Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?


  • Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apsolutno nemate nijedan razlog da se radujete ovoj metli u ruskoj vojsci. Vama bi odgovaralo da korupcija nastavi da cveta...


4pd2u0.png
Čemu drugom nesretnici da se raduju. Na frontu pušiona iz dana u dan !!!
 
Харковска област (гранична област). Ваздушно-космичке снаге Русије.
23.05 11:45

🔵Пријављен је нови напад на војни објекат ракетама ваздух-земља и ФАБ-500 са УПМК-ом.

🔵Уништено је неколико тенкова Т-64.

🔵Наша тактичка авијација је радила без уласка у зону противваздушне одбране непријатеља.
 
Jel vidiš ti koji su to borci kada i strelom skidaju dronove?I njih neko da pobedi?
<SPAM>
Стрелци су били надвладани ватреним оружјем из пушака (мускета) у своје време не зато што је њихова убојна моћ била мање убојита. Напротив. Увежбани енглески стрелци су на да даљину пробијали и и оклоп и коњаника који га је носио. То је важило и за ратнике стрелце других народа који су их користили.
Зато су Французи секли два прста заробљеним енглеским стрелцима.
Превладало је нешто сасвим друго.
Наиме, обука правог стрелаца је трајала годинама, док је обука мобилизованог обичног становништва за употребу ватреног оружја трајала неколико недеља. То је превладало, уз драматичан напредак квалитета и учинковитости пушака.
Али и данас, специјалне јединице веома ефиксано користе самострел као оружје.
</SPAM>
 
"The US State Department, under the leadership of Secretary of State Anthony J. Blinken, is working on a proposal to loosen the ban on Ukraine striking targets on the territory of the Russian Federation with American weapons."

Apsolutno!
Ako Rusi mogu rokati po Ukrajincima Kineskim i Iranskim oružjem, zašto Ukri ne bi mogli rokati po Rusiji američkim oružjem?
 
Kmečanje na max, traže se dobrovoljci za odbranu Gotlanda:

Zapovjednik švedske vojske: Putin želi otok Gotland. Ako napadne, kreće rat s NATO-om​

Švedski ministar obrane Micael Byden upozorava na teritorijalne pretenzije Moskve u Baltičkom moru, posebice kada se radi o velikom švedskom otoku Gotlandu. "Siguran sam da Putin priželjkuje Gotland. Njegov je cilj preuzeti kontrolu nad Baltičkim morem", rekao je Byden.


"Ako Rusija preuzme kontrolu u Baltičkom moru, to će imati golem utjecaj na naše živote - u Švedskoj i svim drugim zemljama koje imaju izlaz na Baltik. Ne možemo to dopustiti", rekao je Byden. "Baltičko more ne smije postati Putinovo igralište", dodaje. "Ako Putin napadne Gotland, može zaprijetiti zemljama NATO-a s mora. To bi bio kraj mira i stabilnosti u nordijskoj i baltičkoj regiji", zaključio je.

Švedski premijer Ulf Kristersson rekao je novinskoj agenciji TT: "Rusija ne može jednostrano odlučiti o novim granicama."

Estonski ministar vanjskih poslova Margus Tsahkna rekao je: "Na prvi pogled čini se da je to apsurdna ideja."

Njemačka vlada je objavila da je svjesna medijskih izvješća o ruskom prijedlogu izmjene granice u Baltičkom moru, ali da za sada nije jasno što bi to značilo. "Naravno, pomno pratimo situaciju", rekao je glasnogovornik vlade i dodao da je, prema međunarodnom zakonu, prije izmjene bilo koje granice potreban konsenzus svih država na koje bi se ta promjena odnosila.

e5f2e3b5-7a99-4746-90d3-55991cee4d63.jpg

Plan misteriozno nestao. Kremlj tvrdi da ovo nema veze sa sukobom sa Zapadom​

Ministrica vanjskih poslova Latvije Baiba Braže rekla je da je u kontaktu s Finskom, Litvom i drugim nordijskim i baltičkim zemljama kako bi se "razjasnila situacija".

Naizgled pokušavajući ublažiti napetost, ruske novinske agencije TASS, Interfax i RIA objavile su jutros identične članke, pozivajući se na neimenovani vojno-diplomatski izvor koji niječe rusku namjeru da promijeni granicu. "Nije bilo i nema plana za reviziju širine teritorijalnih voda, ekonomske zone, epikontinentalnog pojasa od kopna ili ruske granice na Baltiku", rekao je izvor.

Obraćajući se novinarima, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov zanijekao je da je prijedlog povezan s ruskim sukobom sa Zapadom.

Jel se spremaš za front? Treći svjetski ti je pred vratima, tražili ste gledajte :per:
 
Nece se front sam popraviti,grobari mobilisani

АПУ трпи огромне губитке у оклопним возилима

Рекао је војни обавештајац, херој Русије Рустем Клупов.

◾Према његовим информацијама, само једна од најобученијих јединица Оружаних снага Украјине, 21. механизована бригада, код Волчанска, изгубила је 19 од својих 25 тенкова Леопард за две недеље борби.

◾Вредно је напоменути да је 9 изгубљених тенкова уништено, а 10 ван погона због критичне штете.

◾Са 6 леопарда нећете моћи да се борите много у офанзиви. Стога је 21. бригада контранападе оставила за касније и прешла у дефанзиву.

◾ Да подсетимо, реч је о можда најспремнијем делу Оружаних снага Украјине.
 
To nacističko smeće, zelensky, ne preza ni od čega. Završiće kao i Čaušesku
Неће. За разлику од Чаушексуа и Стаљина и Мао Це Тунга, који су за себе правили маузолеје за живота, али нису склањали лично богатство са стране, Зеленски, Мило и АВ ће завршити промењеног инедитета у неком пореском рају. Шта ћеш, "Живот је некоме мајка, а некоме маћеха". А можда, како надахнуто за мене написа Обилић, мада поштено живим просто од пензије, али нисам члан мафије, а лајем, просто упознају мрак? Ко то може унапред да зна, осим Бога?
 
819 dan, tek se sprema kokanje teritorije agresorske RF. :heart: 🇺🇦

Потпуно се слажем! Нека се убаци и последње што имају, па да видимо коме "опанци а ком' обојци". Све ово је било само "испипавање", у коме Дивљи Запад губи, нека најзад крене без "везаних руку" иза леђа, наравно, без нуклеарног оружја.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top