Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?


  • Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
(C'mon Baby) Light My Fire 🎵🎵

768F0122-EB2D-426F-8ADF-698FAC3F99F2.jpeg
 
Slede nova doterivanja demarkacione linije, ono iz doba SSSR-a je nekako previše neprecizno. Hibridna operacija započela, Baltičke sile i Finska na aparatima:

Opća panika na Baltiku​

Litva je odmah reagirala, istaknuvši da je to "još jedan dokaz da ruska agresivna i revizionistička politika predstavlja prijetnju sigurnosti susjednih zemalja i Europe u cijelosti". Radi se, priopćilo je litvansko ministarstvo vanjskih poslova, o "namjernoj, ciljanoj i eskalirajućoj provokaciji" u cilju zastrašivanja susjednih zemalja. Litva će, dodaje ministarstvo, pozvati ruskog izaslanika na razgovor te će s partnerima raspraviti o tom dokumentu.

"Još jedna ruska hibridna operacija je u tijeku. Ovaj put pokušavaju širiti neizvjesnost i sumnju o namjerama u Baltičkom moru. Ovo je očigledna eskalacija protiv NATO-a i Europske unije i na to se mora odgovoriti čvrsto", rekao je litvanski ministar vanjskih poslova Gabrielius Landsbergis.

Finski predsjednik Alexander Stubb je na X-u napisao da "Rusija nije kontaktirala Finsku u vezi s tim". "Finska djeluje kao i uvijek: smireno i na temelju činjenica", dodaje Stubb u objavi na društvenoj mreži.

"Iznenađujuće je da se ovo događa na temelju obavijesti. Obično se o takvim stvarima razgovara. Sada smo se našli u pomalo neočekivanoj poziciji", rekao je Kimmo Kiljunen, šef finskog parlamentarnog odbora za vanjske poslove. "Treba imati na umu da je izazivanje konfuzije također hibridni utjecaj. Finska se neće dati zbuniti", objavila je finska šefica diplomacije Elina Valtonen.

https://www.index.hr/mobile/vijesti...ika-u-europi-to-bi-bio-kraj-mira/2567226.aspx
Pustaju Rusi u javnost nekakve prdeze slicno Zelenskom i Ukrajncima, mislim da pre ove rekonstrukcije granica prvo mora da odrzi dato obecanje s pocetka rata da ce svako ko pomogne Ukrajini naebati kao niko u dosadasnjoj istoriji.
 
Nesretnici uleteli u minsko polje, masakriraniČuveni ukrajinski neonacistički političar Sternenko, bivši šef odeskog „Desnog sektora“ i aktivni učesnik Evromajdana, objavljuje priču o bezakonju komandanta operativno-strateške grupe trupa Horticija, generala Sodola.
4:19: VSUshnik govori istinu o Sodolovoj komandi i prikazuje odgovarajući video:
„Želite li istinu o Sodolovoj komandi? Napredujte kroz minsko polje i pod potpunom kontrolom neprijatelja. Bili smo u smeću. Bila je komanda – napred, napred!
4:20: Tvit je obrisan i svi postovi u kojima je vojnik negativno govorio o Sodolu su obrisani.

photo_2024-05-22_16-29-26.jpg
 
Pustaju Rusi u javnost nekakve prdeze slicno Zelenskom i Ukrajncima, mislim da pre ove rekonstrukcije granica prvo mora da odrzi dato obecanje s pocetka rata da ce svako ko pomogne Ukrajini naebati kao niko u dosadasnjoj istoriji.
Pa to i rade,drugačije nego što se očekuje,dakle-ne oružjem.Eto ti jedan od primera,zabranili su Britancima i Japancima da love u njihovim vodama.Majmunišu Evropu koja i pored sankcija uvozi njihovu naftu i gas.Biće toga još.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top