Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam što imaš od trolanja po cijele dane i samo sebe da uvjeravaš da Rusi napreduju...ako su imali net gain teritorija između ove dvi mape veći od 100km2 ruku u vatru. Što je užasno ponižavajuće za regionalnu silu Rusiju, koja i sa ovakvom Ukrajinom koju je Amerika ostavila na cijedilu, ne može izaći na kraj.
Dokle god lupas i ja cu da trolujem
Cak cu i da se slozim da Rusi stoje,nemoj da kukas za Amerikance nego ako si frajer izvredjaj bajdena jer ce sutra i vas da odhebe neko,ili cekas onih 5 miliona granata i 100 milijardi,4 haubice iz estonije i 2 pokvarena helikoptera iz Argentine.

Cijeli rat, osim možda zadnje godine Rusija nije proizvele nijedan kamion, traktor, lokomotivu, vagon., automobil ili motocikl. O nedostatku avionskog goriva, TNT-željezne rude, ugljena, te aluminija neću ni pričati... 1942 su bili na 65% njemačkog BDP, te su imali isti broj industrijskih radnika oko 9 milijuna svaki..

Pogledajte prilog 1527296.

Nemoj seci vene

RUSIJA PRODAJE INDIJI DVA RATNA BRODA: Uspeli da zaobiđu američke sankcije​

Предраг Стојковић
Predrag Stojković
06. 04. 2024. u 00:45

INDIJA će preuzeti dva ruska ratna broda narednih meseci, uprkos američkim sankcijama koje su otežale plaćanje za ruske oružane sisteme, rekli su visoki indijski zvaničnici.​

РУСИЈА ПРОДАЈЕ ИНДИЈИ ДВА РАТНА БРОДА: Успели да заобиђу америчке санкције

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation
Jedan brod će najverovatnije biti isporučen Indijcima u septembru, dok će drugi stići početkom iduće godine, prenosi Blumberg.
Isporuka brodova kasni dve godine zbog rata u Ukrajini, dodali su zvaničnici, insistirajući da ne budu imenovani zbog osetljivosti pitanja.

Почетком СВО, Украјина је киптила од људства, технике и лове коју је запад уложио у њу. А данас?
Ни људства, ни технике ни лове...
Почетком СВО не мали број Руса се питао чему све ово? Данас се више не питају, него желе победу, до краја.

А то се, на крају, одрази у форми капитулације и измене ратне мапе.

Ти као дете. Ништа људски, ништа војни, ништа економски ресурси, ништа шира слика. Само територија, сад и овдде а сутра баш ме брига, хаха.

Бежи бре.
Situacija se promijenila zapadna alijansa je 2022 proizvodila oko 700k 155mm granata, trenutno je to na 1.5 milijuna granata na godinu...Ukrajina je totalno prešla na ratnu proizvodnju, nisu sami proizvodili ništa kad su Rusi navalili.

...zapadna alijansa...
Такво нешто не постоји.

Постоји сатанистичка олигархија која вам продаје *уда за бубреге, која вам прича како краве загађују зрак и како треба јести инсекте, уместо меса. Они су вас зајахали а ти пушиш њихов наратив.

Pa jel ti čitaš što ja pišem, pa kenjam ih dvije godine, jer znam tko je i što je Biden, odnosno administracija koja je napravila sranje u Siriji i Libiji i povukli se na pola posla, bez opravdanog razloga, istu stvar isti ljudi rade i u Ukrajini. Dekadenti degenerici.
ОК, слажем се.

Како их онда овде можеш подржавати? Видиш да су олош и опет, по трећи пут се палиш на њих. У чему је трик, тако ти Госпе?

Ако је ради зезања и ривалства типа Хајдук, Звезда/Партизан разумем. Контра ради контре. ОК, људски. Али мимо тога, не разумем.

Cijeli rat, osim možda zadnje godine Rusija nije proizvele nijedan kamion, traktor, lokomotivu, vagon., automobil ili motocikl. O nedostatku avionskog goriva, TNT-željezne rude, ugljena, te aluminija neću ni pričati... 1942 su bili na 65% njemačkog BDP, te su imali isti broj industrijskih radnika oko 9 milijuna svaki..

Pogledajte prilog 1527296.
Фали ти НДХ овде.
Радника или робова?

Situacija se promijenila zapadna alijansa je 2022 proizvodila oko 700k 155mm granata, trenutno je to na 1.5 milijuna granata na godinu...Ukrajina je totalno prešla na ratnu proizvodnju, nisu sami proizvodili ništa kad su Rusi navalili.
Сад праве 3 милијарде граната, 5000 тенкова и 300 авиона месечно. И 15000 макета.
Једино што им фале су цирање, пешкири и ћебад, ал срећом то шаље немачка.

Pa jel ti čitaš što ja pišem, pa kenjam ih dvije godine, jer znam tko je i što je Biden, odnosno administracija koja je napravila sranje u Siriji i Libiji i povukli se na pola posla, bez opravdanog razloga, istu stvar isti ljudi rade i u Ukrajini. Dekadenti degenerici.

Izdao Stoltenberg z:D

🐦‍⬛🇺🇦🇺🇳 Украјина ће на крају можда морати да пристане на неку врсту компромиса са Русијом како би окончала сукоб, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

Он је, такође, сигнализирао да је на Украјини да изабере када и под којим условима ће тражити мир са Русијом.

"Украјина мора бити та која одлучује на какве компромисе је спремна", рекао је Столтенберг и додао да не гура Кијев на било какве уступке.

1) Potpuno se slažem, ispravan termin je "sve što je mogao da pošalje", pri čemu to važi za Evropu, koja je zaista dala sve što je mogla, neke zemlje i preko te granice. USA svakako imaju još uvek značajne rezerve ali sada imaju i ogromne narudžbine, plus jenjava optimizam po pitanju ishoda rata, plus idu izbori, plus blokada slanja pomoći, kako u novcu tako i u opremi. Sve to kada se sabere daje da Evropa nema više šta da pošalje (zato i skuplaju pare pa kupuju gde im, što je jednokratno i vrlo deprimirajuće) a USA taktizira.

2) Više puta smo ponovili da ne retuje BDP i to je bitno naravoučenije ovog rata. Međutim BDP mnogih zemalja EU je itekako ugrožen i osiromašen ratom, ne zbog davanja već zbog recesije u koju je Evropa kliznula, vođena pre svega Nemačkom

3) Tačne brojeve nećemo znati do kraja rata ali Ukrajina je davno prešla tačku koja se mogla rešiti nekom popunom. Mislim da će svi ostati šokirani kada jednom isplivaju barem približni ukrajinski brojevi, pri čemu ni ruski nisu uopšte zanemarljivi. Ipak, Rusa ima 5 puta više i ginu značajno manje od Ukrajinaca, pre svega zbog tehničke nadmoći i sulude ukrajinske taktike napada po svaku cenu i odbrane neodbranjivog ponovo po svaku cenu.

4) Potpuno NETAČNO, ruska vojna industrija radi punom parom, svega se proizvodi 5 do 10 puta više nego pre rata. Da li se svi novoproizvedeni sistemi šalju direktno na front, svakako da ne, ali bilans opreme je da je većina starih sistema koji su uništeni već zamenjena novim. Upravo ova činjenica je ključ ovoga rata. Primera radi, Rusi uopšte ne prave Armatu, jer je i ne koriste na forntu, ne prave ni T80 modele ali zato se T72 i T90 prave u tri smene tempom koji daje i 100 komada mesečno odnosno preko 1.000 na godišnjem nivou. Ovakvim tempom ruska namenska industrija pravin tenkove već praktično 20 meseci i lako je izračunati da su praktično pokrili sve gubitke na frontu. Odmah nakon masovnih gubitaka na početku invazije proizvodnja je reorganizovana i produkcija je uvećana najmanje 5 puta.

5) Složili smo se a primera ima i više
Referirat ću se na točku 4.
Zavisno koje izvore gledaš. Istinabog ja gledam uglavnom zapadne izvore, ISS, ISW, Kamil Galeev sa St.Andrewsa (polu Rus polu Tatarin), O Collins sa St. Andrewsa, RUSI, Bruegel institut, Politico, Reuters, odličan yt kanal Perun i druge. Ljudi koji se profesionalno bave nekakvim analizama i kojima karijera ovisi o tome. Po njima Rusi proizvode manji broj NOVIH tenkova, veći broj (80-85%) povlače sa skladišta. Ta skladišta su tolika da mogu izdržati još sigurno 2 godine žestokog rata sve i da se ništa ne promijeni. To se odnosi i na samohodnu artiljeriju.

S druge strane, imam prijatelje (Hrvate) koji su žestoko za Rusiju i oni gledaju neke svoje izvore a po njima se medo probudio i Rusi su maltene SSSR iz 1943, gdje Uralvagonzavod, Barikada, Nižnji Targil, Toljati i drugi dnevno izbacuju desetke novih tenkova i sl. Izvori su uglavnom sa slovom Z. Ne iznosim sud o tome, samo konstatiram.

Međutim, ionako su tenkovi ko tenkovi pali ne u drugi nego u treći plan. Za sad su ključni municija i dronovi, recimo. Jasno je da će Ukrajina izgubiti rat ako ne dobija pomoć i to obilno i redovno. Rusija je od početka puno veći i nadmoćniji protivnik i o tome nema spora.

Ono što je moje osobno zapažanje je stvar da je Ukrajina dobila taman toliko oružja da se održava na površini, ne više. Vjerojatno u tome ima i neke namjere. Što se tiče točke 5) Uvođenje pojedinih sistema u ograničenim količinama neće ništa posebno riješiti. 20 Storm Shadowa, 35 Himarsa i 20-30 starih F 16A/B neće dobiti rat. To je realno sića u ratu gdje se ti sustavi potroše u mjesec dana, što od gubitaka što jer se naprosto pokvare.

Stoga mi je i mantra Rusije da je u ratu sa Zapadom malo jel, čudna. Jer Ukrajinci dobivaju mrvice. Protiv Sadama je 1991, primjera radi angažirano 3000 borbenih aviona. To su suve činjenice.

tko ne bi mrzio smrada koji ti dođe u kuću i ruši i ubija
Pa onaj ko zna da si nasilnik, neuracunjiv, lazov, nacista, tiranin, diktator...
Mrze rusi ukrajince jako, a i ukrajinci mrze ruse još više
Niko nikog ne mrzi, sto govori i pobeda glumca u ulozi normalne i razumne osobe, koja je govorila o zlu ucinjenom prema, i na osnovu, narodu nacionalne pripadnosti i pobedila na izborima na platformi sprecevanja toga.
Vrati se na temu "hipoteticki rat u Ukrajini" pa tamo hipotetisi.

O ovakvima sam govorio ovde:
Neki su, prosto, visevekovni, visegeneracijski nacisti.
Neki, prosto, ne znaju. Nemaju znanja i saznanja.
Neki se, prosto, plase saznanja i izbegavaju da nesto vide i nauce.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back