Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1717175035772.png

Šta su priznali ? Šta je Igor Girkin Stelkov priznao
Aneksija Krima je bio početak , nastavljeno je da spontanom pobunom u Donbasu. Trebalo je Ukrajince proglasiti nacistima da narod lakše probavi čistu otimačinu teritorija jedne suverene i nezavisne države, članice UN-a.

Uzmi ti pogledaj šta je najavljivao i pričao Zelenski pre rata, pusti ti Strelkova

Ruska vojska je izvršila masovni napad na poligon Oružanih snaga Ukrajine Javorovski, koji se nalazi 30 kilometara od Lavova.

Prema izveštajima medija i Telegram kanalima, kao rezultat toga, poginuli su strani instruktori koji su obučavali ukrajinsku vojsku.
fdkluz587.jpg
Kao rezultat udara Kinžalima uništena su tri zatrpana bunkera – u njima je trebalo da se smesti komandno mesto ukrajinskog vazduhoplovstva, centar za obuku i spavaonica za nekoliko stotina vojnih lica.

Novinari sam napad nazivaju „očaravajućom operacijom uništavanja infrastrukture stvorene za američke borce“. Poenta je da se na poligonu radilo na pripremi za prijem aviona F-16.

„Ukrajince su ovde obučavali instruktori iz Holandije, Češke i Španije, svi su živeli u „bunkeru“ pišr Moskovski komsomolec.

Još nema tačnih podataka o broju poginulih vojnih lica na poligonu. Izvori navode brojke od 380 do 410 ljudi.

Ranije su mediji izvestili da su oficiri NATO-a ubijeni tokom napada na poligon Javorovski u oblasti Lavov. Vojni dopisnici su precizirali da bi broj poginulih mogao da premaši 150 ljudi.

Jutros je prijavljen masovni udar ruskih oružanih snaga na poligon. Od početka postojanja Severnog vojnog okruga, u ovom objektu su stacionirani strani instruktori iz niza stranih zemalja. Tamo su obučavali ukrajinsku vojsku.
Udar je izvršila aerobalistička raketa Kinžal. Samo mesto je nazvano „ključnim logističkim čvorištem ukrajinskih oružanih snaga“ koje je uključeno u transfer zapadne vojne opreme.

Do uništenja mete došlo je skoro odmah nakon što su ukrajinski izvori javili da se francuske trupe prebacuju u oblast Lavov. Drugi kontingent, prema Resident.ua, bio je stacioniran u Odesi.

Wt

To je zapravo pravno zanimljivo pitanje, ima li Ukrajina, po međunarodnom pravu, pravo na nuklearno naoružavanje, ja mislim da bi Ukrajinci trebali pokrenuti taj postupak...
Budimpeštanski memorandum je jasan: Rusija garantira teritorijalni suverenitet Ukrajine, a za uzvrat se Ukrajinci odriču nuklearnog.
Naravno, lažljiva Rusija je izigrala dogovor, ergo, Ukrajincima treba vratiti nukelarno.

Ma pusti, udari dron rafinerija u Rusiji, pa ova nasa u Pancevu ima po 3,4,5 km da prodjes sa kraja na kraj, zamisli rafinerije u Rusiji, i ovi ovde :snovi: cela rafinerija unistena par dronova, eto osta Rusija bez goriva i gasa, jos jedno tesenje. :ztongue:
Ima sigurno 5 kilometara od Dunava gde pristaju tankovi sa naftom do kraja rafinerije.

To je sto bi se reklo uzduz, a popreko ne znam. :D

Ruske rafinerije verovatno je najmanja 3 puta veca.

Onda ćemo poslati Poljake.

Da, da, Poljaci su ludaci, samo što nisu

Beži bre, ne glupiraj se, znam Poljake odlično, ne pada im na pamet da ratuju sa Rusima.

Pogledaj samo kako su se ponašali kada ih je ugrozio ukrajinski izvoz jeftinog žita. Baš u to vreme sam boravio u Poljskoj i pričao sa ljudima.
To je pametna nacija koja drži do sebe i ne pada im na pamet da se "žrtvuju" za Evropu, zapad, bilo koga.

Dakle, zapamtite da se ne iznenadite, Poljska će poslati regularne ili mobilisane vojske na Ruse u Ukrajini taman koliko je migranata primila u Poljsku.
To što odu na ratište zaluđeni fanatici kao dobrovoljci ili plaćenici je drugo, obični ljudi ratovati neće.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back