Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jesu ušli u etnički nepoljski deo koji je Poljska osvojila posle PSR.Zapadne sile priznale su integraciju toga prostora u sastav Sovjetskog Saveza kao legitimnu a isto je učinio i narod Poljske na referendumu održanom posle DSR.Poljska je u stvari profitirala sa novim granicama koje su im omogućili Sovjeti tojeste Rusi.
1726639446616.png

To jenbila osveta za 1919 kad je Poljska napala SSSR

Batina uvek ima dva kraja znaj!
Ne samo to. Sovjeti su zauzeli teritoriju koja sa poklapa sa današnjom zapdanom granicom Belorusije i Ukrajine i njihov etnički prostor (bolje da nisu). Čak i Poljska je na kraju WW2 dobila više nego što je imala: veliku etnički poljsku državu i širi i sigurniji izlaz na baltik.

To bi bilo kao da smo mi 1913 od velikih sila u zamenu za Albaniju dobili Bosnu, deo Dalmacije i nastavili da izigravamo zrtve.

Čisto sumnjam da je ovo bio dron.

🇷🇺⚔️🇺🇦 Источни Фронт: удари дубоко у Русију

Како се наводи, погођен је 107. арсенал Главне ракетно-артиљеријске управе (ГРАУ).

Цео складиште муниције Торопец гори. Подручје је дугачко око 5 килокетара.

У складишту је било око 30.000 тона разне муниције.

📱 t.me/istocni_front

Čisto sumnjam da je ovo bio dron.

🇷🇺⚔️🇺🇦 Источни Фронт: удари дубоко у Русију

Како се наводи, погођен је 107. арсенал Главне ракетно-артиљеријске управе (ГРАУ).

Цео складиште муниције Торопец гори. Подручје је дугачко око 5 килокетара.

У складишту је било око 30.000 тона разне муниције.

📱 t.me/istocni_
ne izmišljaj

1983 Minhenski sporazum

1934 Nemačko-Poljski pakt o nenapadanju.
1938 Nemačko-Poljkska invazija na Čehoslovačku

1939.Invazija na Poljsku
1941 -1945 Holokaust
1941 Sovjeti i Nacisti zaratili
1939-1941 - Совјети снабдевају Хитлерову Немачку у периоду кад она заузима и комада Европу, укључујући и Југославију.
Последња испорука кренула дан пред инвазију.

ХОлокауст је кренуо раније од 1941. ;)
НЕмачка није класично ратовала против Чехословачке, већ је Бохемију прогласила протекторатом, а Словачку независном државом. Пољску је напала директно, фронтално и без повода. Совјетски Савез јој се придружио у томе и остао ћутљив у време док је сва немачка војна прешла на Запад.

Ne samo to. Sovjeti su zauzeli teritoriju koja sa poklapa sa današnjom zapdanom granicom Belorusije i Ukrajine i njihov etnički prostor (bolje da nisu). Čak i Poljska je na kraju WW2 dobila više nego što je imala: veliku etnički poljsku državu i širi i sigurniji izlaz na baltik.

To bi bilo kao da smo mi 1913 od velikih sila u zamenu za Albaniju dobili Bosnu, deo Dalmacije i nastavili da izigravamo zrtve.
najbolje su prošli ukrajinci koji su etnički iz galicije očistili poljake a ovi su se naselili u bivšim istočnim njemačkim gradovima

1939-1941 - Совјети снабдевају Хитлерову Немачку у периоду кад она заузима и комада Европу, укључујући и Југославију.
Последња испорука кренула дан пред инвазију.

ХОлокауст је кренуо раније од 1941. ;)
НЕмачка није класично ратовала против Чехословачке, већ је Бохемију прогласила протекторатом, а Словачку независном државом. Пољску је напала директно, фронтално и без повода. Совјетски Савез јој се придружио у томе и остао ћутљив у време док је сва немачка војна прешла на Запад.
Zvanična godina početka holokausta je 1941 toga se držim..ako ćemo o diskriminaciji drugih rasa i naroda onda je počeo zapadnoevropskom kolonizacijom Amerike, formiranjem SAD i slično.

Nemačka nije klasično napala Čehoslovačku jer nje ni morala, nisu pružili otpor.
Sovjeti su držali dobre odnose sa Nemcima u periodu kada pogled na hitlerovu nemačku nije bio iskristalisan kao u kasnijoj fazi rata ili posleratnom periodu.. sta reći o zapadu onda koji je nakon rata primio u NATO sluzbu gomilu visokih oficira nacističke nemačke i postao utočište za razne nazi kasape?

Ja iskreno nisam ljubitelj Sovjetskog Saveza, doneli su Rusiji više štete nego koristi ali sovjetski savez nije sprovodio nacističku politiku, niti baštini zaostavštinu nacizma poput onih protiv kojih se Rusija danas bori. Čak bi se moglo reći da od ww2 do danas Sovjeti i Rusi najviše baštine kult anti-nacizma i fašizma.

KINA UVELA SANKCIJE UKRAJINI!

Ovo ce imati strasan udarac na ukro NATO dron industriju

Bila je pre neki mesec neka afera, pricali su da je Kineski Konzul u Kijevu, inace vazan clan CCP imao aferu sa nekom Ukrajinkom, a ozenjen covek, i to ljubomornom Ukrajinkom, koja mu ga uvalila do balcaka da se osveti
Ja sam mislio da je to samo trac, ali
459421712_505057542434586_1182642154506898736_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back