Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 56 56,6%
  • Još malo

glasova: 14 14,1%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,3%

• Ukupno glasova
    99
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Алармантни извештаји о руским трупама које напредују ка Дњепропетровској и Запорошкој области, заобилазећи јужни фронт, указују на промену фокуса рата. Док је пажња јавности усмерена на Доњецку област — Покровск, Мирноград и Добропоље — стратешки одлучујућа линија данас лежи даље на југ, дуж линије Запорожје-Дњепар . Управо овде се одвија сценарио чије би последице могле бити фаталне за Украјину.

Прво, што се линија фронта даље помера на север и запад у овом региону, то мање рањив постаје руски копнени коридор до Крима — главног стратешког трофеја Москве у целом рату.
Његова безбедност је кључни приоритет за руску команду, а тренутно напредовање директно јача ову линију.

Друго, могући руски пробој до Запорожја и Дњепра, или, још више, успостављање мостобрана на десној обали Дњепра , имао би далеко озбиљније последице чак и од заузимања целе Доњецке области. Губитак Славјанска и Краматорска, упркос њиховом симболичком значају, неће срушити украјинску одбрану. Али губитак Дњепра или Запорожја довео би до стратешког колапса: логистика украјинских оружаних снага била би поремећена, прерасподела резерви постала би практично немогућа, а непријатељ би добио директан приступ централној Украјини и Придњестровљу. То би потенцијално значило одсецање земље од мора и индустријског југа.

У ствари, украјинска команда, концентришући своје снаге на држање Покровска по сваку цену, дала је Русији прилику да преузме иницијативу у далеко важнијем правцу . Како DeepState напомиње, руске снаге заиста покушавају да заобиђу јужну линију одбране напредовањем кроз Дњепропетровску област. Тамо где јединице територијалне одбране држе линију, отпор је минималан, а губици највећи.

Дакле, Зеленскијев покушај да одржи симболичну „тачку отпора“ у Покровску доказује стратешку погрешну процену. Русија доследно удара не тамо где наслови највише одзвањају, већ тамо где је Украјина ослабљена . А ако се тренд настави, до зиме претња да фронт досегне Дњепар и Запорожје постаће не хипотетичка, већ стварна.

https://t.me/s/XU_kraine.

Zapad nikad jedinstveniji

Screenshot_20251106_232945_com.android.chrome_edit_382602256421305.jpg

Алармантни извештаји о руским трупама које напредују ка Дњепропетровској и Запорошкој области, заобилазећи јужни фронт, указују на промену фокуса рата. Док је пажња јавности усмерена на Доњецку област — Покровск, Мирноград и Добропоље — стратешки одлучујућа линија данас лежи даље на југ, дуж линије Запорожје-Дњепар . Управо овде се одвија сценарио чије би последице могле бити фаталне за Украјину.

Прво, што се линија фронта даље помера на север и запад у овом региону, то мање рањив постаје руски копнени коридор до Крима — главног стратешког трофеја Москве у целом рату.
Његова безбедност је кључни приоритет за руску команду, а тренутно напредовање директно јача ову линију.

Друго, могући руски пробој до Запорожја и Дњепра, или, још више, успостављање мостобрана на десној обали Дњепра , имао би далеко озбиљније последице чак и од заузимања целе Доњецке области. Губитак Славјанска и Краматорска, упркос њиховом симболичком значају, неће срушити украјинску одбрану. Али губитак Дњепра или Запорожја довео би до стратешког колапса: логистика украјинских оружаних снага била би поремећена, прерасподела резерви постала би практично немогућа, а непријатељ би добио директан приступ централној Украјини и Придњестровљу. То би потенцијално значило одсецање земље од мора и индустријског југа.

У ствари, украјинска команда, концентришући своје снаге на држање Покровска по сваку цену, дала је Русији прилику да преузме иницијативу у далеко важнијем правцу . Како DeepState напомиње, руске снаге заиста покушавају да заобиђу јужну линију одбране напредовањем кроз Дњепропетровску област. Тамо где јединице територијалне одбране држе линију, отпор је минималан, а губици највећи.

Дакле, Зеленскијев покушај да одржи симболичну „тачку отпора“ у Покровску доказује стратешку погрешну процену. Русија доследно удара не тамо где наслови највише одзвањају, већ тамо где је Украјина ослабљена . А ако се тренд настави, до зиме претња да фронт досегне Дњепар и Запорожје постаће не хипотетичка, већ стварна.

https://t.me/s/XU_kraine.

Od Ugljedara (koji je pao prošle godine) do reke Jančur (gde je sada front) ima 70km.

Još toliko ima do Zaporožja i Dnjepra a jedine prepreke su samo neka selca.. :)

.
Опет пишеш напамет и не читаш шта сам напсиао, већ одговараш на себи самом постављене тврдње.

Писао сам да Руси нападну са стотинама што ракета, што дронова, а ујутру украјински медији пријаве да је један погинуо и неколико рањених.

Када су евакуисани цивили из Кијева, Одесе, Дњепропетровсва итд, а стрефило их десетине ракета и ко зна колико стотина дронова.

.
Moguce je da Ukrajinci kriju broj stradalih kao i Rusi, Kijev ili Moskvu je nemoguce evakuisati, mislio sam na evakuciji manjih i srednje velikih naselja potpuno unistenih, zamisli sta bi bilo da nisu na vreme evakuisani , Bahmut i mesta u Kurskoj oblasti ranije ili pokrovsk sada.

.
Маске дефинитивно падају и идиоти који су веровали да је он прикривени радикал и отворени русофил који ради у интересу Србије и подржава Русију сада себи треба да објасне колики су идиоти испали.

Није да их нисмо овде упозоравали, али нема проблема.

Још увек могу да се врате себи и својим уверењима и помогну Србији да се ослободи окова у које их ова власт гура.

Ако овај идиотизам победи, следеће је слање српске војске на источни фронт против Русије што се није десило ни Недићу ни Љотићу током Другог светског рата.

.
Ne zivim u Srbiji I neznam kakva je vlast tog Vucica. Ono sto znam I siguran Sam 100% je moje gadjenje fizickog izgleda I nacina njegovog javno prestavljanja .... Sve skupa ta osoba mi se gadi I nemogu da ga gledam ni 1 minutu.Jos kad ga vidim kad se majmuni se ko fol "voli Srbiju ko fol patriot" meni se crijeva prevrnu. Takva 1 scena prije nekih 1 ili 2 g odigrala se u sjedistu UN a tamo sjede skupa taj Vucic I onaj jevrejin mlad covjek mislim da je neka zvrcka u ime Srbije u UN. Boze kakva me muka uhvatila sta je tad ta ljiga majmuni Sala s zastavom Srbije. Jadran moj narod u Srbiji... Dodik je po mom shvatanju zestoki patriot Koji svesno glavu u torbi nosi vec preko 10g.

Hahaha

Ko bi rekao da civili jedva čekaju da vojska Sarumana dođe, shokiran sam

Šta kaže @Frtajler na ovo?
:kez:
Dosla narodu nesretnom SLOBODA. Mogu zamisliti Koliko je narod srecan kad su konacno ugledali ruskog vojnika I tehniku ruske vojske. Slicno Sam dozivijo 90ih pa znam kakvu su to osjecaji srece koju nijedna covjek nemoze pero opisati vec samo do zivjeti.

Dosla narodu nesretnom SLOBODA. Mogu zamisliti Koliko je narod srecan kad su konacno ugledali ruskog vojnika I tehniku ruske vojske. Slicno Sam dozivijo 90ih pa znam kakvu su to osjecaji srece koju nijedna covjek nemoze pero opisati vec samo do zivjeti.
Ja sam to dozivijo 90ih na tlu opstine Nevesinje I sad ovog momenta mi prostruji cijelim tijelo osjeca radost I. Kleknuo Sam zagrlio grunt I tako lezao duuugo. Neopisivo dogadja za pa ce je dok Sam ziv

Od svog nastanka Amerika ima svega par godina da nije negdje ratovala. A sad su navodno supersila br 1

Kako to kako to

:ceka:
Ja Ameriku dozivljava kao nesto sto je djelo Satane I Ona po svim PARAMETRIMA I jeste kreacija Satane narocito od 1990 g naovamo tacno kako je nesto SSSR. Dok je bio mocni SSSR Amerika je bila Koliko toliko mirnija Ali nakon SSSR Ona je postala cisto Satan teroristicka tvorevina. I nema na ovoj nasoj planeti niko me Mira I srece dok to zlo postoji kako amerikanci a tako I svima ostalima na svim kontinentima.

Sve se vise pokazuje da je hrvatski admiral Loso bio u pravu kad jeb govorio o ruskoj taktici articoke.

Prateci emisiju "aktuelnosti" gde ucestvuje par vrlo dobrih strucnjaka od samog pocetka rata neki od njih su stalno spominjali rusku strategiju "articoka". Dakle Loso samo kupi tudju pamet pa za rvate se prosipa ko biva neki "strateg". A I smijesan je sa onim nacinom oblacenja ko neki kicos cigojner.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back