Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам онај који не воли лажове и лопове и са истока и са запада. Даљем, не поштујем ничији "лик и дело", тј. имам јако ниско мишљење о људима уопште (ту спадам и ја).
Вјерујем Пут. ко и Зеленскоме, ни мање ни више!
Jednom recju, bas znas da uzivas u zivotu!

Slavjansk
IMG_20241226_145439_176.jpg

Пашињан и Лукашенко су се посвађали током састанка Врховног евроазијског економског савета.

Јерменски премијер је рекао да његова делегација неће ићи на самит у Минск (Белорусија ће председавати следеће године).

„У чему је проблем? који је твој проблем? Колико је далеко до Минска? Или нема ко да те одвезе? Па, ми ћемо организовати испоруку ваше делегације, ако буде потребно“, одговорио је Лукашенко.

Пашињан је рекао да је већ дао изјаву о својој одлуци. Лукашенко је обећао да ће „размотрити ову изјаву“ и нагласио да у Минску можда неће бити телевизора за даљинско учешће.

„Шта треба узети у обзир? Не можете да разматрате моју молбу, јер ова пријава није предмет разматрања“, закључио је јерменски премијер.

Артемовск 2.0: почетак јуриша на Велику Новосјолку

За само неколико дана ситуација код Велике Новосјолке у правцу Јужног Доњецка се променила до непрепознатљивости.

Каква је сада ситуација?

После тешких борби за Нови Комар и консолидације руске војске овде, долази до активног покрета са југа. Чим аутопут О-0510 ка западу кроз Времивку буде узет под контролу, гарнизон АФУ у насељу ће бити практично блокиран и ризикује да остане без снабдевања.

„Логистика комараца” украјинске војске и даље ради у окружењу, али је све теже возити се јединим аутопутем са мање или више тврдом подлогом, а немогуће је успоставити безбедно снабдевање кроз поља.

Поред тога, раздаљина између северног и јужног бока се смањује и већ износи нешто више од 5 км, што практично искључује било какве безбедне маневре у тој области.

Шта можемо очекивати следеће?

Ако АФУ не организују контранапад на овом подручју, онда ће руска војска након заузимања Велике Новосјолке (која се, иначе, такође не јуриша директно, већ узима клијештима), имати прилику да сецира Запорошки део фронта, који је удаљен мање од 50 км, са серијом удараца.

У међувремену, северно од Новосјолке завршавају се радови у области Курахово. А то значи да су шансе да Оружане снаге РФ закотрљају огроман део фронта изузетно велике.

Занимљиво је да се за АФУ битка одвија отприлике по истом сценарију као и битка за Артемовск (Бахмут): остављен је мали коридор, који се не претвара толико у пут за евакуацију, колико у „пут смрти“.

Zadnjih par dana

Italija potpisala ugovor za kupnju 24 Eurofightera, Katara potpisao ugovor za kupnju dodatnih 12 Eurofightera, Španjolska potpisala ugovor za kupnju dodatnih 25 Eurofightera

Eu zemlje trenutno imaju naručeno 107 Eurofightera + 20 koje će Njemačka naručiti u 2025. Poljska jučer potpisala ugovor za novih 96 Krabova, Slovačka potpisala ugovor za Barak MX PZO te 12 moderniziranih Crnih Jastrebova.

Grčka najavila kupnju do 36 PULS MLRS od Izraela...

Имаш препун интернет оштећених авиона услед судара са птицама.
У таквим несрећама често крхотине постају као гелери.
Птица се распадне у судару са авионом и претвори у гелере?
У бре, а ја мислио да су гелери од ракете.

Птица се распадне у судару са авионом и претвори у гелере?
У бре, а ја мислио да су гелери од ракете.
А шта ако су Укри послали птице са оклопом?
При ударцу оклоп се разбије и изгледа ко гелери.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back