Ti se šališ? Solidan oklop T54, Rusija proizvodi 125 tenkova mjesečno?
Izmedju može i je je povelika razlika.
Za zastitu vojnika od gelera i metaka vise nego dovoljan. Svaki tenk je bolje oklopljen i naoruzan od BMP-a.
Problem je sto dosta vas vjeruje da Rusi stare tenkove koriste u tenkovskim duelima i zato jer nemaju nista bolje. Ne koriste ga Rusi da njim love Abramse i Leoparde, kako to neki zamisljaju. Rusi ih koriste jer ih imaju tisuce u skladistima, a ne jer im fali boljih tenkova.
Isto tako je problem sto iz ostrascenosti dosta vas podcjenjuje Rusiju, njenu vojnu industriju i sve ostalo. Rusi redovito pustaju snimke novih tenkova koji iz tvornica idu na bojisnicu, svaki mjesec.
Ukrajinci sa prve crte ne vole one koji se ismijavaju starim ruskim tenkovima jer kako sami kazu, i oni ubijaju isto kao i novi tenkovi.(bio neki dan intervju sa jednim ukrajinskim casnikom glede toga). Isto tako imaju izvjesca ukrajinskih tenkista kako su razocarani zapadnim tenkovima, jer po njihovim rijecima ruski (ukrajinski) tenkovi su izdrzljiviji, laksi za koristenje i popravke, pogodniji za njihov teren itd.
S druge strane NATO tenkovi koje velicate u nebesa nisu pokazali bas nista. Svaki pokusaj da nesto pokazu/dokazu zavrsi isto, Rusi ih odmah ili uniste ili zarobe. Naravno da nije do tenka, ali ako cu razmisljati kao dosta vas ovdje onda imam argument za reci kako je tenk skroz los, jer nije pokazao nista, nije probio ruske crte, jedva da su opalili par granata u pravcu Rusa.
Na kraju krajeva, ishod boja je jedini pravi pokazatelj snage neke vojske, a Ukrajinci gube mjesto za mjestom skoro svaki dan. Rugalo se ruskom T-72 kornjacav tenku, a taj tenk onako ruzan i na brzinu sklepan ostvario je prodore koji su Rusima omogucili brze zauzimanje vise sela. To Abransu i Leopardu jos ni jednom nije uspjelo. Ukrajinci su nedavno zarobili jedan, pa vidim ovdje isti oni koji su se rugali tom tenku sad slave sto je zarobljen. Sta reci na to? Sad ce NATO kopirati tu super tajnu i tesku tehnologiju kornjace.
Da bi izbjegli debakl kakav su imali Abrams i Leopard Britanci lukavi kakvi jesu, su nakon dva unistena Chellengera ostale odmah povukli daleko od bojisnice.
Poslije ce se hvaliti da su samo dva uinistena u Ukrajini, kao sto se danas hvale da ni jedan nije unisten na Kosovu 1999. Tako se i ja mogu hvaliti kako me Mike Tyson nije porazio u boksu.