Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_20240705_113834.jpg

Ko se tebi obraća?
Pričali ste kako će Kijev pasti za 7 dana, pričali ste kako će pasti cela Ukrajina zajedno sa Evropom i Amerikom, pričate kako će zapad ekonomski da pukne, kako će rusi doći do Dunava i kako će rublja postati svetska valuta, kako se ne može živeti bez ruskog gasa, kako će zima u Evropi biti hladna a narod će se grejati sa burićima, kako je Rusija 4 ekonomska sila...itd.
Ti si našao meni da govoriš kako ja lažem pored svega gore navedenog?

Ovo što ti pišeš može samo neko kome je mozak otišao do vraga i neko ko ne živi u sadašnjosti.

Оооооо, још би и интернет хтео да присвојиш! Први корак је неки форум...

Причао си како је на нашим границама убијено око 7000 људи што је 7000 посто претеривање јер их је било око 100... Ко је сада лажов, онај што је веровао у брзу руску победу или ти који пратиш она два Дрка и навијаш за Сероњу и Дркаџију?

Ko se tebi obraća?
Pričali ste kako će Kijev pasti za 7 dana, pričali ste kako će pasti cela Ukrajina zajedno sa Evropom i Amerikom, pričate kako će zapad ekonomski da pukne, kako će rusi doći do Dunava i kako će rublja postati svetska valuta, kako se ne može živeti bez ruskog gasa, kako će zima u Evropi biti hladna a narod će se grejati sa burićima, kako je Rusija 4 ekonomska sila...itd.

Ovo što ti pišeš može samo neko kome je mozak otišao do vraga i neko ko ne živi u sadašnjosti.

А то што је Светска Банка из Америке објавила да је Русија четврта на свету, немој мене кривити. Свађај се са њима.

Poslednja izmena od moderatora:
Ko se tebi obraća?

Kako ide protuofenziva?
Tokmak,Melitopolj,banana split na Krimu?

Миграција из Украјине повећана је у јуну због повећаног нестанка струје, наводи се у извештају Народне банке

Према подацима УН, број миграната је порастао на 6,6 милиона од 13. јуна 2024. године.

А то што је Светска Банка из Америке објавила да је Русија четврта на свету, немој мене кривити. Свађај се са њима.
Evo svetske banke na koju se pozivaš, pogledaj sam i ne lupetaj kao prozor na promaji, Rusija na 11 mestu.
Američka ekonomija jača od Ruske 14 puta 😂🤣

Screenshot_20240705_121505_Chrome.jpg

Evo i link: https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD

Узимаш западњачка мерила некритички. Ево ти нешто реалније, нешто што одговара животу.

"Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms. The Russian economy has overtaken Japan to become the fourth largest in the world in PPP terms (purchase power parity), according to revised data from the World Bank released at the start of June."

Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms​

https://www.intellinews.com/russia-...est-economy-in-the-world-in-ppp-terms-328108/

Russia is now the fourth largest economy. But how?​

https://finshots.in/archive/russia-fourth-largest-economy-gdp-ppp-world-bank/

MSN: Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms​

...​

Po veličini ekonomije ruska ekonomija je malo veća od japanske (i to po zapadnim merilima, a uvek se trude da umanje stvarnu vrednost ruske ekonomije)
Tu se radi o BDP - ukupnom proizvodu na nivou države.
Sad će da skoče sa pričom o PPP-u, proizvodom po glavi stanovnika.
Ali Japan ima 125 miliona stanovnika i visoku produktivnost. Tehnološki napredna država.
Rusija ima 140 miliona stanovnika, šta govori da ni sa PPP ne zaostaje puno za Japanom.
Trend je jasan - ruska ekonomija u svetskim okvirima je prošle godine preskočila nemačke ekonomiju, a ove godine i japansku. A trenutni rast je znatno veći u ruskoj ekonomiji u odnosu na ekonomiju Zapada.
Screenshot_20240705_121505_Chrome.jpg

Japan ima duplo jaču ekonomiju od Rusije.

Узимаш западњачка мерила некритички. Ево ти нешто реалније, нешто што одговара животу.

"Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms. The Russian economy has overtaken Japan to become the fourth largest in the world in PPP terms (purchase power parity), according to revised data from the World Bank released at the start of June."

Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms​

https://www.intellinews.com/russia-...est-economy-in-the-world-in-ppp-terms-328108/

Russia is now the fourth largest economy. But how?​

https://finshots.in/archive/russia-fourth-largest-economy-gdp-ppp-world-bank/

MSN: Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms​

...​

Ono sto sam ja naveo su realni parametri ekonomije ovo što ti pokazuješ je nešto sasvim drugo.

Po veličini ekonomije ruska ekonomija je malo veća od japanske (i to po zapadnim merilima, a uvek se trude da umanje stvarnu vrednost ruske ekonomije)
Tu se radi o BDP - ukupnom proizvodu na nivou države.
Sad će da skoče sa pričom o PPP-u, proizvodom po glavi stanovnika.
Ali Japan ima 125 miliona stanovnika i visoku produktivnost. Tehnološki napredna država.
Rusija ima 140 miliona stanovnika, šta govori da ni sa PPP ne zaostaje puno za Japanom.
Trend je jasan - ruska ekonomija u svetskim okvirima je prošle godine preskočila nemačke ekonomiju, a ove godine i japansku. A trenutni rast je znatno veći u ruskoj ekonomiji u odnosu na ekonomiju Zapada.
PPP nije per capita merilo, nego "purchasing power parity", kojim se koriguje BDP sa normalizacijom cena.

Ono sto sam ja naveo su realni parametri ekonomije ovo što ti pokazuješ je nešto sasvim drugo.

Која реалност? Онај у некој земљи тамо има 100 долара годишње и не цркава од глади. Где је ту реалност?
Кило парадајза негде кошта 10 центи у локалној валути а негде и 20 долара, исто у локалној валути. Реалност?

Питај светске моћнике што су увели онај други критеријум за оцену благостања у некој земљи, немој нама овде да дрвиш о некој твојој реалности.

PPP nije per capita merilo, nego "purchasing power parity", kojim se koriguje BDP sa normalizacijom cena.
Potpuno netocno. PPP po glavi stanovnika samo moze donekle pribliziti usporedbu prosjecnog zivotnog standarda gradjana razlicitih drzava. Ne govori nista o ukupnoj financijskoj i ekonomskoj moci jedne zemlje.

Poslednja izmena:
Oni jos zive u Iluziji da je da europa ovisna o ruskim sirovinama.

Да, знам, ти и твоји сте веровали да ће Рује липсавати од глади када им Колективни Запад уведе економске санкције а испаде да много боље живе са њима него без њих. Неки још увек мисле да су санкције делотворне иако се показало да првих сто хиљада санкција није помогло. Чак напротив.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back