Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo nije tačno, imali smo desetak različitih zapadnih modela aviona. Recimo sjajnog P-47 Tanderbolta, pa F-84 Tanderdžeta, F-86 Sejbra (mislim da smo imali kanadske verzije).
Kasnije smo prešli na Sovjetske aviona, ali smo nasdtavili vojnu saradnju sa zapadom i koristili njihove motore za avione naše proizvodnje, kao i rakete na avionima.
Bas ovih dana citam da su MIG-ovi stigli 67. u vreme kada sam kod Sombora punio lovacke avione koje si naveo gorivom a nije bio ni jedan Mig od ruskih samo je postojala jedna eskadrila Stormovika ali van upotrebe.

U pitanju je novi Ruski dron za ciscenje sumskih podrucja … propao ti jos jedan pokusaj ….. da sam na tvom mestu ubio bih se . Sledeci put kada budes sekao vene , seci po duzini da ne mogu da te spasu….
pre neki dan je bio ukro snimak kako dron sipa thermite na rovove.

izgleda da koriste thermite obe strane.
mada su se kasno setili, poels 2.5 godine

Ovo nije tačno, imali smo desetak različitih zapadnih modela aviona. Recimo sjajnog P-47 Tanderbolta, pa F-84 Tanderdžeta, F-86 Sejbra (mislim da smo imali kanadske verzije).
Kasnije smo prešli na Sovjetske aviona, ali smo nasdtavili vojnu saradnju sa zapadom i koristili njihove motore za avione naše proizvodnje, kao i rakete na avionima.
jes tako je a i valjda i znas , kada i zasto smo i dobili -kupili te avione,
seti se godine 1948 i .....Staljina

Naša automatska puska je gotovo replika AK-47, vecina haubica je bila sovjetske proizvodnje, konkretno 122 mm, kao i samohodna verzija "Gvozdika", za tenkove si sam rekao, a od MIG-21, vecina aviona su bili ruski...istina je da je SFRJ bila jedna od rijetkih zemalja koja je mogla proizvoditi i tenkove i avione (pored velikih i bogatih zemalja Zapada), ali ipak uz pomoc, ili Zapada ili Rusije...
И заборављене подморнице.

rusi kada su dosli da oslobode moje banatsko selo od okupatroskih nacistickih snaga, silovali su dvadesetak zena, jedna je bila od 9 godina
mnoge se spalse tako sto su preplivale tamis i krili se u mocvari dok oslobodioci nisu produzili dalje.

pored ostalog :kafa:
U oslobodjenju Jugoslavije ucestvovala je "treca ukrajinska armija",gde je vecina boraca bila mobilisana iz Ukrajine.

Poslednja izmena:

Руси изводе своју прву стратешку нападну операцију – опкољавају Угљедар и Курахово​

Изводе је припадници две групе руских јединица „Центар“ и „Исток“ а делују на фронту између Покровска на северу и Угљедара на југу. Између су Селидово, Красногоровка, Невељское, Украјинск и Курахово.

Војни аналитичар Јуриј Подољака сматра да је намера војног врха СВО да се јединице које ће узети Селидово и Украјинск са снагама које ће од Угљедара кренути на север споје иза леђа Курахова. Нешто источније од насеља Андрејевка.
Руси су Угљедару зашли с леђа и са запада, ослободивши Пречистовку која је значајна и по томе што је на путу Велика Новосјолка — Угљедар.
Пречистовка омогућава Русима и да крену на Велику Новосјолку, а такође – на Новоукрајинку и Богојављенку преко којих ће стићи до поменуте Андрејевке.
Британски војни експерт Александар Меркурис, вероватно и зато, прогнозира да ће Кијев ускоро изгубити контролу над градовима Покровск, Селидово, Украјинск, Курахово и Часов Јар.

Бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон процењује да ће се украјинске Оружане снаге ускоро суочити са колапсом због ненадокнадивих губитака у људству.
Прецизирао је: „Сликовито речено, цела украјинска армија сада крвари, а ако се то не заустави, та војска биће на ивици смрти. Ситуација се не може променити у корист Кијева. Та бивша совјетска република нема могућност да сваког месеца регрутује 30.000 људи, смести их на безбедно место где ће се обучавати 3-6 месеци да би били спремни за борбу“.

Стиже информација да је после напада на Полтаву 3. септембра у Пољској преминуо потпуковник америчке војске Џошуа Камара.

Think Oh Yeah GIF by Paramount+

Šta Iskanderi rade Himarsima, a tako ste ih kovali u zvezde… Koji vam je ovo primerak otišao samo u toku današnjeg dana? Ovim tempom Lokid Martin nije u stanju da ih proizvodi dovoljno brzo pa da je tri puta veći…
Јесу били страшни на почетку, много су помогли у губитку Херсона. Али, ето, нађен је кључ и за њих.

"Сад умукни, клета тицо, - скочих, викнух - злосутницо,
у паклену ноћ се врати, у олуј и недра кише!
С' тамом црно перје споји, белег лажи гнусних твојих,
самоћом ме удостоји, врх врата не седи више;
Рече Гавран: "Никад више."

Детаљи и резултати напада од претходне ноћи (3. на 4. септембар) још се извештавају.

⚠️ У Лавову су погођене хемијске лабораторије за обраду и склапање деструктивних материја и компоненти експлозивних материјала за беспилотне летелице типа авиона.

⚡️ У Кијевској области, приликом покушаја ноћног транспорта, уништен је тегљач са МЛРС Хаимарс у целини, заједно са машином за утовар, три лансера и радаром.

❗️ Две хиперсоничне ракете Кинжал погодиле су бункер у Житомирској области. Погинуло је више од 25 високих официра Укровермахта и цео командни састав.
Место поготка је од ноћи ограђено СБУ-ом и потпуно је искључен мобилни интернет.

To su bili Jožini dični saveznici Bugari, pa tek ponovo šta su sve radili posle one čuvene “promene strana”. Nemce već i da ne pominjem, na njih ima žalbi ustaških vlasti zbog silovanja saveznica Hrvatica da je prosto neverovatno. A šta su tek Nemci radili u Bosni i Srbiji, pa u Poljskoj i u SSSR… al’ o njima Druga Srbija ne sme ni da pisne.
За Југоистичну Србију Бугари су синоним за рат, не Немци. Одатле оно - Када год зарати, ти удри на Бугарина, не можеш да погрешиш.

Bas ovih dana citam da su MIG-ovi stigli 67. u vreme kada sam kod Sombora punio lovacke avione koje si naveo gorivom a nije bio ni jedan Mig od ruskih samo je postojala jedna eskadrila Stormovika ali van upotrebe.
Нас су у школи водили да видимо Мигове 21 када су се појавили, чак су нас пуштали и да се попнемо и видимо како изгледа кабина. Моћно је деловала ескадрила нама деци. Сви постројени "под конац". Али, беше му.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back