- Poruka
- 239.122
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko se tebi obraća?
Pričali ste kako će Kijev pasti za 7 dana, pričali ste kako će pasti cela Ukrajina zajedno sa Evropom i Amerikom, pričate kako će zapad ekonomski da pukne, kako će rusi doći do Dunava i kako će rublja postati svetska valuta, kako se ne može živeti bez ruskog gasa, kako će zima u Evropi biti hladna a narod će se grejati sa burićima, kako je Rusija 4 ekonomska sila...itd.
Ti si našao meni da govoriš kako ja lažem pored svega gore navedenog?
Ovo što ti pišeš može samo neko kome je mozak otišao do vraga i neko ko ne živi u sadašnjosti.
Ko se tebi obraća?
Pričali ste kako će Kijev pasti za 7 dana, pričali ste kako će pasti cela Ukrajina zajedno sa Evropom i Amerikom, pričate kako će zapad ekonomski da pukne, kako će rusi doći do Dunava i kako će rublja postati svetska valuta, kako se ne može živeti bez ruskog gasa, kako će zima u Evropi biti hladna a narod će se grejati sa burićima, kako je Rusija 4 ekonomska sila...itd.
Ovo što ti pišeš može samo neko kome je mozak otišao do vraga i neko ko ne živi u sadašnjosti.
Kako ide protuofenziva?Ko se tebi obraća?
Da, to tako ide, kad nikad nisi video oružje, šalju te prvog na front.
Kako da ne.А то што је Светска Банка из Америке објавила да је Русија четврта на свету, немој мене кривити. Свађај се са њима, глупчо.
Evo svetske banke na koju se pozivaš, pogledaj sam i ne lupetaj kao prozor na promaji, Rusija na 11 mestu.А то што је Светска Банка из Америке објавила да је Русија четврта на свету, немој мене кривити. Свађај се са њима.
Nije protuofenziva nego kontraofanziva. Ukrovermaht ide u kontra smjeru od ruske ofanzive.Kako ide protuofenziva?
Tokmak,Melitopolj,banana split na Krimu?
Po veličini ekonomije ruska ekonomija je malo veća od japanske (i to po zapadnim merilima, a uvek se trude da umanje stvarnu vrednost ruske ekonomije)
Tu se radi o BDP - ukupnom proizvodu na nivou države.
Sad će da skoče sa pričom o PPP-u, proizvodom po glavi stanovnika.
Ali Japan ima 125 miliona stanovnika i visoku produktivnost. Tehnološki napredna država.
Rusija ima 140 miliona stanovnika, šta govori da ni sa PPP ne zaostaje puno za Japanom.
Trend je jasan - ruska ekonomija u svetskim okvirima je prošle godine preskočila nemačke ekonomiju, a ove godine i japansku. A trenutni rast je znatno veći u ruskoj ekonomiji u odnosu na ekonomiju Zapada.
Ono sto sam ja naveo su realni parametri ekonomije ovo što ti pokazuješ je nešto sasvim drugo.Узимаш западњачка мерила некритички. Ево ти нешто реалније, нешто што одговара животу.
"Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms. The Russian economy has overtaken Japan to become the fourth largest in the world in PPP terms (purchase power parity), according to revised data from the World Bank released at the start of June."
Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms
https://www.intellinews.com/russia-...est-economy-in-the-world-in-ppp-terms-328108/
Russia is now the fourth largest economy. But how?
https://finshots.in/archive/russia-fourth-largest-economy-gdp-ppp-world-bank/
MSN: Russia overtakes Japan to become the fourth largest economy in the world in PPP terms
...
PPP nije per capita merilo, nego "purchasing power parity", kojim se koriguje BDP sa normalizacijom cena.Po veličini ekonomije ruska ekonomija je malo veća od japanske (i to po zapadnim merilima, a uvek se trude da umanje stvarnu vrednost ruske ekonomije)
Tu se radi o BDP - ukupnom proizvodu na nivou države.
Sad će da skoče sa pričom o PPP-u, proizvodom po glavi stanovnika.
Ali Japan ima 125 miliona stanovnika i visoku produktivnost. Tehnološki napredna država.
Rusija ima 140 miliona stanovnika, šta govori da ni sa PPP ne zaostaje puno za Japanom.
Trend je jasan - ruska ekonomija u svetskim okvirima je prošle godine preskočila nemačke ekonomiju, a ove godine i japansku. A trenutni rast je znatno veći u ruskoj ekonomiji u odnosu na ekonomiju Zapada.
On vjerovatno misli da ce Kinezi sa svojim PPP dollarima kupovati ruski plin.Ono sto sam ja naveo su realni parametri ekonomije ovo što ti pokazuješ je nešto sasvim drugo.
Ono sto sam ja naveo su realni parametri ekonomije ovo što ti pokazuješ je nešto sasvim drugo.
On vjerovatno misli da ce Kinezi sa svojim PPP dollarima kupovati ruski plin.
Potpuno netocno. PPP po glavi stanovnika samo moze donekle pribliziti usporedbu prosjecnog zivotnog standarda gradjana razlicitih drzava. Ne govori nista o ukupnoj financijskoj i ekonomskoj moci jedne zemlje.PPP nije per capita merilo, nego "purchasing power parity", kojim se koriguje BDP sa normalizacijom cena.
Nije rezim, nego demokratski izabrana vlast.
Oni jos zive u Iluziji da je da europa ovisna o ruskim sirovinama.