Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema rata zato što smo prošli ceo ciklus relativno ugodnog života, ponovnog nacionalnog buđenja kolektivne ekstaze, ratova, revolucija, negativnih posledica ratova i revolucija. Nove generacije su premlade da odlućuju, stare su istrošene i rat je najpre moguć kao neki talas koji bi došao od spolja.. Pre ćeš danas nagovoriti Nemca ili Francuza na rat ili revoluciju nego Srbina.
Ne slazem se sa poslednjim, svi smo postali razmazene babe. Nema vise ko da ratuje, ni kod nas ni kod Nemaca, ni kod Francuza. To sto smo prosli ratove nema sa tim nikakve veze.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...u-ruskog-predsednika-izazovima-koji-predstoje

OVAJ mandat Putinovog predsedničkog mandata je presudan, jer to nisu bili samo obični izbori, već odlučujući trenutak savremene ruske istorije, piše ruski geopolitičar Aleksandar Dugin na društvenoj platformi Telegram.​

ПУТИН ЈЕ ДОСЕГАО ВРХУНАЦ СВОЈЕ ИСТОРИЈСКЕ КАРИЈЕРЕ: Дугин о новом мандату руског председника и изазовима који предстоје

Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitry Serebryakov

- Putin je dosegao vrhunac svoje istorijske karijere kao predsednik Rusije. Ruska Federacija je nastala početkom 90-ih godina, kao imitacija istočnoevropskih perifernih zemalja, koja je zavisila od liberalnog, globalnog Zapada. Nakon tragične sudbine Sovjetskog Saveza, Rusija se našla na ivici nepostojanja. Onda je došao Putin i spasao i rusku državu i ruski narod.

Putin je tokom svoje duge vladavine promenio samu prirodu Rusije. Rusija nije više periferna zapadna zemlja, već nova supersila, prava civilizacijska država. Putinova zakletva na lojalnost ruskom narodu, ruskoj državi i ruskoj istoriji jeste priznanje za njegova dela i njegova obećanja budućnosti. Kakva će to biti budućnost?

Tokom predstojećeg, odlučujućeg mandata, Putin će promeniti formalnu strukturu ruskog Ustava. On je u njemu već napravio neka bitna poboljšanja, ali to ipak počiva na kolonijalnom nametanju Zapada, koji se, tokom devedesetih, osećao kao neupitni centar sveta. Sada smo u drugačijoj, multipolarnoj realnosti, a tu činjenicu treba potvrditi u novom, suverenom Ustavu.

Pre ovog trenutka, Putin je morao da rešava mnoge tehničke probleme. Sada je njegov položaj toliko čvrst da može da se posveti zaista istorijskim zadacima. Rusku državu i društvo moramo da preoblikujemo i da ugradimo suverenitet u sve nivoe i slojeve stvarnosti.

Danas se u Rusiji dešava nešto izuzetno važno. Jedan od najvažnijih stubova multipolarnog svetskog poretka, zaključuje Dugin, iznova se podiže i otvara nove horizonte budućnosti.

Wikipedia is an unreliable source of information. Besides that what did the general have with the invasion and the destruction of Iraq?
Now read it slowly and

Fantastično, onda nije bitno ni ako Rusi ne daju dokaze o biološkim oružjima razvijanim u Ukrajini?

Rekli su da ima, dakle ima, nije bitno ako ne dokažu, imaju pravo da razore Ukrajinu.
Ukrajinci nisu protiv nikoga upotrebljavali biolosko oruzje kao Sadam u kurdskoj pobuni i ratu sa Iranom ili ti sumnjas da se to stvarno desilo, ja ne sumnjam, gde ces bolji dokaz od 4-5000 ubijenih Kurda i ne znam koliko Iranaca.

Zar ti brojka od 51.000 nestale, verovatno i stradale, nesrećne i mučeničke dece, jer zveri sa zapada hoće, kao rezervne delove, nastranim, zlim i sotonističkim zverima sa zapada ljudske organe ? Da li si ti roditelj? Da li znaš šta za roditelja znači nestanak deteta? Na žalost sam to znam, NATO zveri, upravo juče je bila 25-to godišnjica tog užasnog događaja, su mi ubili sina jedinca ... Samo to je, veruj mi, strašnije od smrti ... To je tuga koja nikada ne prolazi i bolest koju ništa ne može da izleči... Nikome, baš nikome, ne bih poželeo da to doživi i oseti, ali polupismenim agitatorima nacističke politike čopora hijena sa zapada sve to služi za sprdnju...Satane se hrane tugom i nesrećom drugih ljudi, naročito onih nemoćnih: žena, dece i staraca ... Stidi se, ako imaš išta ljudskog u sebi, i Boga usrdno zamoli da ti oprosti što si Satani dao svoju dušu, a razum bezumlju ...

Pitaj manijaka iz kremlja zašto je toj djeci napao zemlju, zašto im ruši kuće, zašto im ubija očeve, zašto im siluje majke? 🙄🙄🙄

Ukrajinci nisu protiv nikoga upotrebljavali biolosko oruzje kao Sadam u kurdskoj pobuni i ratu sa Iranom ili ti sumnjas da se to stvarno desilo, ja ne sumnjam, gde ces bolji dokaz od 4-5000 ubijenih Kurda i ne znam koliko Iranaca.
Ne zanima me u šta ti sumnjaš, nema dokaza da se to dogodilo.

Ja sam siguran u razvijanje biološkog oružja u laboratorijama Ukrajine pod kontrolom CIA, zato je opravdano da Ukrajina bude dezintegrisana.

Tesko to pije vodu, pa sama Rusija se sve vise priblizavala Evropi i ekonomski i politicki, gradili novi Severni tok 2, Kina je bila malo u drugom planu za razliku od sada, i zasto bi onda bio problem Ukrajina i Evropa, problem je bio Ukrajina i NATO i Amerika i ugrozavanje bezbednosti i same Rusije, recimo zato je Krim odmah posle Majdana i prevrata proglasio nezavisnost jer je on kljucna vojno i geo - bezbednosna tacka za Rusiju, problem je bio status Ruskog naroda u Ukrajini, problem je bio jacanje naci sovinizma prema Ruskom narodu u Ukrajini.

Jel ti mozes da razumes da Ruski narod u Ukrajini ima pravo po svim medjunaronim ugovorima na odredjenu svoju autonomiju i to je bilo odredjeno i u onim Minskim pregovorima, zasto Ukrajina to nije sprovela, zasto su umesto toga isli na konflikt, zasto su slusali Ameriku umesto da sami izaberu ono sto je najbolje za njih same, zasto bi Rusija stvarala konflikt u svom dvoristu nema nikakve logike, trebala je Ukrajina da pregovara sa Rusijom i napravi najbolje ugovore za sebe.

Ali meni je jasno, Majdan i prevrat na ulici i dovedeni ljudi koji su ispunjavali ono sto je Americi i NATO najvise odgovaralo konflikt sa Rusijom.
Ne bih da opet tupimo o necemu oko cega ne mozemo da se slozimo, Rusija takodje nije izvrsila svoju obavezu da omoguci izlazak Ukrajine na svoju granicu sa Rusijom i raspustanje paramilitaraca pod njenom komandom koje je ona organizovala i finansirala plus sto Krim nije ni spomenut, Putin hteo mnogo a nije ponudio nista, hteo je da bude glavni u Ukrajini.

Po meni ne bi trebalo ni da ih bude ikad nego sto zaobilazis moju primedbu o razlici izmedju ta dva slucaja?
Suštinske razlike nema, Ameri su reagovali čim su saznali, preventivno, pre postavljanja raketa.

Sada su Rusi reagovali preventivno, pre postavljanja instalacija.

Razlike nema, tada je bila komplikovanija infrastruktura, sada se to lakše i brže radi, tako da svakako nema mesta čekanju.

A NEKI se ovde pozivaju na Međunarodni sud pravde.A koliko je nezavistan procenite sami.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...o-izdaju-nalog-hapsenje-izraelskih-zvanicnika
ICC je sam sebi zabio eksere u kovčeg kada je podigao poternicu za Putinom, tog trenutka je postao nerelevantan za većinu sveta.

Sada je postao nerelevantan i za one čijim interesima je služio.

SAD se potpuno razotkrio, koristeći mafijaške metoda pretnji da neće progoniti samo sudije već i njihove porodice i prijatelje.

Nema boljeg dokaza da je u pitanju nasilnik koji ne sme da zadrži svoju moć, izgubili su kantar i osećaj za stid.

Bas je tesko sakriti ta sredstva u zemlji velicine Iraka.Bojne otrove su sigurno imali i upotrebili dva puta a dali su imali antraks kao sto je Pauel rekao ne znam.
Il si glup il se praviš, nije problem sakriti neko sredstvo, ali je problem sakriti dokaze proizvodnje istog.

Dokaza nema, Pauel je lagao i šteta što je nekažnjen crko. Svi ti zlotvori će crći nekažnjeni, od Hilari pa do Bajdena i ove retardirane Kamale, ali to je stvarnost sveta u kom živimo. Samo nemoj da ih braniš.

Bilo je legionara, nema više. Rusi ih sve pobili.
Šta je s' krimskim mostom? Ne smeju šadovse ni da okrenu prema njemu.
Čim su ambasadori dobili ribanje, svi junaci nikom ponikoše.

Samo retardirana forumska ustašija i dalje tvrdi da Putinova upozorenja nemaju težinu.
Zabole njih jer računaju da se njima lično neće ništa desiti, koga briga za ostale.

Mda, eto upravo obustavljaju pomoć ukrajini, svi se usrali kepeca iz kremlja, not 🤣🤣🤣
Ti si mi dećko na ignore, slućajno sam video da meni repliciraš.

Nisu pozvani na ribanje zbog dostavljanja oružja nego zbog izjava da će poslati vojsku i dozvoliti da se oružjem gađa po Rusiji.

To se nakon ribanja neće dogoditi, jer za razliku od vas oni nisu usijane glave kojima mržnja muti svest, već znaju da odgovor Rusije neće biti milostiv.

Vi se ovde ložite samo zato što vaša "hrabrost" ne povlači posledice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back