Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ruski poštari u Kursk regionu su izranjavali i zarobili 4 ukrajinska specijalca iz desantno-jurišnih formacija i predali ruskoj vojsci

GUzaWpiXkAEuG9s
GUzaWpjXgAAGpu0

Dobro jutro. Deki kaže da će u roku od 15 dana da ih isteraju. Ja ne bih. Bolje da ih puste kao u Rabotino da se slivaju u ambis.
ne treba
Ruski poštari u Kursk regionu su izranjavali i zarobili 4 ukrajinska specijalca iz desantno-jurišnih formacija i predali ruskoj vojsci

GUzaWpiXkAEuG9s
GUzaWpjXgAAGpu0
znači počela milicija raditi...jao jao

ti si bolje obavješten nego zelenski...
Ja samo govorim šta vidim i čujem, sa čime se ne slažeš?

Citiram:

"Ukupan broj grupe Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Kursk, uzimajući u obzir sve raspoložive borbene grupe, je otprilike četiri brigade uz podršku jedne artiljerijske brigade, plus Snage za specijalne operacije/obaveštajne službe, plus različiti srodni odredi i grupe operatera dronova. Međutim, sada postaje jasno da je, da bi formirala ovu grupu, komanda Oružanih snaga Ukrajine verovatno morala da „ogoli” neke brigade na drugim pravcima, uključujući tako osetljive kao što su Pokrovsk ili Volčansk.

Ukupno se ispostavilo da se trenutno u Kurskoj oblasti nalazi 7 do 10 hiljada vojnika Oružanih snaga Ukrajine."

Ja samo govorim šta vidim i čujem, sa čime se ne slažeš?
ne slažem se sa tvojim baljezgarijama...ono šta ja vidim jeste situacija koju su imali rusi na početku sukoba kada su ušli kao ovce na teren kojeg nisu kontrolirali i koristili su ceste jer za toliki prostor trebaju velike snage..ono što vidim jeste da se lokalno stanovništvo naoružava i pridružuje vojsci i da hvataju po putevime ukrajince kao zečeve..

ne slažem se sa tvojim baljezgarijama...ono šta ja vidim jeste situacija koju su imali rusi na početku sukoba kada su ušli kao ovce na teren kojeg nisu kontrolirali i koristili su ceste jer za toliki prostor trebaju velike snage..ono što vidim jeste da se lokalno stanovništvo naoružava i pridružuje vojsci i da hvataju po putevime ukrajince kao zečeve..
A koje su to moje baljezgarije? Da će ovo potrajati? Ja sam na strani Rusije od početka rata

biće jako dugo ova operacija u kursku jer trenutno ukrajinci imaju 10,000 vojnika tamo.

u rezervi imaju od 28,000 do 56,000 da korsite za nastavak ofanziva, tako da ako je do sada umrlo 1,300 onda će trebati jako dugo da se počisti sve to
Za primetiti je da koriste pretežno zapadnu tehniku, u velikim količinama, i to novu. Navodno da imaju nekih 12-14 brigada. Jedino vredno upada na taj deo Rusije je NE Kursk i siguran sam da je to bio cilj.
Nisu ga dostigli za 3 dana (kažu da toliko dugo možeš da eksploatišeš iznenađenje), pa ga neće ni dostići.
Nisu isključeni upadi na još nekom delu granice
Za to vreme, na svim ostalim frontovima, pate od nedostatka ljudstva, tehnike i municije.
Ovo će samo da ubrza kraj Ukrajine.

O Starlinku

Gotovo svako vozilo ukrajinskih oružanih snaga ima Starlink komplet za satelitski internet. Glavni ili rezervni komunikacijski i upravljački sustav vjerojatno je povezan s tim sustavima. Putem satelitskog interneta, neprijateljski vojnici ne samo da primaju zapovijedi, već i, što je najvažnije, dobivaju informacije o situaciji. Koordinacija rada opreme značajno je pojednostavljena dostupnošću odgovarajućeg softvera.
Ali nešto je pošlo po zlu. Starlink ne radi u regiji Kursk i u pograničnom području Sumy. Uopće.
Kutije sa Starlinkom nalazimo u gotovo svakom IFV-u ili oklopnom vozilu ukrajinskih oružanih snaga; raspakiran je ali nije

Za primetiti je da koriste pretežno zapadnu tehniku, u velikim količinama, i to novu. Navodno da imaju nekih 12-14 brigada. Jedino vredno upada na taj deo Rusije je NE Kursk i siguran sam da je to bio cilj.
Nisu ga dostigli za 3 dana (kažu da toliko dugo možeš da eksploatišeš iznenađenje), pa ga neće ni dostići.
Nisu isključeni upadi na još nekom delu granice
Za to vreme, na svim ostalim frontovima, pate od nedostatka ljudstva, tehnike i municije.
Ovo će samo da ubrza kraj Ukrajine.
to znaju i sami...

Zbog postavljanja američkih projektila na njemačkom teritoriju, Berlin riskira da postane meta ruskih nuklearnih projektila, rekla je njemačka zastupnica Sahra Wagenknecht:"Ovo oružje ne zatvara rupu u obrani, već je ofenzivno oružje koje će Njemačku učiniti glavnom metom za ruske nuklearne projektile."- FRWL
GU1-7YlXgAAu5MK

O Starlinku

Gotovo svako vozilo ukrajinskih oružanih snaga ima Starlink komplet za satelitski internet. Glavni ili rezervni komunikacijski i upravljački sustav vjerojatno je povezan s tim sustavima. Putem satelitskog interneta, neprijateljski vojnici ne samo da primaju zapovijedi, već i, što je najvažnije, dobivaju informacije o situaciji. Koordinacija rada opreme značajno je pojednostavljena dostupnošću odgovarajućeg softvera.
Ali nešto je pošlo po zlu. Starlink ne radi u regiji Kursk i u pograničnom području Sumy. Uopće.
Kutije sa Starlinkom nalazimo u gotovo svakom IFV-u ili oklopnom vozilu ukrajinskih oružanih snaga; raspakiran je ali nije
To je meni zapalo u oko odma !

Наставља се акција чишћења Курске области у Русији! Опет, нема затвореника... Зар вам није занимљиво да сви проукрајински присталице прећутају тренутну ситуацију украјинских терориста у Русији?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back