Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
20250214_190358.jpg
20250214_190426.jpg

"There were 309 fire-related fatalities in Great Britain in the 2023/24 reporting year, a decline on the previous reporting year when there were 323. In the early 2000s, the annual number of fire fatalities was consistently over 500, with numbers gradually falling throughout that decade. In 2011/12 the number of fatalities related to fire fell below 400 for the first time, and has remained below 400 since that point."

"Fatalities" значи са смртним исходом. "Fire-related" значи само пожари. Надам се да си препознао земљу о којој је реч.

U Minhenu su Sjedinjene Države ponudile Zelenskom da potpiše dokument kojim bi Vašington dobio pravo na 50 odsto budućih resursa Ukrajine, ali je on odbio, - The Vashington Post.

Pročitao sam tekst Sporazuma o ukrajinskim mineralima retkih zemalja koji su predložile SAD, ali „tamo nisam našao ništa o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu”, dodao je ukrajinski lider i napomenuo da nije spreman da „potpiše sve” iz tog sporazuma, ali da je spreman da o tome razgovara. - Zelenko
GjxF9goWEAEZIK7

U Minhenu su Sjedinjene Države ponudile Zelenskom da potpiše dokument kojim bi Vašington dobio pravo na 50 odsto budućih resursa Ukrajine, ali je on odbio, - The Vashington Post.

Pročitao sam tekst Sporazuma o ukrajinskim mineralima retkih zemalja koji su predložile SAD, ali „tamo nisam našao ništa o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu”, dodao je ukrajinski lider i napomenuo da nije spreman da „potpiše sve” iz tog sporazuma, ali da je spreman da o tome razgovara. - Zelenko
GjxF9goWEAEZIK7

Znaci Ukrajina suverenija od Srbije u kojoj su Tramponja i zetika nacionalni heroji koji bi da zidaju kulu u srcu Beograda.

🇺🇸🇺🇦 Потпредседник САД Венс потврдио је да ће државни секретар Марко Рубио и специјални представник за Украјину и Русију Кит Келог бити део делегације САД током мировних преговора.

Раније је Трамп изјавио да ће његов специјални представник Виткоф бити укључен у делегацију, не помињући Келога.

Венс је такође појаснио да америчке војне снаге неће бити укључене у сукоб Украјине и Русије, након погрешног тумачења Волстрит журнала.

📌 Геополитички гласник

Peskov briljira :kpozdrav:
https://www.rt.com/russia/612741-russia-g8-us-trump/
14. фебруар 2025. 16:32
ХомеРусија и ФСУ

Г8 је изгубио на важности – Кремљ​

Група више не представља покретаче глобалног економског раста, рекао је портпарол Дмитриј Песков
Г8 је изгубио на важности – Кремљ

Кремљ у Москви, Русија @ Сефа Карацан/Анадолу Агенци преко Гетти Имагес
Група осам (Г8) је застарела јер више не представља моторе светског економског раста, изјавио је у петак портпарол Кремља Дмитриј Песков, као одговор на предлог америчког председника Доналда Трампа да поново прими Русију.

Према предлогу, Русија би се поново придружила групи коју тренутно чине САД, Канада, Велика Британија, Француска, Немачка, Италија и Јапан. Међутим, три од 10 највећих светских економских сила у смислу БДП-а и ППП – Кина, Индија и Бразил – нису у клубу.

Песков је истакао да је група „изгубила на важности“ јер су се центри економског раста померили у друге делове света и нису заступљени у садашњој конфигурацији.

„Г7 не представља водеће светске центре економског и друштвеног развоја“, рекао је Песков.

Он је нагласио да Русија преферира формат Г20, који поред чланица Г7 укључује Кину, Индију и Бразил. „Г20 боље одражава економске локомотиве света“, додао је Песков.

Трамп је у четвртак предложио да би Русија требало да буде враћена у Г8, називајући њено искључење из 2014. грешком. „Волео бих да их имам назад. Мислим да је била грешка избацити их“, изјавио је амерички председник у Белој кући.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Трамп жели да се Русија врати у Г8
Русија се придружила групи 1997. као „непописани члан“. Међутим, њено чланство је суспендовано 2014. након поновног уједињења земље са Кримом, након чега се Г8 вратила у Г7. Крим је на референдуму изгласао да напусти Украјину и постане део Русије након пуча на Мајдану у Кијеву који је подржао Запад.

To jeste logički povezano sa ratom u Ukrajini.

Rat u Ukrajini je u suštini sukob vrednosti. Zapadne vrednosti vs Putinove vrednosti.

Ljudska prava su najvažnija stvar za normalne ljude.
Ово твоје јесте повезано, док сам узрок рата и да ли је праведан или није и да ли се праведно и по ратном праву води, и да ли је то нормално или ненормално подржавати праведан рат и ратно право, е то није повезано.

Ово твоје је секундарна и споредна ствар, прво ово првостепено око праведности и ратног права мораш да докажеш ко је ту нормалан или ненормалан, ово друго је другостепено и може да се разматра посебно, осим ако не докажеш да је ово другостепено повезано са првостепеним узроцима и вођењу рата. Мислим да ти за то треба скоро и нека рецензија , па полако ће те чекамо. :strika:

Треба да дефинишеш људска права, па онда тек да то повежеш да је људима најважнија ствар, има ту још доста разни питања :think:, ти крени па ћемо ми да ти полако постављамо разна питањца. :namcor:

• Haha
Reactions: PA8
Ово твоје јесте повезано, док сам узрок рата и да ли је праведан или није и да ли се праведно и по ратном праву води, и да ли је то нормално или ненормално подржавати праведан рат и ратно право, е то није повезано.

Ово твоје је секундарна и споредна ствар, прво ово првостепено око праведности и ратног права мораш да докажеш ко је ту нормалан или ненормалан, ово друго је другостепено и може да се разматра посебно, осим ако не докажеш да је ово другостепено повезано са првостепеним узроцима и вођењу рата. Мислим да ти за то треба скоро и нека рецензија , па полако ће те чекамо. :strika:
Rat u Ukrajini je u suštini sukob između zapadnih vrednosti i Putinovih vrednosti. Ti nisi dokazao da normalni ljudi podržavaju Putina.
Треба да дефинишеш људска права, па онда тек да то повежеш да је људима најважнија ствар, има ту још доста разни питања :think:, ти крени па ћемо ми да ти полако постављамо разна питањца. :namcor:
Ljudska prava su definisana u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima
https://www.ohchr.org/en/human-righ...nslations/serbian-cyrillic-srpski?LangID=src5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back