Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?


  • Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није потврђено, али делује заномљиво...

The head of the Main Intelligence Directorate of the Ministry of Defense of Ukraine, Kirill Budanov, laid the blame for the failure in the Kharkov direction on the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine, Syrsky.

@Masno
 
Није потврђено, али делује заномљиво...

The head of the Main Intelligence Directorate of the Ministry of Defense of Ukraine, Kirill Budanov, laid the blame for the failure in the Kharkov direction on the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine, Syrsky.

@Masno


Da i ja sam video. Budanov je poslao zaposlene direktorata GUR-a na front sto znaci da nemaju vise operativnih rezervi .

Pucaju!
 
Čekamo da ukrowermaht bojna skine krmelje i počne sa trolovanjem.
Despicable Me Lol GIF
 

Узели кеш и побјегли, корупција про левел.​

Ломе им кичму полако Руси, овај пут поприлично детаљно без срљања...а могло је и без овога.​


КАО КРОЗ ПУТЕР: Украјински обавештајац о разлозима за брзо руско напредовање…​

ТОКОМ нападне операције у Харковској области, руске јединице су као нож кроз путер прошле прву линију одбране Оружаних снага Украјине, јер на граници није било утврђења.​

Ово је изјавио командант обавештајне јединице Оружаних снага Украјине Денис Јарославски.

Испоставило се да прва линија одбране Оружаних снага Украјине са подигнутим утврђењима, која је наводно изграђена специјално за случај напада руских трупа из Белгородске области, постоји само на папиру. Како је саопштила украјинска војска, није било чак ни минских поља, која су наводно такође била постављена. Истовремено, потписани су пријемни акти за нову линију одбране и утрошена издвојена средства.

-Прва линија утврђења и ровова једноставно није постојала. Непријатељ је слободно улазио у сиву зону дуж целе линије одбране, која у принципу није смела да буде сива! За 2 године требало је да има бетонских утврђења на минимум 3 спрата на украјинској граници! А није било ни спрат“, Јарославски је рекао да је 125. бригада, која је напустила свој положај, постала жртвом ситуацију јер је била принуђена да потпише акте о прихватању линије одбране, која није била ни 30 одсто спремна.


Украјински командант је такође признао да је ситуација у Волчанску „веома тешка“. Према његовим речима, у граду се већ боре јуришне групе Оружаних снага Русије које су подржане резервом. Истовремено, руске јединице покушавају да опколе Волчанск.

-Непријатељ довлачи резерве. Почеле су уличне борбе и град је био опкољен, наводи Јарославски.


У међувремену, шеф ОВА Синегубов, оптужен за крађу средстава за изградњу одбрамбених линија у Харковској области, напустио је Харков.
 
Стракс по обичају даје тенденциозну анкету на коју је немогуће гласати. Као када је Несторовића спаковао у исту опцију са Шешељем и Руском странком. Прве две опције су у ствари једна са временским помаком, а трећа је нереална. Ако је већ овако постављена, анекта би морала да омогући вишеструке одговоре ("check box").
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top