Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas citam neki hrvatski portal "geopolitika"gde neki zapadni analiticari pisu da je ukrajinski napad na region kurska strategijska greska jer su najbolje,najspremnije jedinice uvucene u nesto sto generalno nece doneti neku promenu na frontu .
Ovi ukrajinci su lavovi ali ovca ih vodi tako da na duze izginuce bezveze a bolje stvarno da sve rese za stolom.
Tko od njih preživi do američkih izbora, onda se može nadati i dugom životu jer vjerojatno se ide tada u pregovore s Trumpom.

Ja se plasim da tebi mozak ne prokuva na kraju
Mnogo me zabrinjavas
Hvala ti sto se brines, ali ne mijenja cinjenicu da je kuhanje ruske zabe jedina konstanta u ovom ratu. Crvene linije se svakodnevno pomicu, i stvari koje su prije godinu, dvije bile nezamislive su danas ruska svakodnevica. Sta ce biti sljedece godine, to cemo vidjeti. Ali vjerovatno nista lijepo za Ruse.

Evo nema ni dva sata kako sam najavio,a u Njemackoj vec prvi glasovi o tome kako se Ukrajincima sad moraju dostaviti dalekometne rakete i nove Patriot baterije, kako bi sustavno unistavali, ruske polozaje i vitalnu infrastrukturu u dubini Ruske Federacije:
https://www.welt.de/debatte/komment...e=puerto-reco-2_ABC-V41.3.C_FCM_p35_extra_row

Kuhanje ruske zabe se nastavlja.
Ma sveopsta invazija da 40-70 milijuna vojnika sve do japansko-kineske granice...ovo kuhanje na laganoj vatri ne daje rezultaye

Moguce. Samo sto su vjerovatno mjesecima sakupljali rakete za ovako nesto. Sad postavi countdown da vidis koliko vremena ce im trebati da ovako nesto ponove.

Na drugu ruku, ovo ce vjerovatno olaksati odluku NATO-a za slanje dalekometnih raketa Ukrajini. Teren se vec priprema. A siguran sam da se vec sprema i odmazda u vidu unistavanja ruske energetske infrastrukture.

Mnogi ruski gradovi ce biti ratne zone uskoro. Hoce li Putinov rezim to moci prezivjeti, vidjecemo.
Blago ti u pamet. Skupljali mjesecima rakete da se osvete za upad od prije dvadeset dana?

Kako vi u ludnici računate da ide vrijeme, unazad ili unaprijed?

U konacnici ce se ipak desiti, jer kao sto sam rekao, kuhanje ruske zabe je jedina konstanta u ovom ratu. Rusjia ce gorjeti ako se ne povuce iz Ukrajine,
Наравно да ће се десити али не зато што кувају руску жабу, већ зато што се унапред знало да ће сукоб ићи на виши ниво. :lol:
Могу да је кухају колико хоће, треба им око 10 година да их стигну технички.
Тако да је сасвим јасно да кад се сукоб захукта, биће срушених војних база и преко баре и то без могућности да се одбране. Јер одбрану против тих ракета немају. ;)

Tebe današnji dan baš potresao?
Ne, previse. Posto je to ruski modus operandi da sakupljaju rakete i kada sakupe dovoljno onda izvrse ovakav napad na ukrajinske civile. To se desava par puta godisnje, a zavisi o tome koliko brzo Rusi mogu skupite odredjeni broj tih raketa.

Dakle sve vec vidjeno. A rezultat je obicno prelazenje jedne nove ruske crvene linije kratko nakon takvih napada.

Mislim da ce vam uskoro biti sasvim normalno slusati sirene za zracnu uzbunu sirom Rusije isto kao sto danas nikoga ne uzbudjuje sto su Rusi morali evakuirati preko stotinu tisuca ljudi iz kurske regeije.

Наравно да ће се десити али не зато што кувају руску жабу, већ зато што се унапред знало да ће сукоб ићи на виши ниво. :lol:
Могу да је кухају колико хоће, треба им око 10 година да их стигну технички.
Тако да је сасвим јасно да кад се сукоб захукта, биће срушених војних база и преко баре и то без могућности да се одбране. Јер одбрану против тих ракета немају. ;)
To su samo kremljobotske deluzije. U stvarnosti, Rusija je u svakom pogledu daleko inferijornija od NATO pakta i jedino sto ih spasava je strah zapada od brzog, nekontroliranog raspada Ruske Federacije.

Zato i ovo kuhanje ruske zabe i doziranje oruzja za Ukrajinu. Ide se ka laganom bacanju Rusije na koljena, vjerovatno u kombinaciji sa drzavnim udarom u kojem bi neke prozapadne snage preuzele Kremlj.

U Kijevu je stradao mobilisan koji je nasilno stigao u „distributivni centar”. Incident se dogodio 18. avgusta.
Čovek je preminuo od epileptičnog napada. Na snimku pokušavaju da mu masiraju srce.
Elenski neće razumeti sve dok ga njegovi sopstveni ljudi ne stave pred streljački vod kao što je Čaušecka ili na vešala kao Musolini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back