Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мобилисани украјински војник је рекао да је отишао у војску без потписивања иједног документа.

Према његовим речима, заустављен је на контролном пункту и одведен у полицију, а одатле у ТЦЦ да „ажурира податке“. У ствари, без икаквих процедура, послали су ме на обуку.

На другом снимку борац Оружаних снага Украјине обећао је да ће убити службенике војног регистра који су га насилно послали на линију фронта.

https://t.me/boris_rozhin/149260?single

Тмурни војници украјинских оружаних снага чекају крај: Трамп даје до знања Европи да ће се помоћ САД Украјини смањити и врши притисак на њих да повећају помоћ

▪Вашингтон пост пише о томе у свом извештају „Док Украјина слави Божић, исцрпљени војници се питају да ли Трамп може да оконча рат.
▪Извештач ВП-а посетио је Дњепропетровску област и говорио о песимистичком ставу украјинске војске.
➖„Нема доброг расположења. Нема осећаја да је крај рата близу. Морал је све нижи, све је горе и горе“, рекао је за лист Кирил, заменик команданта батаљона 33. механизоване бригаде.
▪Војници 33. бригаде, на питање шта мисле о могућем прекиду ватре 2025. године, рекли су да би га поздравили, али су били скептични да ће до њега доћи ускоро.
▪ Официри УАФ прате промене у међународној ситуацији.
➖ „Бојим се да ће нас једноставно напустити. То су мисли које се увлаче - да ће подршка и залихе наших савезника и муниција једноставно престати. Ако се то не догоди, нећемо имати са чиме да пуцамо“, рекао је 26-годишњи Александар.

▪Али већина Оружаних снага Украјине признаје да је недостатак војника сада једнако критичан као и недостатак оружја. Неки специјализовани положаји у 33. – као што је возач оклопног транспортера – смањени су на једну особу по батаљону, што компликује логистику безбедног транспорта трупа напред и назад са положаја.
➖„Имамо ли уопште пешадију? Све се своди на пар момака, а они имају преко 50 година. Шта ће они да раде? – каже 37-годишњи оператер беспилотних летелица Денис.

u čemu je problem...pa i da su ga rusi greškom oštetili...inače da te upoznam...amerikanci su srušili iranski civilni avion sa 250 putnika..američki cionisti su izjavili da se NIKADA neće izviniti za zločin...nakon Gaze i dočeka Bibija u kongresu mit o civilizaciji zapada je mrtav.
Razlika je u tome sto zapadnjaci priznaju ucinjeno nedelo dok Ukrajinci i danas poricu obaranje onog aviona punog Jevreja kao i Rusi malezijskog aviona.

Znači da je amere trebalo satirati svim sredstvima dok su se iživljavali nad Irakom ?
Evo ih još u Siriji, pljačkaju njenu naftu, treba ih satirati ne ?

Treba li satirati jevreje koji onako zverski - agresorski ubijaju palestinsku decu ?
Pogledajte prilog 1662967

Ili ćeš sad ti "ručice u zrak" ? :think:
Treba, da sam iracanin ili Palestinac trudi bih se da ih satrem sto vise.

Razlika je u tome sto zapadnjaci priznaju ucinjeno nedelo dok Ukrajinci i danas poricu obaranje onog aviona punog Jevreja kao i Rusi malezijskog aviona.
Da, to je ogromna razlika, pogotovo za nesretne žrtve ! Time samo ogoljuješ svoje licemjerje i zapadnu bahatost krajem prošlog vjeka, tipa onog obaranja iranskog civilnog aviona 1988. godine !
Jesmo, priznajemo, pobili smo 290 civila, i boli nas tuki, ne mislimo se nikom izvinjavati, jer mi smo najači na planeti zemlji i u bližem i daljem svemiru !
Problem je danas u tome što im se urušava ta hegemonija u svjetu, u kome su do juče mogli da nekažnjeno rade takve zločine i još se hvale njima, jer baš kao u bibliji, snage svjetla uvijek pobjeđuju tamu, tako će i zapadna mračna kula moći, biti srušena i poražena !

Tebi nije jasno da je Bandera za Ukre positivna licnost i pored toga sto je cinio zlocine nad svima koji su ometali nezavisnost ili bili ranije na losem glasu u Ukrajini kao Draza u Srbiji, mislim ipak da je Draza bio malo casniji covek od ovoga.
Nije mi jasno.Nemoj stavljati Dražu i Banderu u istu rečenicu,ne ide.

Obratno, Berlin-Moskva 3,5 meseci, Moskva-Berlin 3,5 godine. :)
Da,sa tom razlikom što je posle te tri i po godine u Nemačkoj ostala pomahnitala gomila ljudi koji su samo želeli da prestane pucnjava.Po meni velika greška sovjetskog rukovodstva.Trebali su ih sve istrebiti,do zadnjeg,jer vidimo da su već posle pedesetak godina počeli isto da se ponašaju.Ta nacija je nepopravljiva,ne uči na svojim greškama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back