Recimo uzimanje kredita MMF. Amerkanci nastancuju dolare a onaj ko ih uzme baci zemlju u ropstvo.
Ili prodaja drustvene svojine / drzavne svojine . Prvo se bespravno prodaje narodna imovina (moja i tvoja). A potom se prodaje za nastampane evre. Tako tudjin postaje novim vlasnikom stampanjem para a nasi dedovi krvlju i zivotima.A sve zbog udruge prosjaka i izdajnika.
Nije samo to. Kad jednom udjes u duznicko ropstvo postajes zavisnikom od sargarepe. Da bi dobio komadic namerno vuces pogresne poteze za svoju zemlju. Tebi komadic a zemlji duplo golo da ne kazem mirazi.
Vi ne znate ni sta je MMF.
Ne znate ni sta on radi, ni zasto je dobar, ni zasto je los.
Nema sanse da sada vi koristite te vase narative, i da kao ja udjem u vama u raspravu oko potpunih analfabetizama.
To je nemoguce.
Jedini nacin da pricamo je da sednete, i ucite iz mojih postova, makar nesto, pa onda da vam objasnim sta je IMF, npr.
Drustvena i drzavna svojina nije moja i tvoja. Objasnjavati zato je odlicno privatizovati je jos teze nego objasniti vam sta je IMF, ako vec ne znate nista o tim ekonomskim stvarima.
Ja ne zelim da budem potpuni podanik i sluga lokalnim vlastima, jer su to najveci banditi ikada. Ti budi, i veruj u ono sto ti oni pricaju, da je zapad zlo, ja ipak necu da im sluzim, i da se foliram da je imovina i kapital koji lokalni banditi kontorlisu, u nekim narativima 'moja' imovina.
Ne, to nije moja imovina Ta imovina je oteta od mene, i ostalih podanika- gradjana, pod pretnjom nasilja, od strane lokalne bande. Od KLJUCNE vaznosti, za moju slobodu, mi je da ta lokalna banda nema potpuni suverenitet nad mojim zivotom. To sto je zapad jedina snaga koja moze i zeli da stane na put, i ogranicva vlast te lokalne bande ubica i otimaca, i sto je srpski narod potpuno slugerajski narod svojim lokalnim bandititma, vekovima, to je druga prica.