LakicevicB
Veoma poznat
- Poruka
- 10.800
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je, je. Ne jedem sad govna zato što sam kremljobot, nego zbilja, to je i mene začudilo da je lendliz samo nekoliko % onoga što su Rusi imali...mislio sam da je i 20%... a pogotovo me zapanjilo kad sam čuo da su više dali Mongoli nego Englezi... ali za to već nisam siguran.Ne bih rekao provericu
Nek bude tako. To je 9%.Wiki kaze 131 000 sto ne mora biti tacno
Nemas veze sa istorijom i nemoj molim te vise da se bavis sa time.nemas informacija
recimo kad kazu kako su rusi prioizveli desetke tisuca tenkova zrakoplova topova, nitko ne spomene
A CIME SU IH PRAVILI
zato sto na pocetku rata njemci su jako brzo zauzeli vecinu ruskih gradova i industrijskih centara i rudnika i centrala...
recimo u brojevima su to oko 300 fabrika vojne industrije, rudnici uglja u moskovskom regionu su prestali sa proizvodnjom, najveci deo voznog parka je ili bio unisten ili bio zaplenjen, isto tako i sa najvecim delom stocnog fonda i obradivog zemljista i plus oko 5 miliona vojnika
i sad oni preneli negde iza urala svu industriju jesu kad su ima amerikanci isporucili 2000 lokomotiva i skoro 10.000 vagona kao i nekoliko desetaka hiljada kilometara zeleznickih sina
pa onda im trebaju rude i materijali da prave tenkove i zrakoplove... pa im amerikanci isporucise vise od 50% celika koji su rusi upotrebili u drugom svetskom ratu, pa 2/3 aluminijuma i bakra, i skoro 80% eksploziva
Isto tako im isporucise i masine i generatore da opreme te fabrike za proizvodnju, pa im dadose skoro 400.000 kamiona da bi mogli da prebacuju materijale, ka frontu, da vuku topove da prevoze ljudstvo... pa im isporucise hranu da bi jeli
bez te pomoci rusi bi proizveli mozda 20% od onoga sto su proizveli (bez celika za tenkove aluminijuma za avion bakra za instalacije, eksplzive da pune granate i bombe...) umesto danas da ispale 10.000 granata na nemce, ispalili bi 2.000, umesto da mogu da polete sa 1000 aviona dnevno, mogli bi sa 100 (jer avionsko gorivo su skoro 100% dobijali od amerikanaca, pa racunaj da su im ameri dali celu flotu od 90 teretnih brodova da bi donosili te rude i materijale.....
Ova tema nije tako jednostavna pa da se izgugla, imas celu knjigu samo kancelarijskog materijala ili gradjevinskog materijala koje je amerika i britanija isporucila rusima, pa hemikalije, pa lekove, telefonske zice... nema nesto sto rusi nisu dobili da bi nekako preziveli rat
Sta bi sa do Moskve za 3 dana i slicne gluposti sto je bojna ovde pricala.... hahahahahhahaahahhaMislim da su ovo poslednji trzaji nacista u Kurskoj oblasti
Poslednji zarobljenici u regionu Kursk bili su 80. desantna jurišna brigada, jurišna jedinica Oružanih snaga Ukrajine.
Odlucujuca bitka u kojoj je na obe stane ucestvovalo manje od 40000 ljudi, sta je onda Staljingrad ili Kursk? Rusi nisu bili zainteresovani za Mandzuriju to se moze videti po tome da je Dalian, Port Artur vracen Kini iako je u pregovorima pripao SSSR nakon rata, Posle Nagsakija a pre kapitulacije Japana SSSR je okupirao dva Kurilska ostrva, deo Mandzurije i Sahalin tako da nije samo ucestvovao u podeli plena.<SPAM>
Тај сукоб је једна од пресудних битака за руску победу у Другом рату! Жуков је тако натамбурао Јапанце да им више до краја рата није пало да погледају у правцу СССР, него су се окренули на друге стране. Елитне јединице распоређене на Далеком Истоку и на основу обавештајних података Зоргеа и других су пребачене на одбрану Москве у чему су у потпуности успели, зато што су Немци први пут успешно заустављени и делимично одбачени .
После Нагасакија СССР је само учествовао у подели малог дела плена. Американцима је припао цео Јапан као феуд, а СССР Курилска острва у трајни посед.
</SPAM>
PoštenoMene cudi da su im bilosta dali,nisu trebali da se mesaju u odnose vrlih saveznika, hitler okupirao sest zemalja a Staljin pet pre Barbarose. Moj pokojni komsija govorio da sirotinju treba prvo ebati pa im onda dati poneku mrvicu ako im prvo das onda oni tebe poebu.
Nije tebi lako Đuro. Znamo, teško je biti toliko pametniji od svih i morati da to dokazuješ non-stop.Vidi ovako, Rusi ratovali protiv Japana jedan na jedan , znas kako su prosli, na kraju odose Kurili, ode Sahalin i ruski gradovi u Mandzuriji. Ameri takodje ratovali sa Japancima bez Rusa, epilog, Hirohito kapituliro, Japan okupiran a Rusi dobili nazad vise nego nego sto su izgubili 40 godina ranije bez ispaljenog metka.
100 posto, vidi se po cipelama.Termobarične ubijaju naciste bez obzira odakle dolaze, ovaj nesretnik je američki plaćenik
Zato što im je gadno bridela gooza od batina na Halkin Golu. Nisu ljudi znali da komanduje Žukov…SSSR i Japan su ratovali 1932-1939, Japanci dobili po tamburi. Jedan od razloga što Japan nije napao SSSR 1941.
Teši se, uostalom, šta drugo možeš?100 posto, vidi se po cipelama.
Ne lupaj, Japan je tada poslao kopnenu vojsku sa njenim procenama u tri pm i okrenuo se mornarici i planu Nanšin-ron.Odlucujuca bitka u kojoj je na obe stane ucestvovalo manje od 40000 ljudi, sta je onda Staljingrad ili Kursk? Rusi nisu bili zainteresovani za Mandzuriju to se moze videti po tome da je Dalian, Port Artur vracen Kini iako je u pregovorima pripao SSSR nakon rata, Posle Nagsakija a pre kapitulacije Japana SSSR je okupirao dva Kurilska ostrva, deo Mandzurije i Sahalin tako da nije samo ucestvovao u podeli plena.
Staviпитај мистислава и укро навијаче
kako god bilo igranka se promjenila mjenja se kurs rusije uspostavljen još od petra velikogSta bi sa do Moskve za 3 dana i slicne gluposti sto je bojna ovde pricala.... hahahahahhahaahahha
NAFO prdnuo u cabar
Ti si razocaran u Rusiju sto vas nije brze razvalilaStavi ti ako hoćeš, meni je bitnije pokazati vojnu silu nekad druge armije u svijetu.
"Капиталци"?Zeleni Rajh u još jednoj avanturi na Kinburn špic.
Ulovljeni su još dok su bili u vodi od strane FPV drona i završili šaradu pre nego što je i počela.
Грешка, требали су га за Оскара. Холивуд бато!
Али има са математиком. Питај га, питај!Nemas veze sa istorijom i nemoj molim te vise da se bavis sa time.
Kakav idiotizam.Nina , mislim da je dosta tvojih pisanija koja nisu u skladu i sa stvarnoscu , kao ni po povelji UN o nacinu regulisanja odluka stanovnika -referendum , i po pitanju medjunarodnoga prava , i odlucivanja skim i kada ce se i kome prikljuciti ili prikloniti.
stim , RUSIJA nikako ne moze zauzeti , vec se koristi OSLOBODILA
drugo , DNR je zvanicno deo Rusije.
izbegavam da i procitam , sta stavljas ali , mi je ovo zapelo za okom.