Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1134 dan, zapad nikad jedinstveniji, sankcije djeluju, Rusija bankrotira za 2 dana, Putin je ujedinio zapad 💩🇪🇺💩

:hahaha:

Screenshot_20250403_064150_com.android.chrome_edit_6650916545338.jpg

Ne mislim na prizemnu cope nekrofiliju, nego na pravu vest o napredovanju, promenama itd.

Znaš ono, prave vesti sa fronta.
Prave vijesti s fronta? Misliš na one gdje ruski vojnici bježe ostavljajući spaljenu tehniku po blatnjavim poljima Donbasa? Ili one gdje se "velika ofenziva" pretvori u još jednu epizodu masakriranih okupatora?

I zanimljivo da ti "cope nekrofilija" nije smetala u obrnutim okolnostima.

Prave vijesti s fronta? Misliš na one gdje ruski vojnici bježe ostavljajući spaljenu tehniku po blatnjavim poljima Donbasa? Ili one gdje se "velika ofenziva" pretvori u još jednu epizodu masakriranih okupatora?

I zanimljivo da ti "cope nekrofilija" nije smetala u obrnutim okolnostima.
U kojem ti paralelnom univerzumu živiš? Razmene poginule 1000 ukra za 49 Rusa. Šta imate između dva uva?

U kojem ti paralelnom univerzumu živiš? Razmene poginule 1000 ukra za 49 Rusa. Šta imate između dva uva?
U kojem paralelnom svemiru ti živiš? 1000 za 49? Čovječe, to je razina bajki iz ruskih propagandnih kanala, jedino što fali je da dodaš da su Ukrajinci sami sebe pobili da bi vam dali izgovor za još jedno "strateško povlačenje".

Šta imam između dva uva? Mozak, nešto što tebi očito fali kad pušiš ovakve nebuloze bez da ih sekundu preispitaš. Nego, kako ide ona vaša priča, "još samo malo i Kijev pada"? Još od 2022. vam ta mantra ne prolazi, ali ajde, tješite se bajkama dok vam vojnici bježe iz rovova brže nego što Putin mijenja crvene linije.

U kojem paralelnom svemiru ti živiš? 1000 za 49? Čovječe, to je razina bajki iz ruskih propagandnih kanala, jedino što fali je da dodaš da su Ukrajinci sami sebe pobili da bi vam dali izgovor za još jedno "strateško povlačenje".

Šta imam između dva uva? Mozak, nešto što tebi očito fali kad pušiš ovakve nebuloze bez da ih sekundu preispitaš. Nego, kako ide ona vaša priča, "još samo malo i Kijev pada"? Još od 2022. vam ta mantra ne prolazi, ali ajde, tješite se bajkama dok vam vojnici bježe iz rovova brže nego što Putin mijenja crvene linije.
Tebi je tamo ili vakuum u boljem slučaju ili takav šit od koga nema oporavka.

Tacnije, 909 za 43 u poslednjoj razmeni. To su objavili zvanicni ukrajinski izvori i njihov Koordinacioni stab za brigu o ratnim zarobljenicima.

RAT U UKRAJINI Rusija oborila 23 ukrajinska drona, uništena vozila sa municijom kod Harkova Komentari

Rat u Ukrajini traje 1.135 dana i skoro svakodnevno odnosi nove živote. U ruskom raketnom napadu na Krivi Rog poginule su četiri osobe, a tri su povređene, rekao je načelnik Saveta za odbranu Krivog Roga Oleksandr Vilkul i precizirao da je napad na civilni infrastrukturni objekat izveden balističkim raketama. Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za Ukrajinu i Rusiju, Kit Kelog, izjavio je da je sukob u Ukrajini na pragu prekida vatre, ali da obe strane moraju da postignu dogovor, a prvi korak je potpuni prekid vatre od 30 dana. Visoki ruski pregovarač Kiril Dimitrijev doputovao je u Vašington na sastanak sa visokim izaslanikom SAD za Bliski istok Stivom Vitkofom radi razgovora o jačanju odnosa dve zemlje u nastojanju da se okonča ratu Ukrajini .

Ključni događaji:

Ruski raketni udar na Krivi Rog, četvoro mrtvih, troje povređenih
Zelenski: Ne treba čekati 11. april, Rusiju treba odmah pritisnuti da okonča ovaj rat
Kelog: Sukob u Ukrajini je na pragu prekida vatre, ali je potreban dogovor
CNN: Ruski pregovarač Dimitrijev stigao u Vašington, očekuje se sastanak s Vitkofom

Ne znam da li je zanimljivo, znam samo da je to zvanicno ukrajinsko saopstenje. Da li za ovo "logicno je daa..." imas neki konkretan dokaz, ili je to samo tvoje promisljanje?
Što god ja tebi sad napisao i kakve god dokaze dao, ti ćeš mi samo vratiti s tim da su to "laži" i "zapadna propaganda", sve je fabricirano, iskrivljeno i neistina, jer ako se to ne uklapa u tvoj narativ, onda to nije validno.

Prvo, da gine toliko Ukrajinaca za toliki broj rusa, koliko je bilo i u razmjeni mrtvih, Ukrajina bi bila gotova još prije dvije godine.
Da su ruski gubici nikakvi, objavili bi ih, ovako taje kao i sve što su kroz cijelu povijest tajili, od Černobila do svih ostalih zločina pa nadalje.

Što god ja tebi sad napisao i kakve god dokaze dao, ti ćeš mi samo vratiti s tim da su to "laži" i "zapadna propaganda", sve je fabricirano, iskrivljeno i neistina, jer ako se to ne uklapa u tvoj narativ, onda to nije validno.

Prvo, da gine toliko Ukrajinaca za toliki broj rusa, koliko je bilo i u razmjeni mrtvih, Ukrajina bi bila gotova još prije dvije godine.
Da su ruski gubici nikakvi, objavili bi ih, ovako taje kao i sve što su kroz cijelu povijest tajili, od Černobila do svih ostalih zločina pa nadalje.
Ovo bi trebalo da bude elegantan nacin da izbegnes odgovor na konkretno pitanje?
Ti ne mozes da znas sta cu ja odgovoriti, ali te to ne sprecava da, kada si "logicno" razmislio, odgovoris umesto mene.
Nikada nisam tvrdila da su ruski gubici "nikakvi" (ako gresim, ti me demantuj), ne verujem ni u ruske, ali ni u ukrajinske cifre.
Zanimljivo je kako kod pominjanja bilo kakvih ruskih zasluga, odmah graknete kako je to bio SSSR, a ne samo Rusija, ali kada su u pitanju greske tog rezima, za sve su krivi samo Rusi.

Moj odgovor možeš komotno isčitati iz mog prethodnog odgovora, a za sve dodatno, Google.

Kad govorim o SSSR-u, to nije bježanje od stvarnosti, nego priznavanje da je cijeli sustav bio neslavno povezan s prošlim režimima, a Rusija ga danas pokušava oponašati, s jednakim, ali moderniziranim pristupom. Onda kad dođe do loših stvari koje su nastale u tom sustavu, "samo Rusi" nose teret, jer tko je sada na čelu tog istog naslijeđa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back