Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
УМПБ Д-30СН:

11CC3557-B21B-4CED-9BF2-B3498FF6A5D8.jpeg

566F9E34-3A8A-4D41-8203-ACDC982646B7.jpeg
E1B1B860-2F81-413F-A7FB-873C08C1A6A5.jpeg
09D6608B-C16C-44A8-BEA2-8FEB7CB6175B.jpeg

Zaista nevjerojatan odgovor bivšeg francuskog premijera Dominiquea de Villepina studentu koji ga je pitao hoće li EU ikada biti neovisna o SAD-u.

U svom odgovoru trenutnu situaciju naziva "tutorstvom SAD-a nad Europom", ponajviše preko NATO-a čiji "europski stup" naziva "nevjerojatno slabim".

Kaže da je to "gigantski problem" jer se Europa ne može "nadati da će živjeti između SAD-a i Kine" ako ne stekne svoju neovisnost i svoj "politički suverenitet". Posebno kaže da u trenutnoj situaciji nema smisla da zemlje globalnog juga razgovaraju s Europom "ako se odluke donose u Washingtonu".

Također smatra da će sadašnji planovi za proširenje EU-a "samo pogoršati situaciju i još više ojačati ovu vezu ovisnosti". Rekao je da je bio "jako zapanjen" dok je bio francuski ministar vanjskih poslova u prethodnom krugu proširenja EU kada je vidio da je "većina država pristupila EU zapravo u svrhu jačanja svojih veza s NATO-om i da je njihov primarni cilj NATO. .. U njihovom umu to je bila zaštita, kišobran koji su dale Sjedinjene Države."

Mislim da je ovo prvi put - koliko ja znam - da bivši francuski premijer tako izravno priznaje da EU nije neovisan entitet, već pod tutorstvom SAD-a.

Satiru rusima municiju po svojoj zivoj sili.. baš su ih prešli.

Citam članke zapadnih medija gde pišu da Rusija proizvodi tri puta veće količine municije nego nato članice zajedno, sad koja vam je to matematika ko će ga znati.
Rusi sebi mogu da priušte kupovinu jeftine municije od Kine, S. Koreje i Irana i sa svojim proizvodnjom prave zalihe.. to je luksuz koji Ukrajina i zapad nemaju, ispraznili su sva skladišta iz bivšeg istočnog bloka a novo fensi naoružanje je skupo za ovakav rat.. pravljeno je gadjanje po kojeg štaba Al Kaide.
Jeste, USA sa vojnim budzetom od 900 milijardi dolara nema nacina da proizvede vise municije od raspale Rusije sa 100 milijardi.

Da :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back