Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nitko nema za cilj protjerivanje ruskog stanovništva, cilj je uspostava ustavnog poretka na cijelom teritoriju suverene države, kao što je bio slučaj i u Hrvatskoj, a uostalom i na Kosovu :kafa:

Pa i biće uspostavljen ustavni poredak, doduše ustavni poredak Rusije ali šta ima veze

Uostalom i na Kosovu je tako, ustavni poredak uspostavljen, evo upravo su ukinuli granice sa Albanijom baš kao što su Rusi ukinuli granice sa LNR, DNR i Krimom.
Kažem ti, sve isto kao na Kosovu, ne znam zašto ti onda smeta.

Ako misliš da je možda trebao da se uspostavi ustavni poredak Ukrajine na Krimu, LNR i DNR ne brini biće i to.

Čim nama međunarodni faktori omoguće da to isto uradimo na celoj teritoriji Kosova odmah sutra će Rusi omogućiti Ukrajini isto.

Vidiš kako je sve prosto i nema potrebe za ratom

Jel jesam
Pa citiraj me

Zamrzavanje je poraz za vas. Nista od Odese, Dunava, Lisabona i bacanja bombe na Siptare.
Plus ulazak Ukrajine u NATO, plus ulazak Srbije u NATO.
Zapravo NATO ce uci u Ukrajinu, i tu ce svaka vasa buduca ideja da napadnete neku random vukojebinu po Ukrajini da udari odmah o zid.

Ali ti vec zivis u NATO moj Jovice. Rusija je samo pusti san.

Skup lijepih želja, tipa ŠBBKBB, a valjda se i Rusi nešto pitaju u sukobu ! Što se tiče ulaska NAFO u Ukrajinu, mislim da nemaju cojones za tako nešto, jer da imaju već bi ušli !
Rusi su bili prilično nedvosmisleni povodom ulaska, i vjerovatno bi se završilo nuklearnim sukobom u kome bi Evropa izgorila prilično brzo !
Ameri bi sa druge strane naravno odmah potpisali tako nešto, ali su dobili nedvosmislenu poruku da su u takvom sukobu i oni meta !
Znam da voliš da maštaš kao svako djete, ali tvoje izmaštane konstrukcije uopšte nisu relevantne za procjenu trenutne situacije u ovom sukobu !

Nema smisla ponavljati. Nakon aneksije Krima a posebno nakon agresije na Ukrajinu, Europa koja se nije bila spremna za ratovanje, čiji su vojni proračuni bili mršavi naglo se probudila.

Rusija se upustila u veliku ratnu avanturu koja će kad tad završiti na štetu Rusije.

Ništa onda, spremajte vojsku, šta da vam kažem.

Odnosno imam nešto da vam kažem, vrlo dobronamerno

Pre nego što kreneš da ratuješ sa nekim trebalo bi malo da proučiš psohologiju protivnika.
Očigledno je da niko ne poznaje psohologiju Rusa, ne znam šta rade ljudi kojima je to posao.

Jednostavno rečeno Rusi su LUD NAROD, zaista to mislim. Oni nisu ni blizu kao mi Balkanci a o ostatku Evrope da i ne govorimo.
Po pitanju borbe, rata, smrti, oni su potpuno ludi i to nije uporedivo sa bilo čime i sa bilo kime.

Dakle sada, bez ikakvog problema, bez ikakve zadrške i rezerve njih je ponovo spremno da pogine 20 miliona kao u WW2 i nemoj imati traga sumnje da je to zaista tako. To ti je genetski tako, to je nasleđe na koji su oni ponosni i jednostavno ne umeju drugačije da razmišljaju. Smrt i rat su za njih nešto potpuno drugo u odnosu na ostatak Evrope, jednostavno lud narod.

E sad, ako smo to apslovirali, ostaje da pronađete najmanje 20 miliona vas koji su spremni da poginu u ratu sa Rusima.
Ništa više i ništa manje od toga. Ukrajince ste potrošili, da vidimo ko će to da zauzme njihovo mesto.

Prebrojte se za početak vi ovde na forumu, koliko vas je spremno da pogine na istočnom frontu, ili koliko je vas spremno sinove da žrtvuje ako ste matori. Ozbiljna cifra vam treba da naterate Ruse da plate za ovaj rat i tu uopšte ne mislim na pare.

Kongres je pre neki dan izglasao zakon o mobilizaciji
Isto rade Francuska i Nemacka i uvode sluzenje vojnog roka. Male zemlje ce morati isto htele ne htele, nece cekati spustenih gaca.

Mozda ce ovaj rat biti zaustavljen, i u najboljem slucaju zamrznut na neko vreme, ali

Militarizacija je pocela

A tu je i vojna ekspanzija Kine, nije pretnja za Evropu, ali jeste za Pacifik i Aziju

Da ponovim, ovog trenutka, bez zadrške i bez ikakvih problema će 20 miliona Rusa ponovo biti spremno da pogine u ratu.
Ključni trenutak se desio kada je prvi nemački tenk krenuo na rusku armiju, ne verujem da bilo ko od nas može da shvati taj psihološki efekat.
To ti je trenutak potpunog ujedinjenja Rusije oko činjenice da ponovo mora da se gine.

Daleko od toga da svi oni vole Putina ali bi se zapanjio koliko tih koji ga ne vole apsolutno tvrde da ovo u Ukrajina mora da se odradi jer je Rusija ugrožena i napadnuta.

Kongres je pre neki dan izglasao zakon o mobilizaciji
Isto rade Francuska i Nemacka i uvode sluzenje vojnog roka. Male zemlje ce morati isto htele ne htele, nece cekati spustenih gaca.

Mozda ce ovaj rat biti zaustavljen, i u najboljem slucaju zamrznut na neko vreme, ali

Militarizacija je pocela

A tu je i vojna ekspanzija Kine, nije pretnja za Evropu, ali jeste za Pacifik i Aziju

Одлично!

Nije 20 i kusur nego 14 godina se zivelo bez rata ali bez postovanja i saradnje sem koliko je bilo neophodno, rat je poceo 2014 . a ne 2022. sto si se uhvatio Ukrajine samo od raspada SSSRa do SVO Rusi su ratovali ili isprovocirali rat nekoliko puta tako da pumpanje nije bilo preko noci nego od samog raspada SSSRa.

Ukrajina je nezavisna od 1991. a od 1991 do 2014. ima koliko godina molim te.

Da bi mogao da diskutuješ sa odraslim ljudima moraš:
- da poznaješ barem površno bližu i dalju istoriju
- da znaš elementarnu matematiku

Imaš sada leto, obnovi malo računske operacije pa se javi u septembru da vidimo da li si napredovao.

Zamrzavanje je poraz za vas. Nista od Odese, Dunava, Lisabona i bacanja bombe na Siptare.
Plus ulazak Ukrajine u NATO, plus ulazak Srbije u NATO.
Zapravo NATO ce uci u Ukrajinu, i tu ce svaka vasa buduca ideja da napadnete neku random vukojebinu po Ukrajini da udari odmah o zid.

Ali ti vec zivis u NATO moj Jovice. Rusija je samo pusti san.

Мислиш, кромпирко? Онда нема друге него да се Ната нагузи како би јој Руја збичио, онако згуза, да јој очи искоче.

Ruski vojnik s američkim nadimkom? Nemaju oni svojih heroja, nekih ruskih, nego se nazivaju po američkim?

To je recimo zanimljivo pitanje

Rusi uopšte nemaju neki problem sa ekonomskim patriotizmom ili ignorisanjem zapadnih proizvoda i kulture.

I dalje se konzumira sve što može da se nabavi pod sankcijama, voze se strana kola, jede se zapadna hrana, piju francuska i italijanska vina.
U svim kafićima i noćnim klubovima trešti zapadna muzika.

Nikakav problem oni s tim nemaju iako su de facto u ratu sa zapadom.

Ukrajina je nezavisna od 1991. a od 1991 do 2014. ima koliko godina molim te.

Da bi mogao da diskutuješ sa odraslim ljudima moraš:
- da poznaješ barem površno bližu i dalju istoriju
- da znaš elementarnu matematiku

Imaš sada leto, obnovi malo računske operacije pa se javi u septembru da vidimo da li si napredovao.

Код њега је сада дубока зима. Он је у Аустралији, у Мелбурну, мислим.

How it started + how it's going:

1718781064997.png
1718781013050.png

Pa i biće uspostavljen ustavni poredak, doduše ustavni poredak Rusije ali šta ima veze

Uostalom i na Kosovu je tako, ustavni poredak uspostavljen, evo upravo su ukinuli granice sa Albanijom baš kao što su Rusi ukinuli granice sa LNR, DNR i Krimom.
Kažem ti, sve isto kao na Kosovu, ne znam zašto ti onda smeta.

Ako misliš da je možda trebao da se uspostavi ustavni poredak Ukrajine na Krimu, LNR i DNR ne brini biće i to.

Čim nama međunarodni faktori omoguće da to isto uradimo na celoj teritoriji Kosova odmah sutra će Rusi omogućiti Ukrajini isto.

Vidiš kako je sve prosto i nema potrebe za ratom

Ako ti ne vidiš da si kontradiktoran sam sebi onda ti ja tu ne mogu pomoći, uspostava ustavnog poretka je jedno, agresija na suverenu državu je nešto drugo 🙄🙄🙄

Debakl u Švajcarskoj koji je došao odmah nakon debakla na izborima za EU parlament bi trebalo da otrezni zapadne političare, sada je jasno da ih ne podržava većina sveta, čak ih ne podržava ni većina njihovih građana.

Kada bi zapadne zemlje zaista bile demokratske Ukrajinsko pitanje bi nakon ovih događaja moralo biti ekspresno okončano.

Naravno, svi znamo da od te demokratije nije ostalo ni D.

Ako ti ne vidiš da si kontradiktoran sam sebi onda ti ja tu ne mogu pomoći, uspostava ustavnog poretka je jedno, agresija na suverenu državu je nešto drugo 🙄🙄🙄

Pa ti si prijatelju pomenuo Kosovo i to kao pozitivan primer

Kosovo ti je Ok, Krim ti nije Ok i ti onda nekom drugom pričaš da je kontradiktoran, smešno i tužno u isto vreme

Meni nije problem da kažem da je NATO je izvršio agresiju na Srbiji u oteo Kosovo (20% teritorije), Rusija je uradila isto Ukrajini i uzela isti procenat

Ti sa druge strane smatraš da se na Kosovu "uspostavio ustavni poredak"
Ja nemam problem, tvoje licemerje - tvoj problem

Debakl u Švajcarskoj koji je došao odmah nakon debakla na izborima za EU parlament bi trebalo da otrezni zapadne političare, sada je jasno da ih ne podržava većina sveta, čak ih ne podržava ni većina njihovih građana.

Kada bi zapadne zemlje zaista bile demokratske Ukrajinsko pitanje bi nakon ovih događaja moralo biti ekspresno okončano.

Naravno, svi znamo da od te demokratije nije ostalo ni D.

Šta je bilo u Švici, nisam ispratio

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back