Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onu USA u kojoj su svi mediji napadali opozicionog kandidata, u kojoj je kandidovan senilni starac bez konkurencije, pa je zamenjen internim pučem, gde je dvaput pokušan atentat na izazivača, a odlazeći senilni predsednik (tj njegovi kontroleri) koristi dva i po meseca prelaznog perioda da sve za šta je narod glasao izigra uvlačeči državu u rat.

Sprdnja od države.
Tri puta.

Procvat Ukro demokracije - SBU po’apsila kompletnu ekipu Deep State. Šteta ‘vakih pojaseva za spasavanje. :D
D86F7665-832C-438B-B6A7-4C157325AB25.jpeg

Не знам да ли је то више могуће. Руси су изгубили превише и времена и људи и материјала. Ђе ће ово све завршити ко зна.

Већина људи, и Руса и Американаца, би да живи на миру и гледа своја посла.
Ovo nije jos ni pocelo. Tek cemo gledati rat.

Ne znam Djuro.
Kazu da Svedi nisu plovili za Ameriku nakon sto je amerika usla u rat. A to je kraj 41-ve. Ajd da kazemo 42-ga.
Ovde se prica o 43-coj.
Plovili su Amerikanci i Britanci itekako od prvog do poslednjeg dana rata, stvarno ne znam kao je platina koja i nije neki veliki teret stigla do Nemacke ali sigurno nije direktnim dogovorom Amerikanaca i svaba jer su u to vreme ratovali medjusobno u Africi i Juznoj Italiji. Mislim da su Svedjani posrednici jer je placeno krunama sto ne mora da je tacno mogli su to biti Svajcarci, Spanci Portugalci i jos poneki izvan Evrope.

Јесу. И дао им је НДС "неовисну државу словачку" и као и Хрвати могли су покушати побити све Чехе "од године до стотине". Али нијесу и треба то споменути ма шта ко рекао. Не знам да ли су иједног убили на начин као Хрвати Србе.

А готово иста ситуација. Чешка хегемонија, мржња и међусобно неповјерење итд.
Radi se o manje ludim narodima od Hrvata i Srba, posle raspada Cehoslovacke svako je ocekivao da ce se Raspasti i Cehoslovacki klub ovde u Adelaidi a ostali su zajedno do danas bez obzira na desavanjima u domovini.

Kao i Litvanija, Letonija, Estonija, Norveška, Finska, Španija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Galicija, Albanija, a i veliki deo ostatka današnjeg EU...

Zamisli, 80 godina kasnije su se opet udružili protiv Rusije. Slučajnost?

A da, zaboravio sam i kralja Engleske ;)

Zaboravio sam i najbogatije amere...
Sta si ocekivao od prve tri nabrojane zemlje nakon sovjetske okupacije 1940. ili Finske, apropo Norveske nije samo ona imala Kvislinga nego jos nekoliko drugih zemalja ukljucujuci i Srbiju.

Дизајн јесте ископиран, али је АК47, настао само 3 године касније, солидно боља пушка.

Скоро 2 кила лакши (СтГ44 око 5,2 кила, а АК47 3,5), мало краћи, имао је шаржере и до 50 метака, а СтГ44 до 30. Перформансе су им отприлике исте (брзина ватре, прецизност, муниција је сличног калибра).

Али главна предност АК47 је да је много издржљивија справа. Упадне у блато или га прегази камион, тешко да ће да се поквари.
Glavna prednost je bila sto je mnogo delova izradjenih na strugu i glodalici bio zamenjen presovanim pa je bila mnogo brza i jeftinija izrada.

i nitko nespominje da su amerikanci trgovali sa hitlerom do kraja 1941.
Uzgred toliko naoruzavali jedinog Hitlerovog pravog protivnika Britaniju da je postojala bojazan da ce potonuti u okean pod teretom oruzja koje je stiglo iz Amerike. Kada je u pitanju trgovina treba pomenuti da su Japanci napali Perl Harbur koristeci gorivo kupljeno u Americi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back