Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti bi sad da ti u nekoliko recenica objasnim ono sto nisi video ili hteo da vidis tokom godina koliko je trebalo da pocne prvo gradjanski a kasnije i medjunarodni rat, rekao bih da tavo ocekivanje moze imati samo neki retard.
.
Ево, ја ћу покушати у неколико речи да ти објасним како је настао Мајдан.

У 2014. Украјини су доспевале обавезе по инокредитима у износу 40 млрд. УСД којим није могла да одговори. Половином 2013. Јанукович је кренуо да тражи решење.

Тражио је репрограм од Кине, али су га ови одбили у фазону плати па клати.

Затим је тражио је од ЕУ да му помогне, а ови га упутили на ММФ. Тамо су му рекали да може да добије 800 мил. УСД, али да мора да подигне цене гаса и енергената, отпусти брдо запосленх у државној управи и да спроведе "транзицију" (читај: отвори "слободном свету" врата за директну пљачку ресурса Украјине).

На крају је отишао код Путина и брат Путин је дао своју понуду. Одмах 15 млрд. УСД за враћање дугова, затим смањање цене енергената и слободан проток робе и услуга из Украјине на руско тржиште без икаквих царина и ограничења. Да би то могло да се оствари у складу са међународним правилима трговине требало је да оформе царинску унију, као што је то Вучић направио са Албанијом и Северном Македонијом.

Сва три предлога изнео је на гласање у украјинску Раду (скупштину) где је огромном већином усвојен Путинов предлог. Треба знати да у украјинској скупштини не седе зомбији као у српској, где их председавајући звноцем буди да гласају. Тамо се без проблема посланици пошакетају у директном преносу.

Такође је усвојено да се преговори са ЕУ одложе на годину дана. Пре тога је то урадио његов претходник Јушченко и није било никаквих проблема. Ми те преговоре водимо 25 година и нико се око тога не потреса.

Тада су отпораши покренули Мајдан који је био у почетку обична зајебанција где су се окупљали млади, слушали неку музику и пили јефтино пиво из самишке.

Негде почетком јануара 2014. у протесте се укључују нацисти Десног сектора и јуришници ултранационалистичке Свободе. Граде се барикаде, пале гуме и бацају молотов коктели.

Све време из ЕУ се упућују упозорења Јануковичу да никако не користи "претерану силу" иако су снаге безбедносту Украјине трпеле озбиљне повреде, а било је и смртних случајева. И Јанукович их је послушао.

Крајем јануара покренута је иницијатива за смиривање ситуације у Украјини и преговарали су из ЕУ Сикорски из Пољске, Штајнмајер из Немачке и Фабијис из Француске као заступници захтева "опозиције" и Јанукович, где је Јанукович прихватио све захтеве. Промену овлашћења председника, превремене изборе и аболицију свих који су учествовали у демонстрацијама. То је требало да буде крај демонстрације и повратак институцијама.

Међутим, сутрадан су снајперисти који су деловали са зграда које су заузели демонстранти убили 100 људи на Мајдану, маса је кренула да заузима државе зграде, међу њима и скупштину. Јанукович је побегао.

Побуњеници су организовали гласање у Ради да се изгласа импичмент Јануковича, али и поред присуства наоружаних лудака предлог није добио већину.

Дакле цела ова трагедија није имала никакве везе са националном припадношћу било кога од актера. Сува лова.

.

Australija ima velike rezerve ali ih ne koristi jer nema nuklearnih elektarna ni oruzja tek je cetvrti izvoznik posle Kazahstana, Namibije i Kanade.
Nema veze drugi na zapadu imaju kapacitet za preradu uranove rude. Njihovo je da je izrudare. I pazi ovo su zalihe koje se mogu izvaditi po cijeni do 160 dolara po toni..dakle zalihe su enormne, ako dignemo ljestvicu recimo 300 dolara po toni.

❗🇺🇦🏴🚀💥 Саопштено је о експлозијама у Сумској, Черниговској и Одеској области

🇺🇦🏴💥 Фотографија са места експлозије у Иљичевском рејону, Одеска област

🇺🇦💥 Типична Одеса потврђује да је противваздушна одбрана у Одеси функционисала, али постоји једна нијанса

Након пада ракете ПВО, у граду је избио пожар. У прилогу је фотографија са локације.

Зато сви системи ПВО у Украјини морају бити уништени.©

Oće neko ruske salate?

1713625906256.png

dobicete nuklearne podmornice pa cackajte kineze, a nama cete da date vas uranijum, necete ga vi izvoziti, samo stavite paraf za ove podmornice i stvar je resena dok vas kinezi ne potope, osi gluperde:mrgreen:
Ne da jemo ili dobijamo nista ni ti ni ja, koj se moj uzbudjujes skoncetrisi se na svoje odrastanje ili sazrevanje ne znam sta ti je potrebnije, Kinezi takodje kupuju americko oruzje i komponente tako da ne vidim cemu se ti podsmevas i radujes.

Ne da jemo ili dobijamo nista ni ti ni ja, koj se moj uzbudjujes skoncetrisi se na svoje odrastanje ili sazrevanje ne znam sta ti je potrebnije, Kinezi takodje kupuju americko oruzje i komponente tako da ne vidim cemu se ti podsmevas i radujes.
ti zivis u nekom svom iluzornom svetu, mi ti se smejemo, a trebali bi da te zalimo
jel znas ti koliko americkih medija/clanaka ja procitam dnevno gde je kina neprijatelj, a filipini tajvan itd saveznik? vidi kako se ovo svidelo kinezima, kekeke, da nisu mozda oni hteli da ga kupe od nas amera?? e, jesi som. RAT SE BRE SPREMA!

Out of INF, Army deploys Typhon weapon to the Philippines

Breaking Defense
https://breakingdefense.com › 2024/04 › out-of-inf-arm...

5 days ago — The land-based system is designed to launch Raytheon's existing SM-6 missiles and Tomahawk cruise missiles and hit targets between the Precision ...

Poslednja izmena:
Tri godine NATO gamad nije u stanju da porazi Rusiju :D
Nije ni čudo da im je trebalo 78 dana da nas slome i to tek kad su krenuli da ruše mostove i gađaju civile... Kakva je prevara taj NATO :roll:
Nato ne ratuje protiv rusije, rusija je ta koja je kidisala podmuklo sa preko 500.000 vojnika i desetak tisuća tenkova na ukrajinu... i danas drži manje teritorija nego na početku agresije 2022ge :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back