem sposoban.

A za ostalo, da, Rusija je jednostavno razbila sve sankcije i napredovala kao nikad, sigurno je cijeli Zapad otišao u mirovinu, a Rusija sad vozi Tesle i koristi čipove na koje je Siemens zaboravio. 😂
Uvijek je bilo tako, najjači su oni koji se povuku s tržišta.. to je poznato pravilo.

Izvoli, s obzirom da si toliko lijen sam nešto pronaći - Macbook Air, cijena u HR: 1660 EUR (https://re-store.ru/kompyutery-noutbuki/apple/macbook-air/), cijena u RU: 2645 EUR (https://re-store.ru/kompyutery-noutbuki/apple/macbook-air/).
Mašine i ostalo si sam guglaj, valjda si za to barem sposoban.

A za ostalo, da, Rusija je jednostavno razbila sve sankcije i napredovala kao nikad, sigurno je cijeli Zapad otišao u mirovinu, a Rusija sad vozi Tesle i koristi čipove na koje je Siemens zaboravio. 😂
Uvijek je bilo tako, najjači su oni koji se povuku s tržišta.. to je poznato pravilo.
Наведи који модел мекбука и линк ка цени код вас па да упоредимо?

Наведи који модел мекбука и линк ка цени код вас па да упоредимо?
Daj nemoj me zajebavat, pa piše ti sve na oba linka, ne budi baš toliko lijen..
Ili reagiraš samo na sendviče?

p.s. već sam pri searchu tražio isti model, to mi je manje posla nego tražiti dva različita, čisto da tebi bude lakše ako se ikad kreneš upuštati u takve avanture

Daj nemoj me zajebavat, pa piše ti sve na oba linka, ne budi baš toliko lijen..
Ili reagiraš samo na sendviče?

p.s. već sam pri searchu tražio isti model, to mi je manje posla nego tražiti dva različita, čisto da tebi bude lakše ako se ikad kreneš upuštati u takve avanture
Oкачио си само линк ка руском сајту!
мц.PNG

Пошто си на линку навео MacBook Air 15 и кажеш, код вас је Macbook Air, cijena u HR: 1660 EUR овде је најјефтинији 100.690 рубљи или 1060 евра!
Ајмо даље!

Нека Царство Небеско чува обичан православни народ који не жели да гине нити да иде на фронт већ жели једино да живи обичан досадан једноставан сигуран живот.

Oкачио си само линк ка руском сајту!
Pogledajte prilog 1710906
Пошто си на линку навео MacBook Air 15 и кажеш, код вас је Macbook Air, cijena u HR: 1660 EUR овде је најјефтинији 100.690 рубљи или 1060 евра!
Ајмо даље!
Krivi link sam ti dao ranije, evo za HR:https://istyle.hr/collections/macbo...MIpqG3kvzFjAMV54qDBx1B9jGNEAAYASAAEgKGT_D_BwE

A što se tiče ovog tvog, uspoređuješ kruške i jabuke, M3 sa M4.. pogledaj opet, ako doista ne znaš sam, slobodno reci pa ću ti ja izvući print screenove.

Apsolutno, sankcije su toliko “neučinkovite” da Rusija danas preko trećih zemalja kupuje zapadne proizvode po duploj cijeni, a uvozi kineske aute lošije kvalitete nego što je Lada bila '80-ih. Ako je to uspjeh, svaka čast. Trgovina možda i jest udvostručena, ali je i broj rupa u ekonomiji.
Управо обрнуто! Вишедеценијске "рупе" се убрзано затварају и то даје економски раст. Плус ратна економија, наравно.

Krivi link sam ti dao ranije, evo za HR:https://istyle.hr/collections/macbo...MIpqG3kvzFjAMV54qDBx1B9jGNEAAYASAAEgKGT_D_BwE

A što se tiče ovog tvog, uspoređuješ kruške i jabuke, M3 sa M4.. pogledaj opet, ako doista ne znaš sam, slobodno reci pa ću ti ja izvući print screenove.
Ок, ево М4, а лепо сам те питао, који модел а ти таласаш.
Да видимо цену:
м4.PNG

У преводу, јефтинији је 82939 рубљи или 873 евра. Малтене као код вас?

Ни један тенк није продро у Белгородска област. Једноставно, на граници је још прошле године, после тешке грешке са Турском, изграђена тзв Суровикинова линија. Значи, три реда ђавољих зуба и мина а са друге стране артиљерија и армија.
Вероватно је снимак са линије поменуте линије а никако из Белгородска области.
Укри немају толико оклпа ни војника да савладају три реда ђавољих зуба и мина.
Сетите се офанзиве 2023 и партија на Криму. Управо су кости и оклоп оставили на линији Суровикина, а тада су имали огроман број оклопа и живе силе.

Nakon kolapsa u Kursk oblasti, Ukropi su izvršili ofanzivnu akciju na belgorodsku oblast i došli do 2 pogranična sela: Popovka i Demidovka. Čak su jedno vreme bili zauzeli delove sela.
Izgubili su nekoliko inženjerijskiv vozila dok su na jednom mestu uklanjali ''zmajeve zube''
Posle toga su izgubili desetine oklopnih vozila i tenkova
Treba da proveriš pre demantovanja.
Datum probijanja zmajevih zuba 22.03. 2025.

Gm0HPIyawAEIaB8

1744032449354.png

Nakon kolapsa u Kursk oblasti, Ukropi su izvršili ofanzivnu akciju na belgorodsku oblast i došli do 2 pogranična sela: Popovka i Demidovka. Čak su jedno vreme bili zauzeli delove sela.
Izgubili su nekoliko inženjerijskiv vozila dok su na jednom mestu uklanjali ''zmajeve zube''
Posle toga su izgubili desetine oklopnih vozila i tenkova
Treba da proveriš pre demantovanja.
Datum probijanja zmajevih zuba 22.03. 2025.

Gm0HPIyawAEIaB8

Pogledajte prilog 1710922
Па управо имам информације из прве руке. Та села су дословце на самој граници. Да, неколико војника је ушло у само село а техника је остала на зубима дракона или их је полупала артиљерија или дронови.
Тотално сулуди и пофибељни покушаји али ок, имају право да пробају!

Па управо имам информације из прве руке. Та села су дословце на самој граници. Да, неколико војника је ушло у само село а техника је остала на зубима дракона или их је полупала артиљерија или дронови.
Тотално сулуди и пофибељни покушаји али ок, имају право да пробају!
Dakle i dalje tvrdiš da informacija o uništenju Abramsa u Belgorod oblasti nije tačna?
A tačna je. Uništen je u pograničnoj zoni u Belgorod oblasti.
Uzgred, obranbene linije se ne postavljaju na graničnu liniju, nego su uvučene, negde i po 10 kilometara od granične crte.

Резиме Министарства одбране Русије о напретку у одбијању покушаја инвазије Оружаних снага Украјине на територију Руске Федерације у Курској области од 7. априла 2025. године.

Током офанзивних дејстава, јединице групе трупа Север су у рејонима насеља Горнал, Гево и Олешња поразиле формације механизоване, тенковске, три ваздушно-јуришне бригаде и бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине.

Ударима оперативно-тактичке, војне авијације и артиљерије погођено је људство и технику непријатеља у областима насеља Беловоди, Варачино, Владимировка, Водолаги, Журавка, Локња, Миропоље, Садки, Шалигино, Јунаковка и Јаблоновка у Сумској области.

Током дана, украјинске оружане снаге изгубиле су више од 150 војника; уништени су оклопни транспортер, два борбена оклопна возила, седам возила и минобацач, као и два контролна пункта беспилотних летелица.

Укупно, током борби на Курском правцу, непријатељ је изгубио:

— више од 72.470 војних лица,
— 404 тенка,
— 331 борбено возило пешадије,
— 297 оклопних транспортера,
— 2256 борбених оклопних возила,
— 2637 аутомобила,
— 595 артиљеријских оруђа,
— 53 лансера вишецевних ракетних система, укључујући 13 ХИМАРС-а и седам МЛРС произведених у САД, 26 лансера противваздушних ракетних система, један противваздушни самоход, десет транспортно-товарних возила,
— 123 станице за електронско ратовање,
- 18 противбатеријских радара, десет радара противваздушне одбране,
— 56 јединица инжињеријске и друге опреме, од чега 23 инжињеријска возила за деминирање, једна инсталација за деминирање УР-77, пет мостова, једно инжењерско извиђачко возило, као и 15 оклопних ремонтно-евакуационих возила и командно возило.

📌 Геополитички гласник

Linija obrane nije na graničnoj liniji:rtfm:
Ок, пиши шта хоћеш али не буди буквалиста! Наравно да линија одбране бне иде по самој линији разграничења јер је терен такав. Да ли си био икада у тојн области и видео како то изгледа? Рецимо, Поповку да би заштитили, морали би на територији Украјине да изграде знајеве зубе. Зато, улазак украјинаца у Поповку не можеш преводити у улаз у Белгородску област. Превише је опште.
Да ли знаш да је градић Шебекино на само пар км од границе, нон стоп га туку и много пута је писано да су Украјинци улазили у Шебекино а нису никада. Исто је и са градићем Волујки. Њих спомињем јер су већ мало озбиљнија места по броју становника док та села, на самој граници имају често само двоцифрен број становника!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back