Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, али није довољно да само своје непријатеље прогласиш агресорима, а себе ослободиоцем.

Јер, шта агресор а шта ослободилац цени се објективним, а не субјективним критеријумима.
Ne trtljaj.

Vau, koji pesnicki narativ, 'otima im zemlju', jeste li to pokupili od Matije Beckovica?

Sta to uopste znaci, zemlja je vlasnistvo neke FSB diktatorske bande na vlasti, a ne ljudi koji tamo zive?

Vau, daj jos vise tih Matija Beckovic-izama.
Nećeš o američkim "humanitarnim akcijama" i njihovoj odbrani nacionalnih interesa u zemljama koje su udaljene hiljadama kilometara od njih po celom svetu?

Putin je do dan pred napada tvrdio da neće napadati.

Ali to je bila laž.
Mogao bi, kao moderator, da povremeno pratis prepisku, pre nego sto nesto prokomentarises. Kako stalno, horski, tvrdite da su Rusi lazovi, a Putin najbolji primer toga, upitah cenjenog Frtajlera zasto je verovao kada je ovaj rekao da nece napasti Ukrajinu i po kom kriterijumu Rusima, cas verujete, cas ne verujete. Naravno, konkretan odgovor nisam dobila. Posto si prokomentarisao moj post, mozda ti, kao iskusan i "nedvojbeno" nepristrasan posmatrac, mozes da mi das odgovor?

а, али није довољно да само своје непријатеље прогласиш агресорима, а себе ослободиоцем.

Јер, шта агресор а шта ослободилац цени се објективним, а не субјективним критеријумима.
Primeni ovo sto si napisao.
Mislim znam da neces.

Па требало би да се варају они који су прекршили међунардно право и сва своја документа, а не ја који констатујем чињенично стање.
Pored medjunarodnog prava ignorisana je uloga Rusije u Savetu bezbednosti to je ono sto najvise boli putinofile onda, danas, i sutra, ostale clanice SB inace nisu imali nista protiv bombardovanja i degradacije Rusije.

Jos kada bih im verovao.
Sve što je zapad na čelu sa USA od ww2 do dana današnjeg činio je išlo na štetu Rusije.Sve.Samim raspadom Varšavskog pakta je nestala potreba za "odbrambenim" savezom (nato)kako vole da ga nazivaju na zapadu,a i operacije koje je zapad izvodio po svetu su u suštini išle samo njima na ruku i slabo su se ticale svetskog mira i stabilizacije na terenu,da bi došli do toga da je taj isti "odbrambeni" savez napao i bivšu nam državu zvanu SRJ,pod izgovorom zaštite šiptara na delu suverene države,koja nije napala ni jednu članicu tog istog "odbrambenog" saveza.Širenje istog tog saveza i oni cinični osmesi pre i za vreme Minhenske konferencije 2007,kao i odbijanje zapadnih država da tretiraju sve ostale države kao sebi ravne,i da vode računa i o tuđim interesima nas je i dovela do ovoga što imamo danas.
Ti ne moraš(mada sam ubeđen da ni ne možeš,bez želje da te uvredim,to mi nije namera) da shvatiš da su u Ukrajini pređene crvene linije o kojima je državni vrh govorio i na koje je tokom svih tih godina upozoravao.Sada je zapad bacio karte na sto i tačno vidimo šta mu je namera,a to neće proći.Imaš izjave velike državnice Angele Merkel,imaš izjavu Fransoe Olanda,da su lagali Putina,dajući vremena Ukrajini da se naoruža.A što nisu napali ti isti Amerikanci(nato) i Ukrajinu zbog zaštite ruske manjine u Ukrajini?M?Jesi li se zapitao ikada-zašto nisu?

T-72M1 sa nazzi oznakama - Donjeck

1736163143443.png
1736163249622.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back