Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne postoji tolika flota LNG tankera koja bi mogla prebacivati iole dovoljne količine plin iz Kine u Europu.
Pucaš sebi u nogu jer ti podržavaš ideju zapada da se mogu na taj način snabdevati iz celog sveta,jer podržavaš sankcije Rusiji,i sve ovo što zapad čini da je oslabi.Znaš da je ovde bilo reči o snabdevanju EU iz drugih država?Na ovaj način dolazimo do zaključka da su na čelu EU neki nerealni ljudi.Postoji gasovod iz Rusije ka EU koji radi decenijama bez problema i sada neki iz EU izmišljaju toplu vodu.

Znas li sta je "brljug".....
1721631023160.png

rusi ne izvoze gas
Da li si čuo za gasovod "Snaga Sibira "
Znaš li mu kapacitet ?
kad bude kompletiran , rusi sav gas mogu da prodaju Kinezima
Eu će krampati do turske i čvorišta gasa iz rusije pošto su im jenki digli u vazduh severni tok a ovi čute kao čkepi i ne smeju ni da zucnu !
Što je inače čist terorizam po svim medjunarodnim normama

Poslednja izmena:
I sta s tim? Da su frontovi bili u Americi najvise Svaba bi izginulo tamo, potukli se saveznici Hitler i Staljin pala krv do kolena. Rusko ponasanje do Barbarose je cist fasizam, osvajanje po komsiluku i odvodjenje u logore Sibira civila ukljucujuci zene i decu, kako bi ti to nazvao?
Sa tim u vezi bih se osvrnuo na,u najmanju ruku,sumnjivo ponašanje Evrope u vreme dok se nacistička Nemačka naoružavala,iako po odlukama Versajskog ugovora nije imala prava na to,a i dugovala je ogroman novac na ime reparacija,dakle-mrtva država,prezadužena,a opet se digla na veoma sumnjiv način iz pepela..Dalje,sumnjivo mi je kojom brzinom je Evropa klekla pred Švabama u ww2.Da je bio front i u Evropi bilo bi dobro,ALI NIJE Đuro,jer su se nadali da će nacistička Nemačka pobediti Rusiju,ulagano je u tu Nemačku,kao sada u Ukrajinu,mutne su to igre,ali je malo prostora ovde da se sve ispriča.Treće,oni nisu bili saveznici nego su imali ugovor o nenapadanju koji je lažljiva Evropska država Nemačka prekršila.I ne znam odakle ti pravo da državu pobednicu nad nacizmom i fašizmom nazivaš fašističkom?

Sa tim u vezi bih se osvrnuo na,u najmanju ruku,sumnjivo ponašanje Evrope u vreme dok se nacistička Nemačka naoružavala,iako po odlukama Versajskog ugovora nije imala prava na to,a i dugovala je ogroman novac na ime reparacija,dakle-mrtva država,prezadužena,a opet se digla na veoma sumnjiv način iz pepela..Dalje,sumnjivo mi je kojom brzinom je Evropa klekla pred Švabama u ww2.Da je bio front i u Evropi bilo bi dobro,ALI NIJE Đuro,jer su se nadali da će nacistička Nemačka pobediti Rusiju,ulagano je u tu Nemačku,kao sada u Ukrajinu,mutne su to igre,ali je malo prostora ovde da se sve ispriča.Treće,oni nisu bili saveznici nego su imali ugovor o nenapadanju koji je lažljiva Evropska država Nemačka prekršila.I ne znam odakle ti pravo da državu pobednicu nad nacizmom i fašizmom nazivaš fašističkom?

Ti čovječe nemaš pojma o ničemu, nije Rusija pobijedila nacizam, SSSR je pobijedio nacizam :roll:

Da li si čuo za gasovod "Snaga Sibira "
Znaš li mu kapacitet ?
kad bude kompletiran , rusi sav gas mogu da prodaju Kinezima
Eu će krampati do turske i čvorišta gasa iz rusije pošto su im jenki digli u vazduh severni tok a ovi čute kap *****-e i ne sme ni da zucnu !
Kapacitet tog rusko kineskog plinovoda je 38 milijardi kubnih metara godisnje

EU je prije ruske agresija kupovala oko 150 milijardi kubnih metara gasa godisnje
kina trosi ukupno 70 milijardi kubnih metara gasa godisnje

Toliko im treba
znaci rusija ce u najboljem slucaju (ako kina resi 100% da zavisi samo od ruskog gasa i rizikuje ucene sa isporukama i cenama gasa ko sto je putin probao da ucini europi) uzimati duplo manje gasa nego sto je uzimala EU, plus posto rusija ne prodaje plin slobodno vec je pod sankcijama, kina moze da im diktira i manju cenu od one na berzama

EU je prije ruske agresija kupovala oko 150 milijardi kubnih metara gasa godisnje

Toliko im treba
znaci rusija ce u najboljem slucaju (ako kina resi 100% da zavisi samo od ruskog gasa i rizikuje ucene sa isporukama i cenama gasa ko sto je putin probao da ucini europi) uzimati duplo manje gasa nego sto je uzimala EU, plus posto rusija ne prodaje plin slobodno vec je pod sankcijama, kina moze da im diktira i manju cenu od one na berzama
Kupuje ga i EU,doduše krišom.

Kupuje ga i EU,doduše krišom.
nema krisom, rusija je u obavezi da isporuci plin za koji je prije agresije potpisale dugogodisnje ugovore
Na primer ako je neka zemlja potpisala 2021 da ce u sledecih 10 godina rusija isporuciti plin po ceni od 500 evra (recimo) to rusija mora ispostovati.
Sankcije se odnose na skljucivanje novih ugovora za kupovinu plina
Sta mislis zasto su rusi digli u zrak severni tok?
da ne bi morali isporucivati plin a da ne budu predmet tuzbi

Toliko im treba
38 milijardi kubnih metara je više od polovine potreba cele kine - Da li ti to nešto znači ? Ko će koga držati u šaci ?
Eu i dalje kupuje 150 miliojardi kubnih metara plina , većinom Ruskog reeksportovanog po troduploj ceni - Da li ti je i to jasno kolika je zavisnost EU od ruskog gasa bez obzira odakle dolazi
Ništa se nije promenilo u količini izvoza ruskog gasa i nafte , čak šta više povečani su drastično zadnjih godina
Ruski rat finansira EU !
Ne možeš ti to da shvatiš samo piljiš u brojke i primaš informacije i prosledjuješ bez nekog dubljeg razmišljanja i analize
ASli nisi ti kriv ?
Ja sam , što pokušavam matorom i nedoradjenom da objasnim nešto :fdlan:

Poslednja izmena od moderatora:
Meni nije jasno kako opstajete i bitišete sa tako zakržljalim mozgovima
38 milijardi kubnih metara je više od polovine potreba cele kine - Da li ti to nešto znači ? Ko će koga držati u šaci ?
Eu i dalje kupuje 150 miliojardi kubnih metara plina , ve.inom Ruskog reeksportovanog po troduploj ceni - Da li ti je i to jasno kolika je zavisnost EU od ruskog gasa bez obzira odakle dolazi
Ništa se nije promenilo u količini izvoza ruskog gasa i nafte , čak šta više povečani su drastično zadnjih godina
Ruski rat finansira EU !
Ne možeš ti to da shvatiš samo piljiš u brojke i primaš informacije i prosledjuješ bez nekog dubljeg razmišljanja i analize
ASli nisi ti kriv ?
Ja sam , što pokušavam matorom i nedoradjenom da objasnim nešto :fdlan:
plina ima dovoljno na svetu i ne zavise europljani od rusa
eu kupuje plin na berzi po berzanskim cijenama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back