Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Plate u IT sektoru​

Plate u IT sektoru u Rusiji variraju u zavisnosti od veština, iskustva i oblasti rada. Programeri sa iskustvom i specijalizacijama kao što su veštačka inteligencija i blockchain često mogu očekivati astronomski visoke plate.

• Front-end developer – 1.800 evra
  • Tester softvera – 1.050 evra
  • Senior developer – 2.400 evra
  • Senior programer – 2.300 evra
  • Scrum master – 1.300 evra
  • Sistem administrator – 980 evra
  • Developer mobilnih aplikacija – 1.740 evra
  • SQL programer – 1.680 evra
  • PHP programer – 1.820 evra
Nece u rat IT strucnjaci…nego siromasni, ne obrazovani. Imaju IT ekipa 3k eur u Sarajevu pa je opet prosecna plata 500 eur…a trgovkinja ima 300 eur…

Mislim da nikog normalnog nije brig za brojeve jer to sto vi pricate a u povlacenju ste znaci da ce jedno dana biti kraj.
Srbija je u ratu do 1918e izgubila otprilike trecinu muske populacije

Imaj na umu da je osim svetskog rata, kroz Srbiju prosao i spanski grip u istom tom vremenu

Pa vidim Srbija je ziva.

5 vekova turskog ropstva pa je Srbija prezivela

Ne znam zasto vi mislite da ce Ukrajina nestati jer Rusija baca bombe, osim sto su vam tako sugerisali na sputnjiku

Srbija je u ratu do 1918e izgubila otprilike trecinu muske populacije

Imaj na umu da je osim svetskog rata, kroz Srbiju prosao i spanski grip u istom tom vremenu

Pa vidim Srbija je ziva.

5 vekova turskog ropstva pa je Srbija prezivela

Ne znam zasto vi mislite da ce Ukrajina nestati jer Rusija baca bombe, osim sto su vam tako sugerisali na sputnjiku
☝️:hahaha: :hahaha: 👇

Jel si ti to njemu rekao da batali pricanje o Ukrajini, na temi o Ukrajini?

Watdfak

Мислиш да немају намеру да узму све до Дњепра, и можда још и Одесу преко Дњепра?
Mislim.Blizi se kraj rata. Dosla mi familija iz Kanade i prici nikad kraja. Kaze mi rodjak da je dobio kolegu Rusa iz Ukrajine,izbeglicu,imigranta kako god. Covek inzenjer a radi obicne poslove ali pola plate mu placa drzava Kanada a pola ta firma ,sto oni rado prihvataju. Znaci veliki pritisak je i na zapadne zemlje finansijski,jos ako se razbukta Izraeli Bliski istok.
Ratovi ovog tipa traju 4 godine,posle se svi finansijski iscrpe i pristaju na kompromis.

Nece u rat IT strucnjaci…nego siromasni, ne obrazovani. Imaju IT ekipa 3k eur u Sarajevu pa je opet prosecna plata 500 eur…a trgovkinja ima 300 eur…
Mozda nece u rov, ali ti IT streberi projektuju, proizvode i najcesce i upravljaju vecinom ovog novog oruzja, zadnjih mozda 30+ godina

Ko bude imao vise ili najvise IT strebera u vojsci, ili da rade nesto za vojsku, bice ujedno i vojno najjaci

O cemu ti trabunjas? Niti je Rusija “pobedila” ikoga, niti je NATO poceo ratovat a Rusijom…pa sama Poljska bi pregazila Ruse
Nato doživeo kolaps u Pokrovsku.
Rusija porazila vojno kompletan Nato pakt jer je vojno jača, to kažem !

hq720.jpg

Tko cuva crtu ako su potrosili sve ljudske resurse? Da li je moguce da si nasjeo na rusku propagandu?

Pa vi ima cetri godine tvrdite isto, i pored svega toga su Ukrajinci ove godine zauzeli vise teritorije od Rusa.
Ako ti smeta ruska propaganda,promeni forum,mene iskreno zabole da slusam vase zelje,dok vam ****** komada komada drzavu

Ne.
F16 je krs…
Ali , ameri imaju mnogo bolje avione, kao F15EX i F18… zatim F22 koji je top..
Ne moraju da daju Ukrajincima avione, mogu da im iznajme zajedno sa pilotima i posle SVO da im ovi vrate nazad…..
ove F35 ne treba da se trude da salju , to je najvece gov.. od aviona , taj ce da padne i pre nego sto doleti do ukrajine…

P.s.
Jel Trudie Larkin u tvom timu ili radi iz Sauthamptona sa drugim timom ?
Aha, sad više ne vrijedi "A zašto su ga prestali proizvoditi ako je super", konkretno za F-22.

Gledam na mapi grad Pokrovsk, 65 000stanovnka ,veliki grad sa sest magistalnih puteva. Rusi su na 8 km od njega,grad se evakuise. Posle njega na tom pravcu nema naselja do granice sa DNIPROPETROVSK oblasti. Ne bi trebali da idu dalje,mislim da i nece. Imaju da ociste oblast Donecka i Luganska . To bi trebalo da bude cilj i kraj rata.
Zaboravljaš da su ciljevi SVO i demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine

Rusi imaju višestruko veći broj vojnih gubitaka, i u ljudstvu i u opremi, dok Ukrajinci imaju već broj žrtava među civilima i civilnoj infrastrukturi. To sve govori o kriminalnom karakteru Putinovog režima i ruske populacije koja ga pasivno podržava.

Skoro 24 sata vec proslo a ja jos cekam neki veci napad Rusije na Kijev i Lviv kao odmazdu za masakriranje rafinerija i termoelektrana u Moskvi. Ako ovog tjedna ne ponove napad od prije tri dana mozemo biti sigurni da Rusija nema dovoljno raketa ni da terorizira Ukrajinu.

U tom kontekstu pricati o nekim napadima na EU na cijim granicama se redaju Patriot do patriota je prilino iluzorno.
Sve ste ludji i ludji..... :tease: ..... terapija pod hitno.... :patkica:..... zimi....:zimag:

Mislim.Blizi se kraj rata. Dosla mi familija iz Kanade i prici nikad kraja. Kaze mi rodjak da je dobio kolegu Rusa iz Ukrajine,izbeglicu,imigranta kako god. Covek inzenjer a radi obicne poslove ali pola plate mu placa drzava Kanada a pola ta firma ,sto oni rado prihvataju. Znaci veliki pritisak je i na zapadne zemlje finansijski,jos ako se razbukta Izraeli Bliski istok.
Ratovi ovog tipa traju 4 godine,posle se svi finansijski iscrpe i pristaju na kompromis.

Мислим више на Кремљ. Жртве су велике али опет им иде рат боље него Украјинцима. Ако имају максималистичке прохтеве ово је моменат да их остваре; по мени њихов максимум није Украјина цела него источна обала Дњепра, где су и од распада СССР увек гласали за про-руске партије.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back